Ангелов: Ако болните са по-малко от 200 на 100 хил., няма да има други мерки

Не обмисляме влизане в България с антигенен тест, заяви той
227
Ангелов: Ако болните са по-малко от 200 на 100 хил., няма да има други мерки
Снимка: БГНЕС, архив

Не се обмисля влизане в България с антигенен тест. За цялата територия на ЕС важи влизане с отрицателен PCR тест. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов пред журналисти в Бяла.

Идеята не е да затрудним хората, а да осигурим сигурността, подчерта Ангелов.

Още по темата
Министърът уточни, че целта на желанието на здравните власти за тестване на учениците е по-дълго да има присъствена форма на обучение.

Той призна, че нежеланието на родителите е голям проблем. Министърът обясни, че при антигенен тест не се взема кръв, а се взема материал от носа с четчица.

Министърът посочи, че ваксината на "АстраЗенека" ще се прилага и на пациенти над 55 години, тъй като това били европейските препоръки. Вчера беше решено количеството, пристигнало от нея, да бъде поставено като първа доза, за да се ускори ваксинацията.

По думите му има известно нарастване на заболяемостта и ще се изчака до четвъртък, когато ще има данни за двуседмичния период.

"Ако числата на 14-дневна база са под 200 на 100 000 души, няма да взимаме никакви мерки, тъй като тези меки мерки в момента дават резултат", обясни Ангелов.

На въпрос за коментар на критиките от президенството, че е обявил информация за сина на президента Румен Радев - Георги, министърът беше лаконичен, че е казал истината.

Попитан защо носи маска, след като вече е ваксиниран, Ангелов обясни, че това не означава, че не може да разнася вируса.

В Бяла, Русенско министърът на здравеопазването даде начало на програма за развитие на спешната медицинска помощ, които се осъществяват по Оперативната програма "Региони в растеж". Проектът в града предвижда за филиала да бъде построена изцяло нова сграда.

В рамките на проекта ще бъдат напълно обновени и модернизирани 237 обекта от системата на спешната медицинска помощ, включително 27-те центъра за спешна медицинска помощ с техните 170 филиала, 6 изнесени екипа в общините, както и 34-те спешни отделения в държавните лечебни заведения.

Общият бюджет на проекта е близо 164 милиона лева. Почти 400 000 лева от тях са национално съфинансиране, останалите средства са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
0
 
! Отговори
Трите хикса преди 3 години
Най - много се лъже преди секс и след риболов. Седя и се чудя, ти рибар ли си или ***
181
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 182 преди 3 години
Има разлика между "не е подходяща" и "няма достатъчно данни дали е подходяща". Когато няма данни това е временно - все пак в UK слагат на всички възрасти и има голяма база за изследвания за резултатите. За това и препоръчват и за по-възрастни вече - все пак мина повече от месец от началото на ваксинациите и има вече достатъчно данни.
180
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВълнува го,защото му е обещано той да стане прецедент и го плъзнаха по пързалката.
179
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЗИ ПОВЕЧЕ ГО ВЪЛНУВА СИНА НА ПРЕЗИДЕНТА ,ОТКОЛКО СМЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО ВАКСИНИ В ЕВРОПА
178
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е главен лъжец на републиката...
177
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Общият бюджет на проекта е близо 164 милиона лева. Почти 400 000 лева"Хахахах. УАУА!1/410 наше участие!
176
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзНе е до на ден, а общо водещи се болни в момента. Преди те водиха болен, поне две седмици след заразяване, но дори тогава излиза, че на 7 млн души, трябва да има под 14000 души или под 1167 новозаразени средно на ден, за 2 седмици. И са се наговорили, какво казват тоя път, защото рязко ги "вдигнаха". Пика щял да бъде на 25 февруари, демек ще имант поне 20 дена след това, че да "спадне", както и още 20-30, че да "мине". Поне до края на май ще сме вързани.
175
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 182Аз не съм съгласен с него, ама ми викат антиботоксър ...
174
0
 
4
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Абе ще им натягаме на тия обръчите, ама а да видим!
173
2
 
14
 
! Отговори
до 182 преди 3 години
Остави ги, няма смисъл!Всеки, който е несъгласен с Бойко Борисов, член на БКП и бивш телохранител на Тодор Живков, бива наричан комунист!Всеки, който е несъгласен с министър Ангелов бива наричан антиваксър, фен на конспиративни теории и какви ли не още подобни бeзyмни дивoтии!!!Няма смисъл. И да се дразним, не помага, но няма да се разберем с тия медицински мафиоти!
172
2
 
14
 
! Отговори
родител преди 3 години
Да, непослушният български народ е голям проблем за министър Ангелов!Ми намери си друг народ бе, министре!!!Нали видяхме колко струват бързите тестове - евтини китайски мeнтeтa! Болниците ги отказват, защото някои партиди дават до 50% фалшив отрицателен резултат!Аз съм сигурен, че на сина ми ще бъде също отрицателен.Но в класа един да бъде с положителен тест и цялата паралелка - под домашен арест!Е, няма да се хванем на тази въдица! Искам детето ми да учи!
171
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 3 години
200 на 100000...*10....2000 на милион, на 6 милиона население.... 12000 заразени средно на ден за 14 дни... Тоя е луд
170
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов в няколко държави няма да ползват ваксината на "Астра Зеника " на лица над 65 г. ,а в някои над 60 г.,защото тази възрастова група не е достатъчно изследвана с тази ваксина и няма гаранция за висок имунинен отговор.И това не е конспиративна теория..Тази ваксина е подходяща за лица до 49 г.Това не е ваксина за възрастни,така,че неправилно сте договорили толкова много бройки!
169
1
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Кой създаде вируса???Защо заети с офшорните ви и пари за полицай неграмотни биещи ни не ни защитихте...умни и красиви...и децата и внуците ви обитават ко.ината която строите...и нямате пари с които да защитите животите на децата си....копел.то мутира...и ваксиниран ще те докопа...и е само Началото на Възмездието...Късмет...Има Бог!!!
168
1
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Пускате училища и заболелите скачат...образованието е най-важно,когато имахте възможност да образовате Народа ни...вие ги давахте на ваши фирми...следващите 5 години ще се мре...не ви плаша споделям мнение...храната ще става все по малко...бъдете сигурни...ценностите да си тарикат умират...парите не са ценност...бъдете здрави...злата, пари...не се ядат и не лекуват...и викате няма БОГ!!!И това е само Началото!!Няма да имате ваксини!!!Той еволюира за разлика от политиците ни загрижени за офшорни
167
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и да взимате мерки и да не взимате все тая ефект няма. Каква е логиката да затвориш фитнеси, заведения, молове и т.н., а в хран.магазини да е лудница. Уж зелени коридори за възрастните да не ги подлагаме на голяма опасност, а след 10:30 пак ги пускат в магазините. А безопасността на младите хора къде е, или тя не е важна? Млади са бързо ще им мине, нали? Мерките ви са изключително не ефективни в случая.
166
4
 
14
 
! Отговори
@173 преди 3 години
Аз подочух от тук таме, че на този здравен министър май му харесва пошибването с "пръчица" по дупето. Така че, да не вземе да му направим услуга. Вместо да го накажем.)))
165
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо трябваше да се направят имунизациите подле да отпускат мерките у нас винаги в на обратно
164
1
 
6
 
! Отговори
Pdr преди 3 години
Антигена с четчища, без кръв. А пцр? С магия? Умник-министър.
163
0
 
14
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Е,как да не са под 200? Май аритметиката ви куца!Признайте си,че не искате да разхлабвате мерките И си настоявате за ваксините?:(