Автобусният бранш: Задължително ваксиниране ще доведе до отлив на пътници

Поевтиняване на билетите няма как да има, заяви Магдалена Милтенова
7 яну 2021 10:10, Анисия Иванова
16

Още по темата
По време на пандемия - останаха ли празни автобусите и какви са последствията за транспортния бранш след двата локдауна?

Ваксинирането трябва да бъде акт на личен избор, не можем да наложим нещо, което законът не изисква. Това заяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова в студиото на "България сутрин".

"Ние търсим облекчаване на условията на пътуване, задължително ваксиниране ще е нов отлив на пътници. Очакваме да може да започнем да работим и да има адекватна подкрепа към бранша", посочи Милтенова.

"Цифрите достатъчно добре говорят - хората останаха по домовете си и ситуацията беше драматична с транспорта. Ситуацията при първия локдаун беше изключително тежка, защото се очертаваха фалити, ако нямаше подпомагане от държавата", отбеляза тя.

И добави, че след взетите мерки от държавата в момента автобусния бранш има временна стабилност, но средствата за подпомагане са крайно недостатъчни за превозвачи без приходи.
"Ако в рамките на месец нямате приходи и трябва да дадете тези средства 8% от държавата, другия месец пак сте финансово нестабилен", коментира председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи пред Bulgaria ON AIR.

"Не сме спрели преговорите с министерството за транспортния бранш. Ще продължим да ползваме мерките на 60/40, ще видим как ще заработи и мярката с 8%, защото наистина имаме нужда от сериозно подпомагане", подчерта събеседникът.

По думите ѝ е възможно да има промяна в цените при някои превозвачи, съобразени с условията на пандемията.
"Не можем да предвидим какво предстои, цената е зависима от пътникопотока, от цената за горива. Увеличава се и минималната работна заплата, трябва да се увеличат се и възнагражденията", отбеляза Милтенова.  

И категорично заяви, че поевтиняване на билетите няма как да има.

"Няма как в условията, като вървим с цените на всичко нагоре - един хляб струва повече от градски билет. При такава цена на билета няма как да предложим и качествена услуга", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.