Симеонов: Фалшива новина, подкрепям ресторантьорите!

Вижда се, че не показвам неприличен жест, категоричен е той
Обновена: 27 яну 2021 18:58 | 27 яну 2021 18:55, Веселина Йорданова
59

Не за първи път името на заместник-председателя на Народното събрание Валери Симеонов е замесено в скандал. Той обаче е категоричен, че няма неприличен жест от негова страна към протестиращите днес пред Министерския съвет.
Още по темата
Пред Bulgaria ON AIR Симеонов обясни, че няма логика да показва среден пръст на ресторантьорите, тъй като ги подкрепя.

"Естествено, че бях на прозореца, отворих, за да видя мащаба на протеста и исканията на ресторантоьрите, никой друг политик до момента не ги е поддържал, така както аз. Една група протестиращи, може би 5-6 човека, които бяха до президентството, като отворих прозореца започнаха да викат и да ми показват неприлични жестове. А аз направих така: "Къде ви е акълът, аз ви подкрепям?", попита лидерът на НФСБ.

А информацията, че показва среден пръст, Симеонов определи като фалшива новина.

"В един момент се усетих, че тези хора може би не са към протеста, обърнах се и затворих прозореца. То се вижда даже на снимката, че аз не показвам неприличен жест. Фейк нюз, както се казва, те можеше да кажат, че съм показал и крак със същия успех", категоричен е Симеонов.

Според Симеонов, след като се отворят училищата за големите учениците, нищо опасно няма да работят и кафенетата и ресторантите при 50% запълняемост. Той подчерта, че е привърженик на по-сериозни противоепидемични мерки и припомни, че през ноември е бил за затваряне на училищата.

По думите му заболеваемостта трябва да се следи и ако се повиши, мерките отново да се затегнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.