Масовата ваксинация у нас може да започне до две седмици

Балтов: Британския щам на COVID-19 набира скорост, в Пирогов имаме 7 случая
7 фев 2021 19:00, Анисия Иванова
142
Масовата ваксинация у нас може да започне до две седмици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

„В момента само за София има организирани 55 ваксинационни екипа в болниците, които лекуват коронавирус. Ако се включат и всички общопрактикуващи лекари, и оглед на предвидените регулярни доставки на ваксини, е възможно масовата ваксинация да започне до две седмици”. Това заяви директорът на Пирогов проф. д-р Асен Балтов пред Нова тв.

 В момента, в който ваксините са налични в страната, ще бъдат поставени максимално бързо, каза още той.

„Увреждания след прекаран COVID-19, водещи до ампутации, слава Богу, не са толкова често явление. Увеличават се обаче случаите на инсултите и инфарктите, които водят до т,нар. постковид синдром. Трябва да се наблегне на това, че това, че си изписан от болница, не значи че си излекуван до край. Препоръчваме профилактика”, обясни докторът.

Още по темата

По думите му по преценка на личния лекар пациенти прекарали коронавирус трябва да вземат профилактично нискомолекулни хепарини или перорални антикуагуланти, за да се предотврати слепване на тромбоцитите.

"Имаме колеги, които правят ядрено-магнитен резонанс на сърце. Има публикация, която показва, че при млади спортисти, прекарали коронавирусна инфекция, има леки поражения. Това са млади, активни хора, при които също има опасност от усложнения”, посочи той.

По думите му британският щам на COVID-19 набира скорост. „В момента от всички, постъпили в Пирогов, имаме 7 доказани случая на тази мутация. Този щам се разпространява най-вече между по-младите хора на възраст между 20 и 50 години”, заяви директорът на Пирогов.

В здравното заведение има случай на лекар, която се е заразил повторно с COVID-19, но към момента няма данни да е боледувал от мутация на коронавируса. „В момента ваксините, които са в България, ни защитават от тази модификация”, посочи професор Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чипирането .... започна!
86
7
 
9
 
! Отговори
SPUTNIK V преди 3 години
"THE LANCET " престижно медицинско списание публикува статия:"SPUTNIK V Е СИГУРНА И ЕФИКАСНА НАД 92%,С ЦЯЛОСТНА ЗАЩИТА..... РАЗВИВА 1,5 ПЪТИ ПОВЕЧЕ АНТИТЕЛА ОТ ХОРА ВЪЗТАНОВЕНИ ОТ COVID - 19.......ОПИТИТЕ ВКЛЮЧИЛИ ГРУПА ОТ ВЪЗРАСТНИ МЕЖДУ 60-87 ГОДИНИ - ВПЕЧАТЛЯВАЩИ РЕЗУЛТАТИ....
85
4
 
23
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Пфайзер - са дали подкуп на всичко и на всеки, който може да пробута тяхната опасна за живота на хората ваксина. Не се подлагайте на експеримент с ваксина създадена от генетичен материал от вирус. Никой не знае какви странични ефекти ще има.
84
4
 
19
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Никакво полза от тази ваксина, хората пак се разболяват и след ваксинирането. Измислили са я, за да следят хората с чип. Самият вирус е създаден с тази идея.
83
1
 
11
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Цикъл-ЗИМАТ МИ ДЕДОВИЯ-НЕ МЕ ПРИТЕСНЯВА КОВИД ИЛИ НЕЩО ДРУГО-ЗНАМ ЧЕ ЕДИН ДЕН ЩЕ ТРЯБВА ДА ПУКНА-САМО ГОСПОД МОЖЕ ДА КАЖЕ КОГА И КАК-ТАКА ЧЕ ИМА ДА ЧАКАТЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАМ.-ЕЙ КАК СЕ ЗАГРИЖИХТЕ ЗА ХОРАТА!!!!!!--ВЪПРЕКИ ТЕНДЕНЦИЯТА ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЧОВЕШКАТА РАСА ДО 10 000 000 000 СЛЕД 9 ГОДИНИ-НЕ ИМ ВЯРВАМ..
82
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинация за какво? Това изобщо ваксина ли е и къде е този вирус тайния? Само да го хвана, ще види той ха-ха
81
2
 
20
 
! Отговори
Цикъл преди 3 години
"Mасовата ваксинация у нас може да започне до две седмици", и да завърши до 1 година. А през това време, Ви пускат нов вирус, започва разработката на нова ваксина, и подготовка за нова ваксинация! Чакайте, докато Ви кажат :)
80
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен корона-вируса мутира в по-слаба мутация и смъртоносната му сила се губи.Така нека хората да са спокойни, защото тези които го направиха не предвидиха имунитета на човека.Хората са различни и реагират според собствената си индивидуална защита.Ние се защитаваме с положителните си мисли, а те са материя.
79
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато хората умират от старост и от старчески болести, пневмония - казват, че умират от ковид-19.А когато в Швейцари, Швеция, Англия хора умират след ваксиниране казват - не, не е от ваксината, умряли са от нещо друго, от хронични заболявания.
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кризата, предизвикана от коронавируса няма паралели в историята. Дълги години ще си имаме работа с последиците ѝ. КОВИД-19 не е екзистенциална заплаха за човечеството. Това е войната с невидим враг, с вируса". Тъй рече Клаус.
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Implementing Stakeholder Capitalism (Option 2) | DAVOS AGENDA 20213 биг "R" на Cталинка - "Race" "Result" "Revitalise". Cталинка говори за книгата на нейния приятел Клаус, както тя го нарича.
76
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашият дълг е да поемем бика за рогата! Пандемията ни дава шанс за това. Това е тесен прозорец на възможности за размисъл, решения и нулиране на стария ни свят. Ако демокрацията и глобализацията ще се разширяват, то националната държава няма да има място. Всичко ще се решава от НЕПОДЧИНЕНА НИКОМУ ГРУПА ЕКСПЕРТИ и не само по отношение на медицината. А зад тях трябва да стоят глобалните корпорации със социална отговорност! (добрите глобални корпорации социално отговорни)
75
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
WEF by 2030 Youll own nothing And youll be happy (видео)Няма да има частна собсвеност и личен живот. Никой няма да притежава нищо, всичко ще бъде общо, а каквото на някой му е необходимо ще го наема от общото за временно ползване и ще му бъде доставяно с дрон*.......(* само след оторизация на съответните органи които решават дали има нужда от това)
74
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напразно се напъвате, Русия няма да участва и сценария на Клаус (който изобщо не е негов, а на работодателите му, много стар, но сега ковид им даде "close window"), а без Русия нищо не можете да направите.
73
7
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
И КВО СЕГА -ВАКСИНАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА?
72
2
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
Това ли са ви новините ? А как може света да гледа новият ТУ 164 и да се чуди на лазарните му технологии които пробиват дупка във въздуха за да мине през нея самолета с минимално съпротивление и ниво на шума а варненски охранители които искат да се занимават с авиация нищо не пишат по въпроса ? Ето затова ни е толкова ниско нивото на авиацията .Тия дето се занимават с нея не се интересуват от авиация .Държавата на мутрите.
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знае ли се колко ще се кастрират доброволно?
70
1
 
6
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
До до мед сестра и брат Ей тва е най-ефикасната ваксина против всякакви гадинки болестии! Наздраве! Хлъц!
69
2
 
11
 
! Отговори
до мед сестра и брат преди 3 години
Трябва ли да се ваксинираме за нещо което го няма?------------Има - нема, щом Шефъ рече да съ "боцкаме", шъ съ "боцкаме"!Аз почнах дъ съ "дозирам" от обяд!До час- два шъ съм напълно "Ваксинирън"!!!!!!!
68
3
 
18
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
С всичко прочетено за Ваксините до тук - аз лично ще изчакам Руската Ваксина .Не че и вярвам , но не вярвам на САЩ Ваксина , на 100% е преварена вода .

Спонсорирани публикации