Руското посолство в София осъди позицията на България относно Навални

Дипломатите призоваха да не се занимаваме с "навалнинг"
5 фев 2021 07:13, Нели Христова
74
Руското посолство в София осъди позицията на България относно Навални
Снимка: БГНЕС

Руското посолство в София излезе с остра декларация във Facebook по повод "спекулациите в българското информационно пространство" относно присъдата на Алексей Навални.

От амбасадата заявяват, че делото срещу него е било публично и при "строго спазване на руското законодателство". Ето какво още пишат те:

"Във връзка с широко тиражираните в българското информационно пространство спекулации около съдебния процес за изменение на условна присъда на А. Навални на ефективна по делото "Ив Роше Изток" обръщаме внимание на следното.

Горепосоченото разбирателство беше проведено в публичен формат и при строго спазване на руското законодателство.

Напомняме, че Руската Федерация е суверенната държава и няма да търпи намеса във вътрешните си работи от трети страни и официалните им представители. В частност присъствието на заседанието на чуждестранните дипломатически служители оценяваме като упражняване на натиск върху съда.

Смятаме, че най-активните страни, които под "благовиден" предлог на "защита на демокрация и гражданското общество" искат да повлияят на вътрешнополитическата ситуация в Русия, би следвало най-напред да осигурят спазването на демократическите права и свободи в собствените си държави, и чак след това да се занимават с "навалнинг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пък откога се прекалифицираха на съдии! Нали бяха милиционери.
35
13
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Русия и гражданите и са собственост на Путин и приближените му. Затова сме нямали право да им се местим. Само не разбирам защо Путин си мисли че непрекъснато може да се меси у нас с хибридни и разузнавателни операции и псевдо стратегически корупционни проекти? Така беъонира корупцията у нас по подобие на Русия.
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Истината е, че нападение на охранявана от специалните служби сграда е терористична нападение а не мирна демонстрация"Хахах ... 3000 крещяши парчетя, ако е терористична атака, шротвстите срещу Виденов са сигурно 11ти септември...
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига - не е имало 5 застреляни!!!Един от убитите полицай, удареб с пренет, но силно се съмнявам, че е от друг полицай.Една жена е била смачкана от тълпата.Друг човек на 55 години с проблеми със сърцето е получил инфаркт.Ашли Бабит е биюа единствената по която е стреляно.
32
13
 
10
 
! Отговори
Родолюбец преди 3 години
Е,големи либерал-бабаити са тези от ГЕРБ!?Защо по-дяволите не се пъхат в руския съд ,дипломатите на Швейцария,Финландия и т.н.Ама са неутрални държави!!!Като стане войната с Русия и Китай и американците и НАТО загуби,копелетата на тези от ГЕРБ пак ще реват ,че дядковците им са запълнили дупката!
31
3
 
11
 
! Отговори
до Черубашка преди 3 години
абе момче, ти ли определяш, кой е национален предател.я си седни на опашката и си гледай собствения син г..з
30
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руското посолство в България да престане, да се намесва във вътрешните работи на България, с критиките си към американското посолство в София, относно корупцията в страната.
29
13
 
11
 
! Отговори
ПУТИН преди 3 години
Кой беше оня дебеланко от България, че не си го спомням. Нещо май за братя ли говореше или пари просеше да му опростя
28
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че нещо, но Борисов къде се меси? Прекалено сме малки и зависими, че да изказваме мнение.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26Но някак си удобно пунсаха 20-30 парчета да поотарашат малко и да си направят селфита ... хм.
26
7
 
10
 
! Отговори
ЧЕБУРАШКОВ преди 3 години
нали всички медии показаха как полицая от упор застреля жената в гърдите. От 1 метър. Не се е объркал. А оня веселяк с краката на масата на дъртата Пелоси как се "самоуби" с 2 пушки в гърдите. После се оказа, че пушките му били карабина СИМОНОВ. А дали може да стигне спусъка с пушка наобратно....Навярно точно си е мислел колко хубаво е да се самоубиеш като си е мечтал в кабинета на Пелосито
25
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка: А нападение срещу органите на реда по време на мирна демонстрация какво е? Приятелска закачка?
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега нашите дипломати да си вземат бележки. Острата реакция на посолството на РФ - на темплейт и следващия път като се обади Амбасадор Мустава - право по мордата. Предлагам им и заместител на "навалнинг" - щангинг, отровнинг, фигурантинг.
23
11
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До 5 УБИТИ МИРНИ ХОРА.....в МИРНА демонстрация пред Конгреса. А после ***..... Руската пропаганда обича да прави сравнения със САЩ, като дава фалшиви данни, представящи Русия в благоприятна светлина. Истината е, че нападение на охранявана от специалните служби сграда е терористична нападение а не мирна демонстрация. Ако в Русия бяха нападнали Кремъл убитите щяха да бъдат стотици.
22
13
 
13
 
! Отговори
ЩО СЕ ХАБЯТ преди 3 години
като във външно са такива като Калинка Захариева и повечето са събрани от кварталните клубове на ГЕРБ или гей баровете като заместника и дето всеки ден се плюнчи по ТВ то при инструктираните журналисти с предварително написани въпроси
21
13
 
9
 
! Отговори
5 УБИТИ МИРНИ ХОРА преди 3 години
в МИРНА демонстрация пред Конгреса. А после ПУТИН им бил виновен. Верно всички убити са били с *** и балалайки. А бе... агенти на ПУТИН
20
14
 
5
 
! Отговори
УСА КОЛОНИЯТА преди 3 години
и техните слуги като Чебурашката отново на линия
19
7
 
5
 
! Отговори
АК-74 преди 3 години
Аз също съм им фен на ТИКВАТА и шайката МУ.
18
14
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Петата колона на Москва от национални предатели и българофоби самоотвержено защитава руските имперски интереси сякаш все още сме Задунайска губерния.
17
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската пешка Сидеров де си?