Реални ли са намаленията в мола след локдауна?

Проверките на КЗП ще продължат 2 седмици
33

След отварянето на търговските центрове и обявените намаления на стоките, от Комисията за защита на потребителите започнаха проверки.

Разпродажби, големи намаления и ликвидация - така ни посрещат магазините в моловете след месеците на затворени врати.

Още по темата
"Никакви намаления няма. Бях още на откриването на мола, нищо. Аз знам на някои стоки, които са написали, че са намалени, и знаех старите им цени. Това е нещо нормално за България", сподели посетителка.

"Може би има на някои стоки, но даже не си спомням преди това какви бяха цените", каза друга жена, решила да посети търговския център.

2 дни след отварянето на моловете Комисията за защита на потребителите започнаха проверки в цялата страна. От 58 проверени търговски обекта са установени само 2 нарушения в София и Пловдив.

"Това, което е по-съществено нарушение, е, че за потребителите е обявено намаление 60+20%, но когато влезе потребителят, на всички стоки е обявено 60%, а 20% никъде не се вижда по етикетите и на самите етикети не е посочена старата цена. На етикетите на продуктите трябва да е обозначена старата и новата цена", заяви главният директор на "Контрол на пазара" Игнат Арсенов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Дали тази цена е нова и има ли прилагана стара цена в период от един месец преди това. На второ място ще проверяваме за това дали е правилно обозначен периодът на намалението - не по-дълъг от 1 месец и не по-кратък от 1 ден", отбеляза Арсенов.

Проверките ще продължат 2 седмици, а глобите са между 500 и 3000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
До бай Стамат #17 (but in our harts #1)Браво бай Стамате! Ама ти се обади да се похвалиш за колко си си купил нещо или ...
22
0
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Царе сме как едни съвсем прости отношения между търговец и потребител да станат безмислени след намесата на защитника.На път сме да си купим потник и чорапи с помощта на нещо като адвокат.То си зависи от нас.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук пак вечните многознайковци: нито пазаруват в молове, нито знаят какви са цените на "Запад", но лющят ли лющят големите теории.
20
0
 
1
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Това ли е новият председател на КЗП?
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ами защото сте се контили и сте търсили мъжко внимание отвсякъде, да не казвам другата дума, защото ще ми я цензурират. Сега е късно либе за китка и ще ви болят краката и ще ви стърчат кокалчетата."За мода не си ли чувал, ***?Която в момента е много по-нормална за тийнейджърите, за което ставаше въпрос. Но трудно ще вденеш.
18
1
 
4
 
! Отговори
Марина Тошева преди 3 години
До анонименСигурно защото им вдигнаха заплатите с 30% и сега имитират дейност.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Марина ТошеваКЗП си оправдава заплатите.Безсмислена дейност да демонстрира активност и да насочи общественото мнение.
16
1
 
3
 
! Отговори
Гост-потребител преди 3 години
Институциите си играят с търговците. НАП дава някакви помощи, КЗП ги събира обратно като глоби. Схема!
15
4
 
3
 
! Отговори
Рекет на търговците преди 3 години
Масирани проверки на бизнеса още с отварянето след дългото затваряне? Браво, ББ.
14
0
 
8
 
! Отговори
Марина Тошева преди 3 години
Нещо не схващам как КЗП проверява верността на намаленията и спазването на условието стоката да е продавана един месец на старата цена преди кампанията с отстъпките, като моловете не са работили месеци наред? Само празен шум!
13
1
 
7
 
! Отговори
бай Стамат преди 3 години
преди време си купих часовник от един молот 850 лв офертна ми го продадоха за 650 и пак бяха на печалбасмятайте какви са обявените цени - 2x или 3x на цената
12
0
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
фалшиви намаления като в билла не се връзваите на тези прос=тии и не влизаитев мола там е развъдник на всички видове вируси не харчете пари спомнете силафа бели пари за черни дни
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турски маркови дрехи от минали сезони-2 пъти по-скъпи от актуалните в Истанбул!Турски ризки - недобро качество,които струват в Турция 12 лв. в МОЛ-а с намаление 18.Що не се гръмнете с метлите бе МОЛ.аджии?
10
0
 
0
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
На Хладилника има авария и са разкопали.
9
2
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Ами защото сте се контили и сте търсили мъжко внимание отвсякъде, да не казвам другата дума, защото ще ми я цензурират. Сега е късно либе за китка и ще ви болят краката и ще ви стърчат кокалчетата.
8
1
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Намаления в български магазини!?В далечното бъдеще може би.
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да ми каже по каква логика в мол Парадайс в тоалетните са спряли водата. Още като почна пандемията я спряха нарочно и няма къде да си измиеш ръцете. Що за ***.от трябва да си да решиш да няма вода в тоалетните точно когато трябва да си миеш ръцете най-много по време на короната.
6
5
 
16
 
! Отговори
До 7 Дада преди 3 години
"Да видиш младо хубаво момиче с рокля прилепнала и кецове е просто отвратително"И кое му е отвратителното? Ние си деформирахме краката като тийнейджърки с отвратителни неудобни обувки на ток.Кецовете са много по подходящи за тийнейджъри.
5
1
 
17
 
! Отговори
РептилАсосиешън преди 3 години
Как ще са реални бе, аланколу. Моладжиите са толкова назад, че се чудят как да изклатят изгладнелите за показност младежи.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лично мое е мнението че цените на внасяните стоки в България са доста понадути в сравнение с Германия, Франция, Италия и Англия! Следователно имам сериозни подозрения че намаленията са фиктивни! Имам и подозрения около автентичността на стоките заменени с ментета!