Всеки трети българин песимист: Не чака нищо добро от Новата година

16% пък очакват победа над коронавируса, но тежка икономическа криза
73
Всеки трети българин песимист: Не чака нищо добро от Новата година
Снимка: БГНЕС

Светът изпрати с облекчение тежката 2020 година и посрещна Новата 2021 с надеждата за по-добри дни и победа над коронавируса. В известна степен символично първите ваксинации на много места бяха в дните около Коледа, сякаш да вдъхнат надежда по време на светлите празници, че най-лошото е отминало.

Каква очаква да бъде 2021 г. българинът? Това се опита да разбере екипът на Dnes.bg от своите читатели в първите дни на годината, когато все още празничното настроение и честитките властваха около нас. В традиционната ни анкета участие взеха точно 1372 наши читатели.

Още по темата
За съжаление обаче в анкетата най-много бяха песимистите. Цели 32% от хората (почти всеки трети) посочват, че не чакат нищо добро от 2021 година и според тях нещата с пандемията и икономическата криза у нас и по света ще стават още по-зле.

На обратният полюс са 25% от анкетираните, които са крайни оптимисти и вярват, че Новата година ще е по-добра от 2020 година във всяко едно отношение.

Всеки десети пък (10%) смята, че годината ще започне трудно, но постепенно с наличието на ваксина и по-големият брой ваксинирани нещата ще се успокояват постепенно.

Според 16% от българите 2021 година ще бъде по-добра по отношение в борбата със заразата, но тежка икономически заради започналата криза. 9% пък очакват обратното - икономиката да тръгне нагоре, но все още ни чакат трудни дни в борбата с COVID-19.

8% от нашите читатели пък признават, че в дните около Коледа и Нова година са се наслаждавали на празниците и времето с близките хора и не са се замисляли какво ги очаква през следващите 365 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е пълна с оптимисти! Един комшия днес изтърси пред тях 8 тона въглища. Явно е сигурен, че ще доживее до март месец.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е страната на оптимистите. Песимистите отдавна се изнесоха.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас оптимистът се различава от песимиста само по съдържанието на алкохол в кръвта.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лотарията е най-добрият способ за изчисляване на броя на оптимистите.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разликата между оптимиста, песимиста и реалиста:1. Оптимиста вижда чашата наполовина пълна.2. Песимиста вижда чашата наполовина празна.3. Реалиста помирисва дали е ракия.
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като Бойко се махне и *** и всички дето са били в политикат през полседните 30 години, ще запоне да има наченки на оптимизъм
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм оптимист,очаквам на изборите т.улупа да падне от високо.И да гледа като бай тошо на пленума 10.11.89г
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГерманецЗначи като теб!!!
39
1
 
4
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
О-ооооооо още нищо не сте видели! Интересното тепърва предстои!
38
2
 
5
 
! Отговори
предсказател преди 3 години
Аз нещата ги виждам така: до към средата на годината хората ще са събрали много гняв и ще има на места размирици и протести, но малко и неорганизирани. Към края на годината ще ни бъдат наложени постепенно различни уж леки ограничения и репресивни мерки, с които да притиснат хората да не се бунтуват.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем скоро всеки ДЕСЕТИ ще Оптимист всичко отива в киреча а някой тук се опитва да говори за "оптимизъм"
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и къде е анкетата, ако мога да попитам?и факта, че 1000 човека да речем са попълнили тая анкета, не означава, че цяла България е такава...
35
1
 
5
 
! Отговори
моч преди 3 години
Би било добре да се прави разлика и респективно правилно да се използват понятията БЪЛГАРИН и БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН.Всеизвестно е че БЪЛГАРИТЕ са изчезваща нация ( семейства с 1 или 2 деца , много рядко с 3 или повече ) , като над 80% от тях живеят в собствен имот - ФАКТ ! Това не важи за една обезпокояващо голяма група БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ , която в голямата си част 10-15 индивида паразитират в незаконно струпани колиби с площ от 40-50 кв.метра - ФАКТ ! Културни особености - ФАКТ !
34
1
 
1
 
! Отговори
Защо само негативно? преди 3 години
Значи 70 % от българите са Оптимисти за 2021 г. !!!
33
2
 
6
 
! Отговори
30% песимисти ! преди 3 години
С такъв Президент- Фигурант и жалка опозиция толкова !
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И СА ПРАВИ
31
1
 
10
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
И язе сум песимист.30годин чакаме а стане подобре и не стаа,та сагъ ли ? Освен умирачка друго не чекам
30
0
 
8
 
! Отговори
моч преди 3 години
Моят съвет към ЧАКАЩИТЕ е ако искате нещо хубаво , не се осланяйте на годината , късмета , държавата , началника , родата , съседа , някой или нещо да ви го поднесе на тепсия . Ако искате нещо хубаво :) запретнете ръкави , четете , образовайте се и работете , работете , рабптете и сами направете дните и годините си честити и щастливи.Кръговрата на живота е неумолим и лошото неизменно ще ни настигне но до тогава живота ще е борба , борбата ще ни държи живи , а какво по-хубаво от живота ?!
29
0
 
2
 
! Отговори
Ало Ваньо преди 3 години
до До новите технологиА чувал ли си как снимат домовете на хората йонизиращи електромагнитни вълни-радиация!
28
2
 
1
 
! Отговори
До новите технологии преди 3 години
Я сериозно ли а ние си мислехме,че няма таково нещо Шмекер всеки знае за всичко и ако иска да се крие пак си има хиляди начини!!!Тук никой не се крие а и няма що