Сълзите на един баща: Намери се дом за Тодор и четирите му деца

Семейството получи голяма подкрепа от добри хора и се мести в Своге
30 яну 2021 16:02, Красимир Ангелов
34

Пернишкото село Рударци от утре остава без петима от своите жители. След дълго търсене самотният баща Тодор и четирите му деца намират нов дом в Своге.

Преди петимата са живели в Перник. Остават без жилище, защото самотният баща не успява да плаща наема за него. Местят се в Рударци, в приземна пристройка на гърба на кметството, защото в малките населени места общински жилища за хора като Тошко няма.

"Повярвайте ми, че ако имахме такова жилище, което можеше да е в една нормална семейна среда, щяхме да го настаним, но нямаме такава. Такива жилища има община Перник, а не кметство Рударци. Беше пуснато заявление в Перник. Имаме уверение на община Перник и аз съм сигурен, че това щеше да стане, ако, разбира се, той не беше пожелал да тръгне от нашия район", обясни кметът на Рударци Богдан Богданов.

Но Тошко отива в Своге и сменя всичко – жилището, работата, градината на децата.

"Имаме си и двор там. Очаквам сега Господ да ме държи здрав, да се грижа за децата ми, а работа ще намеря, няма как да не стане, разбира се, че ще намеря. Справям се, сега ще видим и за работа там, живот и здраве", разказа Тодор пред телевизия Bulgaria ON AIR.

В Рударци мъжът работи почасово в магазин и като общ работник. Изкарва до 1300 лева на месец, но те далеч не са достатъчни за издръжката на петима.

Подкрепа среща от групата на татковците на София и от социалната мрежа за добри дела "Доброволчество навреме", която открива дарителска сметка. Със събраните средства ще бъде плащан наемът на новия дом на Тошко и децата му.

Той казва, че дава всичко за децата си, защото най-важна е обичта в детските очи. А те, Борислав, Ани и близнаците Емил и Силвия, имат своите малки мечти.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 3 години
Ти наистина ли си вярваш, че можеш да налееш акъл на всезнайко, пишещ на шльокавица, че може да изкара повече от 2000лв. месечно?! Недей си губи времето. Има причина да работи за малко пари и тя се вижда нагледно- мислене, ценности, акъл.
22
0
 
11
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
Този човек от видеото къде е, ако не в провинцията, бе кpeтенoид? В Рударци. СЕЛО Рударци... 1300лв. за половин работен ден в супермаркет. Търси вината в себе си, че креташ със стотинки. Поне той има акъл и си знае цената на труда явно.
21
5
 
5
 
! Отговори
GERB antibylgari преди 3 години
Sram i pozor bylgarcheta bedstvat a nqkvi tuk mi se fukat s gluposti pratete na decata alooou bezbojnici koito ima dad ade
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименQ mi ela v provinciqta da vidisch koi ti dava poveche ot minimalnata zaplata otvorko i to za 7 dniv sedmicata
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16""Доброто" се пише с малка буква главно от хора, пишещи "ракия" с главна.
18
4
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 3 години
Какво в по-долния коментар е казано- замисли се защо взимаш 2000лв.. Хората взимат доста повече. Справка- НСИ.
17
4
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 3 години
Взимам в пъти над прага. Но явно ти взимаш доста под прага, за да лаеш така. Както казах, слез на земята, виж как и накъде можеш да израстеш и да се квалифицираш.
16
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас е, да имаш четири, побъркеация са си. А жената защо ги е оставила?
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само човешкият вид от всички бозайници трябва да работи, за да откупи земята, върху която иска да живее и отгледа потомство. А уж земята е на всички. Явно не е. По-лесно е да си куче, отколкото човек в днешно време.
14
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От една страна се радвам за човека. От друга- такава *** се вижда само по къщите на малцинствата. От трета- сами го чувате как като общ работник в супермаркет изкарва по 1300лв. и то на частичен работен ден. Така че, мили мрънкачи, слезте на земята кой колко получава и, ако взимате под 2000лв., по-добре се замислете защо.
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15Доброто се пише с малка буквичка.
12
0
 
32
 
! Отговори
Свалям шапка... преди 3 години
...на всички, помогнали на този сънародник!Такива хора ни връщат вярата в Доброто!
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНДобре ли сте?
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1932Г ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МУШАНОВ СЪЗДАВА ЗАКОН, КОЙТО ПОЗВОЛЯВА В ОПРЕДЕЛЕН РАЙОН НА ГРАДА ДА СЕ СТРОЯТ КЪЩИ "ЗА ЕДИН ДЕН"ОТ СЕМЕЙСТВАТА ВЪРХУ ЗАДЕЛЕНИ ТЕРЕНИ, КАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ИМ ДАВА НОТАРИАЛНИ АКТОВЕ ЗА СОБСТВЕНОСТ- УЗАКОНЯВА ЦЕЛИЯТ ТОЯ АКТ И СЕМЕЙСТВАТА СЪЗДАВАТ ПО 3/5 ДЕЦА ИМАЙКИ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГЛЕДАТ ГРАДИНИ И ОВОШКИ- ВСИЧКИ ЗНАЕМ И СМЕ ЧУВАЛИ ЗА ГЪБЕНИТЕ МАХАЛИ- ЗАЩО НЕ СЕ НАПРАВИ И СЕГА ТОВА.
9
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е майката ? И защо е направил четири след като е финансово затруднен ?
8
8
 
22
 
! Отговори
Ххх преди 3 години
А други спят със златни кюлчета и пачки евро, обикаляйки с джипката един път в седмицата
7
3
 
45
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Учатвах в цялата кампания за Тошко и може да си навре** съжденията където слънце не ограява. Човека живее с 4 деца в един гараж, и работеше къде каквото му дадат. Чакам с нетърпение да видя вие какво потомство ще направите. Добре че не се налагаше вие да му помагате.
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а къде са смърдящите велики български връзкарски партийни бизнесмени ? а, забравих ръкопляскат по команда на вликия си вожд а той ги гледа с величие от великия си джип
5
1
 
17
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Тези деца нямат ли детски?
4
1
 
21
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Ами като е алкохолик, защо е изоставила и децата? Даже ги е оставила на него, алкохолика!