Коронавирусът настъпва: Болните с 32% повече за седмица

12 области са в червената зона у нас, още толкова в оранжевата
Обновена: 11 фев 2021 10:18 | 11 фев 2021 10:18, Веселина Йорданова
266
Коронавирусът настъпва: Болните с 32% повече за седмица
Снимка: БГНЕС

С 32% е увеличена заболеваемостта от коронавирус за една седмица, а спрямо две седмици по-рано с 54%. Смъртността е увеличена с 4%. Това каза шефът на НОЩ Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на здравното министерство.

В болниците ръстът за седмица е повече от 15%.

С днешна дата това не е особено предизвикателство към здравната система, но в някои райони изцяло са заети двете отделения, например в Кюстендил, където заболеваемостта е 330 на 100 хил. души, отчетоха здравните власти.

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев каза, че заболеваемостта е повишена в цяла Европа и затова няма раздвижване в класацията. У нас тя е 99 на 100 хил. души, а от понеделник - вече е 140, което ще се отрази следващата седмица. Засега сме на 26-то място в ЕС.

По отношение на смъртността сме на 15 място в ЕС.

В момента обаче имаме 12 области в червената зона, 12 в оранжевата и само 4 в жълтата.

Устойчива тенденция за увеличаване на случаите на коронавирус отчете здравният министър Костадин Ангелов.

По думите му обаче мерките, които са изключително либерални, дават резултат в сравнение с нивата на заболеваемост и смъртност в ЕС.

Благоевград, Варна, Габрово, Пазарджик, Силистра, София област, Хасково, Шумен са областите с по-висока заетост на леглата за болни от коронавирус.

Ангелов подчерта, че до момента здравните власти са били прави в решенията си.

В момента се намираме в световна криза, голяма част от договорите не се изпълняват в срок, нещата не се случват и всичко това рефлектира върху търпението на гражданите на ЕС, каза министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
10
 
8
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Злобата ,завистта и омразата са бумеранг , който със сигурност се връща към тези ,които са слуги на тези отвратителни чувства . По-добре помислете как вие самите да туширате проблемите си , вместо да хвърляте вина към недоказани виновни. Политизирането на проблемите са дрога за слабите и неуверените.
162
4
 
26
 
! Отговори
Безпартиен преди 3 години
Шапшали станахме с тоя вирус. Казвам го като човек изкарал го средно тежко ама не правя циркове, но при положение че епидемия се обявява 200 на 10 000 а тук е 200 на 100 000 сме пълен цирк. Умрелите навсякъде 3-4% заради некачествена интензивна грижа. Валидно за по-голямата част от Европа. Стана топло мина 10 градуса, вирусите изпълзяха, ся ще застуди и ще изчезнат...ай аманн от глупости. Хората теглят бързи кредити. Финансовата смърт понякога е по-лоша, а психическите травми необратими.
161
3
 
14
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"У нас тя е 99 на 100 хил. души, а от понеделник - вече е 140, което ще се отрази следващата седмица"Кой казва че НОЩниците са некадьрници, мaфиоти и мoшеници? Те са страхотни професионалисти, които дори вече знаят каква ще е заболеваемостта следващата седмица. Ванга ряпа да пасе!
160
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавирусът настъпва: Болните с 32% повече за седмица----------------------За Б-га братя, Не Дишайте!!!!!!!
159
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След ГЕБР ще епотоп. ББ ще отпусне юздите на организираната престъпност, ще омекне контрола и глей кво става. После, на следващите избори ще обивняват новите.
158
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"никой не иска кръв и убийства,а Радев показвайки юмурука като при цветните революции"Никой не иска кръв и убийства, ама питай Мишо Бирата ... То с мафията е така. Направят няколко показки, да им се види силичката и всички се скротват.
157
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 177Ами това е, че не са много сигурни, дали ще са още същото сила в новия парламент. Гледат да дръпнат и да разпределят яко ЕС пари, че след това ще спре цуцането.
156
7
 
10
 
! Отговори
от НОЩ преди 3 години
Смъртността трябва да се увеличи с 84%, за да отговорим на европейските изисквания. Това каза шефът на НОЩ Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на здравното министерство.
155
5
 
11
 
! Отговори
Кадир преди 3 години
Мутантите са ни управниците. Всяка година мутират
154
3
 
17
 
! Отговори
Кадир преди 3 години
Настъпва простотията. На кушия със света ли сме? На туй място по това, на онуй на майките им и т. н. ***
153
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случаите се увеличавт, а мутрите изпращат поредната порция деца на учичлище Явно целта на мутрите е пикът да е около изборите, за да ги отложат и останат още известно време на власт.
152
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя третата вълна започна преди три седици, ама министъра още не го е разбрал. Докато разбре, докато реши каква нова заповед да пусне, докато тази зповед влзе в действие, третата вълна ще е започнала д аотминава, точно както стана с предишната вълна, на която пикът беше 13-19 ноември 2020, т.е. две седмици преди новите мерки на мутрите
151
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавирусът настъпва...--------На Оружие, братя!!!!! с Маски и Санитайзори, с "Белина" и "Кисилина" (пият съ саму в краен случай, за да не попаднете живи в ръцете на Ковида).Всичкуту народ на Барикадите!!!Да спрем Врагъ кату защитниците на Сталинград!Дет съ викъ - "No Pasaran"!!!!!!
150
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко време ще ви трябва да осъзнаете ,какво трябва да правите с училищата бе мушмуроци ?
149
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквано, но нали управлявате кризата. Не си научихте урока есента и набутахте гимназистите в тесните стаи отново. Скоро няма да има овладяване, кеф ти британски щам, кеф ти южноафрикански.
148
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай още се изпълняват смъртни присъди ,а ти и Толупа сте само за там !?
147
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ха-ха-хаДПС е европейска(!!!) партия,за ГЕРБ не казвам нищо,защото има за какво да ги съдят и особено ББ,ЦЦ имат огромна вина,ОГРОМНА, но в момента тези, които искат мястото на ГЕРБ не са по-добри, а са по-опасни, БСП е добра партия, но предателя Радев им пречи, никой не иска кръв и убийства,а Радев показвайки юмурука като при цветните революции,показа именно това ,че зад него стоят терор и убийства
146
2
 
0
 
! Отговори
Станко Гочев преди 3 години
Поздравявам Станко Гочев от Димитровград...защото още през 2013 година измисли нова техника за рисуване със злато...Показва си картините на академик...на министър...на негови колеги художници...на приятели...но никой от тях не му каза...едно...БРАВО...Браво, Станко...Браво, Гочев...Лувъра те чака...ама...недей да бързаш...лека...полека...по-български...
145
6
 
1
 
! Отговори
Нангеров преди 3 години
Радев ви казва, че няма вирус. Край.
144
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора и партии,работещи срещу България:- Слави Трифонов(неговата партия дори не е европейска,крайно опасен)- Коалицията на Мая и триото,Т. Дончева(предатели за облаги)- Румен Радев(абсолютен предател и опасен,който иска да ни набута в конфликт с Русия и рекламира спиране на руската газ,юмурука,който Радев вдигна, означва,че зад него стои цветна революция,кръв,терор)- Цветанов(рекетьор и убиец,крайно опасен)