Повдигнаха обвинение на собственика на дома, където загина 8-годишното дете

Основната версия на разследващите е смърт при непредпазливост
Обновена: 9 яну 2021 22:50 | 9 яну 2021 22:38, Анисия Иванова
51

Повдигнаха обвинение на собственика на дома, в който загина 8-годишното дете от Мездра. Той е задържан за 72 часа. Основната версия на разследващите е смърт по непредпазливост при боравене с ловни оръжия.

В петък вечерта след училище 8-годишното дете отива на гости при своя приятел. 30 минути по-късно съседка съобщила на семейството лошата новина.

Още по темата

"Чу се силен изстрел. Идват те и намират детето без маратонки и чорапи и без панталон, по гащи. Другото детенце избяга вътре, като видя майката и бащата", разказа братовчедката на пострадалото семейство Дочка Петрова.

Пострадалото дете е откарано до Спешна помощ от своите родите, но там всъщност констатирали смъртта.

"Обяснявам си го, че нещо са влачили някъде детето. Не мога да кажа конкретно кой, но замесена е човешка ръка", смята още Дочка Петрова.

"На дъжда, на снега, изхвърлено на улицата. Ето това е истината. Опит на бащата и майката да прикрият убийството", коментира друг роднина - Борко Костов.

Какво точно се е случило в дома на приятелското семейство все още се изяснява, както и причината за смъртта на детето. При извършения оглед на къщата, където са били двете деца са намерени ловни пушки и патрони. Оръжията за законни и са били съхранявани в мазето, но не и по надлежния ред. Задържан е собственикът им, който е баща на другото дете.

"Разследването е взето на специалния надзор от Окръжна прокуратура-Враца и Апелативна прокуратура-София и ще бъдат следени всички действия които се извършват във връзка с разследването. Става въпрос за трагедия, изключителна, дете, настъпилата смърт, така че сме задължени да осъществим този надзор", подчерта окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

Двете фамилии се познават от години, а децата са съученици. Класната на загиналото момченце още не може да приеме случилото се.

"Томи беше едно прекрасно дете, с една красива душа. Когато разговаряш с него все едно е със стара старица, разбирате ли? Той обичаше да общува", сподели учителят на детето Лили Христова пред Bulgaria ON AIR.

Според преподавателя вероятно ще е необходим психолог, който да работи с останалите деца от класа. В понеделник в класната стая, за да не остане чинът на момченцето празен, ще бъде поставена плюшена играчка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
6
 
! Отговори
До Райчев! преди 3 години
А защо детето е без ***, от гърмежа ли са паднали? Кога в България са казали истината, че сега очаквате това!? Колкото осъдиха Местан, толкова и сега ще има осъдени! Язък за детето.
26
2
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Още ли не сте разбрали, че бащата на убиеца е българин на 38г. И не е случаен. Но явно е доста безотговорен, за да държи оръжието без да е под ключ. Вече е задържан и ще бъде осъден!!!!
25
0
 
2
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
Дано по-бързо да се разплете този случай, но трагедията си остава, защото загиналото дете никога няма да се върне!...
24
1
 
5
 
! Отговори
Райчев преди 3 години
Логично е едното дете да се уплаши, а другото раненото да потърси помощ от техните, и дори босо да тръгне за домът си.
23
5
 
5
 
! Отговори
моля ..! преди 3 години
Престане с тази омраза, с тази ксенофобия ...Поне малко морал и търпимост към околните хора ...България е мултиетническа Държава.В България не живеят само българи.Като толкова държите на етноса, какъв го чинят българите в страните извън пределите на страната!Хора, спрете да плюете, поне за малко са замислете какво вършите и дали това няма един ден да Ви сте стовари и на Вашият праг ...
22
3
 
4
 
! Отговори
ммм ..! преди 3 години
Преди години моят осиновен син ме обвини, че съм допуснал до нас моята сестра и нейният съпруг. Те ме притискаха да го разсиновя ..! Като нямам наследници, следователно всичко което притежавам, а никак не е малко, ще поеме към моите племенници които също са доста богати за стандарта на България.Голямата ми племенница има жилище над 180 м2 за Ректората на СУ.Осъдих моите роднини на две инстанции през 2016 г. и вече не допускам случайни хора до моят син.Широкоскроен човек съм, но ...
21
4
 
3
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Умастниците са от "индиана джоунс"- "интегрирани" !
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИвайлоВ ПАНДИЗА 1
19
0
 
12
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
Да изхвърлили безпомощно дете на улицата като куче,голо в снега !Какви са тези хора, ,варвари !?Без значение това е дете.Който го е направил няма сърце.....
18
0
 
17
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Това "стара старица " ,някак си не стои добре в текста.
17
4
 
5
 
! Отговори
"Интегрираните& преди 3 години
са по-опасни от другите им събратя. Все едно да опитомиш диво животно - не знаеш кога ще му избият инстинктите, но рано или късно се случва.
16
4
 
12
 
! Отговори
Ловджии преди 3 години
Какъв изстрел? Играли са си лапетата с патрон и са го взривили
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВЪПРОСЛОВДЖИЯТА НЕ Е Р0М, ДРУГАРЮ!И за тебе да повторя!Каскети кафявочервени, национал-популистки, долни...
14
7
 
10
 
! Отговори
Обективен простак преди 3 години
Рома има разрешително за Автоматично Оръжие - АК 47 и Американски М16..........Къде "намери" тези простотии каскет смачкан?
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"На дъжда, на снега, изхвърлено на улицата. Ето това е истината. Опит на бащата и майката да прикрият убийството", коментира друг роднина - Борко Костов.
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНЕдин такъв ром,пак от някаква ромска организация,беше удрял и след това изнасил едно глухонямо дете-момиче,също ромче,от бедно,но трудолюбиво и свястно семейство, пак никой нищо не му направи,въпреки,че момичето забременяло от изнасилванията и родило и са взели ДНК проба. И най-нагло лъжеха с жена си,като не само отричаха вината си,но обвиниха самото глухонямо момиче,много гадни,а пробата от ДНА,не им е пратена на хората
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората имат съмнения и в родителите на детето,тези двете семейства са съмнителни, трябва да се разпитат,може и да са се наговорили да не казват какво се е случило.
10
1
 
27
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Кой е стрелял и защо детето е било голо на улицата?
9
19
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПАК ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ЛЪЖАТ!!!---------------ПЪРВО БЕШЕ, ЧЕ БЕЗДОМНО КУЧЕ УБИЛО ДЕТЕТО И ГО СЪБЛЯКЛО ЗА СУВЕНИРПОСЛЕ , ЧЕ ПИРАТКА ИЛИ РАКЕТКА ГРЪМНАЛА И МУ ОТНЕСЛА В КОСМОСА И ДРЕХИТЕ--------------------------СЕГА НИ ЛЪЖАТ, ЧЕ МОМЧЕНЦЕТО СЕ БИЛО САМОЗАСТРЕЛЯЛО ----------------------------А ИСТИНАТА Е, ЧЕ Е БИЛО ИЗНАСИЛЕНО В ДУПАРАТА И ЗАСТРЕЛЯНО ЗА ДА НЕ ИЗДАДЕ ИЗНАСИЛВАЧА КОЙТО Е БИЛ МАЙКАТА НА ДРУГАРЧЕТО МУ, КОЯТО МУ СКЪСАЛА ДУПАРАТА СЪС ***!
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма трагедия.