Радев на отчет: Отстоявахме интересите на българите пред беззаконието

"Президентската институция запази гласа на разума в пандемията"
Обновена: 1 фев 2021 10:36 | 1 фев 2021 10:22, Веселина Йорданова
353

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев отчете, че президентската институция е била стожер, който е отстоявал интересите на българите у нас и зад граница през изминалата година. За четвъртата годишнина от мандата си държавният глава дава пресконференция без вицепрезидента Илияна Йотова, която е с коронавирус и под карантина.

Радев отчете още, че в тази турбулентна година институцията е продължила да бъде "последна бариера пред безаконието и лобизма".

Президентът припомни, че е снел доверието си от правителството като резултат от по думите му остра политическа криза.

Изригналите половин година по-късно протести потвърдиха мотивите ми. Президентската институция не се скри зад институционалния комфорт, а подкрепи справедливите искания с присъствие и настояване за оставки. Институцията ни бе стожерът, който не допусна гласът на българите и техните искания да бъдат удавени в разразилата се пропагандна кампания на властта, посочи той.

По отношение на пандемията президентът каза, че институцията е запазила "гласа на разума в ситуация на изкуствено насаждане на паника".

Сред приоритетите той отбеляза още отстояване на върховенството на правото, защита на държавността.

Радев каза, че са били отхвърлени пет от 7-те вета, които е наложил, но обществената реакция е потвърдила правилността на мотивите.

Президентът отчете и работата на вицепрезидента, като посочи, че въпреки ограниченията, Илияна Йотова е разширила политиките зад граница и посочи конкретно Уругвай, Мексико, Перу, Азия, Австралия, както и укрепване на съществуващите връзки с общности.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
4
 
16
 
! Отговори
Решетников преди 3 години
Само банановите републики в Африка си избират в мирно време военни за президенти! България дегенерира тотално!
219
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беззаконие ли е в центъра на столицата ни група от 100 човека да блокират и опикават улиците искайки майка си и баща си да бъдат подкрепяни от президента?Освен на деса мерцедеса и прехвалените и тоалети,с друго нищо не запомням президентството.
218
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Барем си е прала бельото вместо да го зареже в червено! :)))))))Все тая, важното че е едва е изкарвала необходимото за изхрани гладуващото си семейство, едва ли от припечеленото е отивало за училище. Добре, че бяха комунистите, че да извадят такива като твоето семейство от тинята. Уви, унука се оказва неблагодарно псе!
217
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно баба ти преди да дойдат комунистите, е мятала бельото си пред чорбаджиите, за да изхрани гладуващото си семейство.Барем си е прала бельото вместо да го зареже в червено! :)))))))
216
0
 
0
 
! Отговори
до 229 преди 3 години
И каква информация има, освен репортажите на независима организация? Разследване има ли? Обвинени има? Осъдени има ли? Намесена е прокуратура и изпълнителна власт а няма грам реакция. Напротив, частна охранителна фирма е окупирала бизнес. Реакциите са изцяло насочени против потърпевшия. Обиски, запориране, ала бала. Това всичко е скрито и никой не отваря дума. Новините са Ковид и кой къде се сбил или как катастрофирал.
215
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нито едно конкретно нещо изброено! Мъгляви ала бали. За 5 години, нула конкретика. И за това им се плаща, а някои дори им пляскат. Драги съграждани, за същата успеваемост голяма част от вас вероятно биха останали без работа.
214
8
 
2
 
! Отговори
Ок преди 3 години
Не на страха,мутри вън..
213
3
 
15
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 3 години
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача ***. Отваряш ***, а от вътре изскача Путин...
212
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с осемте джуджета? Емблематичен случай, за беззаконие и корупция, точно по време на протестите, за която упорите се мълчи и от страна на институциите и от страна на медиите.Напротив, има доста информация но наистина не в мейнстрийм медиите! Аз също смятам че трябва да се даде гласност на този случай!
211
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виж ти, не виж ти, жалкото, е че са пропуснали теб и скапаното ти семейство.. Жалка ***, претендираща за класа!Аз класа нямам но съм бил в клас вместо да маам по червени долни ***! :))))))
210
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с осемте джуджета? Емблематичен случай, за беззаконие и корупция, точно по време на протестите, за която упорите се мълчи и от страна на институциите и от страна на медиите.
209
1
 
14
 
! Отговори
ано 103 преди 3 години
Кандидата на вандалстващите по улиците, хвърлячи на яйца по стените на сгради и хора, причакващи участниците в дискусии по медиите за да се саморазправят с тях, изсипващи кофите за *** по улиците.Идват пак на власт
208
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виж ти, не виж ти, жалкото, е че са пропуснали теб и скапаното ти семейство.. Жалка ***, претендираща за класа!
207
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък викам направо Божков да го издигнем за президент, ще затрие Радьовата семка по бързо и от Сталин!
206
2
 
15
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Как ще изтърве тая аванта, и келепира това тъпо парче, спрях да слушам Кауна безделник на второто изречение. Фигуранта на Черепа посетил Албания, много важно, ха ха ха. Що не вземе да се гръмне тоя гнусен БСПдираст, заедно с дъртата Идиотова...
205
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омразните ти комунисти са избили са паплачта на България, разединяваща и паразитиращи върху тогавашното българско общество!Виж ти, пропуснали са прароднините на Румен "обединителят"! Резултатите се виждат!
204
2
 
7
 
! Отговори
дядо Шишарко преди 3 години
Ко не, откъдя накъдя Кавуня пак ша са кандидатира за прецедент бря. М чи тя държавата ше фалира от разходи на безделника фигорант по екскурзии, със Деса мерцедеса бря. Ша ходя да се моля на Решетката, да го направи като със Навални бря, иначе Корона вируса ша ни се види, като едното спасения бря.
203
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗатова сложихте датата на католическия великден, ***, не че те е грижа за римокатолиците в България, които са малцинство, нито за техния Великден, но и Президента ясно е казал, че е чакал просрочка от правителството. Човека е дал ясен отговор на въпроса и датата. И датата, дадена него не е проблем и за самите католици. Освен това, показваш пренебрежение и спрямо мнозинството българи, изповядващи Православието.
202
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОмразните ти комунисти са избили са паплачта на България, разединяваща и паразитиращи върху тогавашното българско общество!
201
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви интереси защитихте, на българите или на БСП. Комунистите получават най-малко проценти от избирателите в чужбина. Затова сложихте датата на католическия великден, да се омаяме в чужбина как да гласуваме. Аз друга логика с извинение, не виждам.