Автобусният бранш: Задължително ваксиниране ще доведе до отлив на пътници

Поевтиняване на билетите няма как да има, заяви Магдалена Милтенова
7 яну 2021 10:10, Анисия Иванова
16

Още по темата
По време на пандемия - останаха ли празни автобусите и какви са последствията за транспортния бранш след двата локдауна?

Ваксинирането трябва да бъде акт на личен избор, не можем да наложим нещо, което законът не изисква. Това заяви председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова в студиото на "България сутрин".

"Ние търсим облекчаване на условията на пътуване, задължително ваксиниране ще е нов отлив на пътници. Очакваме да може да започнем да работим и да има адекватна подкрепа към бранша", посочи Милтенова.

"Цифрите достатъчно добре говорят - хората останаха по домовете си и ситуацията беше драматична с транспорта. Ситуацията при първия локдаун беше изключително тежка, защото се очертаваха фалити, ако нямаше подпомагане от държавата", отбеляза тя.

И добави, че след взетите мерки от държавата в момента автобусния бранш има временна стабилност, но средствата за подпомагане са крайно недостатъчни за превозвачи без приходи.
"Ако в рамките на месец нямате приходи и трябва да дадете тези средства 8% от държавата, другия месец пак сте финансово нестабилен", коментира председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи пред Bulgaria ON AIR.

"Не сме спрели преговорите с министерството за транспортния бранш. Ще продължим да ползваме мерките на 60/40, ще видим как ще заработи и мярката с 8%, защото наистина имаме нужда от сериозно подпомагане", подчерта събеседникът.

По думите ѝ е възможно да има промяна в цените при някои превозвачи, съобразени с условията на пандемията.
"Не можем да предвидим какво предстои, цената е зависима от пътникопотока, от цената за горива. Увеличава се и минималната работна заплата, трябва да се увеличат се и възнагражденията", отбеляза Милтенова.  

И категорично заяви, че поевтиняване на билетите няма как да има.

"Няма как в условията, като вървим с цените на всичко нагоре - един хляб струва повече от градски билет. При такава цена на билета няма как да предложим и качествена услуга", обясни тя.


16
Още от Общество
Пращат на шофьорски изпити джигитите и хронично болните
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 1 седмица
Какви са тия глупости? Сега на автогарата през два метра, а в автобуса или микробуса са *** до *** и няма наказание за превозвачите! Също така супер нахално намалиха курсовете на половина. Хем взимат държавна помощ хем бутат хората един до друг. Някой да е чувал за глобени превозвачи?
15
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Замислете се, че само един болен да има и през циркулацията на въздуха било през климатик, било без - цял автобус болни. Междуградските и международните курсове не са по 20-30 минути да изтърпиш смотаната маска... Същата работа стана и с ромите и турците като се прибират от гурбет. 20 часа в една консерва да се върти въздух - един да има болен и видяхме какво стана. После се прибира ***-със-сламка и събира цялата рода. Два дена аху-иху и после 2 месеца по болниците цялата махала.
14
13
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 1 седмица
да направят билета 3 лв, и да дават 50% отстъпка ако покажеш талон за ваксинация.
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нормално е една част от фирмите да изискват ваксинации, а друга част - не. Така пазара ще реши. За всеки влак си има пътници. Лошото е, че при картел, какъвто имаме в автобусния бранш, или всички или никой.
12
0
 
13
 
! Отговори
Кико преди 1 седмица
И тази каза!!! Всички казват-да кажа и аз! Накрая телевизорът ще го отнесе!
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Задължаването за ваксина е добра рецепта за глобална експанзия на емоциите и пороите на енергия от снощния вашингтон.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Загреб примерно градския транспорт е безплатен. Как става тая работа не зная.
9
0
 
13
 
! Отговори
публиката преди 1 седмица
Тази няма ли, кой да я спре да не ръси глупости.Намерила си ниша за леки пари и я разхождат ту по радио, ту по телевизия. Й реве та реве.Винаги на хранилката от държавата
Така е в автобусния бранш да губи.От времето на СОЦА. В него се краде организирано на различни групи, според статуквото в КОЛЕКТИВА.
Решението касова Преватизация. С ясни Собственици на превозните средства
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е колко да струва един билет? Хляба бил колкото билета. Ми навремето беше 6 стотинки билета, а хляба беше 48 ст. и мрежата бе в пъти по развита.
7
0
 
11
 
! Отговори
Спокойно преди 1 седмица
Ще може да си купиш сертификат или тест винаги в БГ така че да му мислят робските нации
6
0
 
19
 
! Отговори
гост преди 1 седмица
А кой го иска задължително, че не разбрах? Нищо, че нямаш сестра ...
5
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Трябва

Ем що бе! Аз много се кефа, га някой неваксиниран взме са гърчи, па аз да му са подигравам.
Хааа хааа! Видя ли ся!
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен

"а аз бих забранил на ваксинираните да са част от обществото !!"

Споко, скоро няма да са...
3
32
 
9
 
! Отговори
Трябва преди 1 седмица
да се приемат рестрикции по отношение на антиваксърите! Никакво допускане до полети, забрана за минаване през сухопътни граници, вън на отрочетата им от детски градини и училища. И колкото и да пищят в ЕС това ще стане!
2
5
 
27
 
! Отговори
Чиновник преди 1 седмица
Автобусния бранш не е фактор, който може да решава каквото и да било свързано с ваксините.
1
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
а аз бих забранил на ваксинираните са са част от обществото !!