Ангелов: Ръководим умело пандемията, въпреки че мерките не са строги

Шефът на НОЩ: Налучкахме най-опасните места от зараза
Обновена: 28 яну 2021 11:45 | 28 яну 2021 10:13, Веселина Йорданова
170

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерките са дали резултат, вървим по правилния път, това отчете здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ за развитието на пандемията.

Дневната ни заболеваемост е под 100 на 100 хил. Заетостта на леглата за болни от коронавирус е 28% и 35% за интензивните структури.

Положителни са 26 души от направените над 12 хил. тестове на учители. По-малко от процент са и заразените сред непедагогическия персонал.

Умело ръководим пандемията на територията на страната и постигаме изключително добър резултат, въпреки не толкова строгите мерки в сравнение с ЕС, подчерта Ангелов.

125 на 100 000 е средната заболеваемост за последните 14 дни, това ни отрежда 27-мо място в ЕС и 6-то на Балканите.

Смъртността ни отрежда 11 място в ЕС, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Към момента само 3 области са в червената зона - Враца, Кюстендил и Плевен. За първи път 6 области са в групата с жълт цвят със заболеваемост от 20-60 на 100 хил.

Шефът на НОЩ Венцислав Мутафчийски се спря на начина, по който са избрани мерките у нас. Налучкахме най-опасните места за разпространение на зараза - училищата, детските градини, баровете, ресторантите, големите молове, коментира той.

Хранителните магазини са в 4 - индекс на опасност от предаване на заразата, а по-малките в 3, коментира Мутафчийски. Той посочи например, че футболните мачове са в средата на тази скала до 10, но на тях публиката е в индекс 8.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ръководим умело пандемията" - директор на водопад
63
1
 
8
 
! Отговори
Хубаво го преди 3 години
Запомнете този и НОЩниците, Балтов и Габровски дето ни излекуваха от ковида и на изборите пак ходете за гъби.
62
1
 
3
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ДОБРЕ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СТАНАХМЕ ВЕЧЕ ПОД 3 000 000 ТА СМЕ НАРЯДКО
61
1
 
16
 
! Отговори
123 преди 3 години
Бил Гейтс ви каза: "Отсега нататък ще живеем с пандемии. Това е новото нормално."Докато не излезем по площадите ще ни лъжат и тормозят слугите на Глобалистите
60
1
 
8
 
! Отговори
МЗ преди 3 години
А ако секторът здравеопазване беше адекватен, нямаше да има нужда и от тези мерки, но там е пълен кеннеф от десетилетия и на никой не му пука.
59
0
 
7
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
АМАН ОТ РЪКОВОДИТЕЛИ
58
0
 
7
 
! Отговори
хирург преди 3 години
Тозе е професор по какво...по дупене...защото не е хирург
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ръководите ми оная работа... колкото и мерки толкова и спазване.. дип че ПЪРВАТА вълна удари ноември, защото ние не сме имали вълни преди това заради тия локдауни и глупости най-големите пикове бяха истинските ПЪРВИ вълни, но според гъстотата на население, времето, географските ширини, генофона различно се развива за всички... Забравихме вирусологията и епидемиологията за пари от ваксини...
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ръководим и Налучкахме.... Последно кое от двете правите?
55
0
 
4
 
! Отговори
дс зад кулисите преди 3 години
*** с нагаждачески наклоннисти,не казвам "умения"
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време за реформи е! Времето на празните приказки на Борисов изтече. Избори 2021!
53
1
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Напротив - мерките са ужасно строги, а пандемия НЯМА.
52
0
 
5
 
! Отговори
IZrod преди 3 години
Последно място по ваксинирани в ЕС?На ден в Румъния ваксинират повече от всички ваксинирани българи до момента.Просто човека смята че сме *** и не се сещаме че след 2-3 месеца ще сме единствените умиращи от Ковид в ЕС.Явно сме *** щом търпим тези хора. Заслужено умираме заради подкупите на министъра. Кажи колко ти даде Астра Зенека за да поръчаш 60% ваксини от тях а не от Пфайзер? Колко в зелено?
51
0
 
12
 
! Отговори
Време да разплата преди 3 години
Не знам дали членовете на НОЩ си дават сметка, за заради тия "мерки" държавата и бизнеса загуби стотици милиони. Хора загубиха животите си заради липса на адекватно лечение, стотици хиляди станаха длъжници на банките. Вашите премиики и бонуси са нищо в сравнение със загубите от туризма.. Ще поживеем, ще видим. Аз си мисля, че няма току така тихичко да отшуми всичко. Не може толкова пари да се загубят и нищо да не стане.. никога не е било така.
50
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
От 4-ти април нищо няма да ръководят вече. Начинът, по който ръководят пандемията показва начина, по който ръководят държавата. За хора с тежък Ковид, които починаха на стълбите, линейките не дойдоха навреме, какво ще кажат. Сачева какво ще каже за фалиралите заведения и магазини, защото лъже, че няма голяма безработица. НСИ дава обслужваща статистика. Борисов задълбочи и здравната криза, и икономическата, а вчера Валери Симеонов показа среден пръст на протестиращи безработни.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде пише, че ваксините са вредни за хора с импланти. Как тогава ботоксовият министър Кунка Карамазова се ваксинира? Глюлоза ли му ( и ) биха?
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе те още да бават ваксините ако не увиснат на стълбовете те па на!!!!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя пандемия ръководи тоя, то остана една болест на света и за нея вече има ваксини ? Кой твърдеше че маските помагат, социалната дистанция помага и Сега от СЗО казаха че платнените маски не помагат и трябват специални маски, защо ни карахте да носим тия пapцaли по устата си.
46
0
 
8
 
! Отговори
бааа го преди 3 години
Тия даже си вЕрват!
45
1
 
115
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Цялата пандемия е една голяма измишльотина. Пуснаха един изкуствен вирус, който вече отшумя и хората го изкараха масово - стадния имунитет. Сега май пускат втори. На всички им е ясно, че е нагласена работа. Холандците дори вече са готови за гражданска война. Нашите управници също знаят, че е нагласено - вече започнаха на черното да казват бяло. Цяла България видя, че няма никаква организация и въпреки това "били налучкали опасните места" :). !! Тоя цирк скоро ще свърши и някой ще плаща за него !