Дървосекачи се оплакват: Убили им три коня и едно куче

Хората признават, че са секли незаконно дърва
12 фев 2021 12:40, Петя Славова
89
Дървосекачи се оплакват: Убили им три коня и едно куче
Снимка: БГНЕС

Три коня и едно куче на дървосекачи в землището на село Бреница са били убити. Според собствениците на животните те са застреляни най-безмилостно с огнестрелно оръжие. Преследвачите били с бял джип "Нива" и бял "Опел Вектра".

Потърпевшите са от село Глава и се оплакаха, че спрямо тях е постъпено крайно несправедливо. Те признаха, че са рязали незаконно дърва, но бяха категорични – нищо не оправдава стрелбата срещу животните им.

Смъртоносни примамки убиват животни край Черноморец

Те поискаха виновника за деянието да бъде установен и наказан, а самите те обясниха, че са готови да понесат вината за собственото си деяние. Потърпевшите обвиняват за застреляните животни кмета на село Бреница.

"След като се запознах с инцидента, възникват много въпроси. Първият е защо, кой е как е убил животните? Това е много неприятно. Това, че едни хора ме набеждават, че съм извършил тези неща, би трябвало да имат доказателства за това, което изнасят като информация”. Това заяви пред Нова тв кметът на село Бреница Лъчезар Желев.

По думите му е редно подобно "свободно говорене", визирайки обвиненията на дървосекачите, да бъде прекратено, защото може да се обърне като бумеранг срещу тях. Кметът призова компетентните органи да се самосезират и да установят от къде са дървата, как са придобити и какво е било отношението към животните, когато са били живи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
шопендар преди 3 години
а тези дървоберачи дали имат документи за собственост на животните,а данъци за тях платили са,та те могат да кажат че конете са били шест.а да може би са от привилегированите,тия дето закон не ги лови
48
0
 
0
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 3 години
Идвам - гледам - половината коментари изтрити.Ясно - пак за избирателите на герб е "новината".Не е трябвало да се убиват нещастните животни.Трябвало е просто бъдат освободени от паpазитите.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега да кандидатстват по програмата 60/40 , щот са останали без работа
46
0
 
3
 
! Отговори
чалгата не прощава преди 3 години
Отървахме коня , бум.бум ...Както е казал поета, нещо за което няма изпят кючек - все едно не съществува.
45
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осигурете работа на ***. Някога, кога работеха, не крадяха /е, имаше тук-там дребни кражби, но не убиваха за 5 лева/.
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ban. bsk. krib. bnb. bg nauka za trud. bg psihologia na trud. bg trudova zastrahovka. bg trudova osigurovka. bg nauka za personal. bg mobilnost. bg zaplata za edin astronomicheski chas vreme. bg trudov stage. geologia na bg cultura. geologia na bg sport. bg koncesia. bg predpriemach. bg pechalba. bg renome. bg jivot. na koia planeta ste bg patrioti?
43
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са дървосекачи, а бракониери от които вредата е огромна. Но не са само те. Елементарно е да се поразтърсят контролните органи привечер и ще видят пълните камиони с дърва. Но нали всички имат работно време, и бързат да си затворят очите.
42
0
 
20
 
! Отговори
Тия преди 3 години
*** , правят само золуми , би#ят КОГАТО са на тумби и бягат като са сами . Ни#как#ва жал за тях , НАП#РА#ВЯТ ли беля , трябва да си плащат !!
41
0
 
21
 
! Отговори
Тиквосекач преди 3 години
Дървосекач, що е то? *** мулат крадящ дърва. Малко им е.
40
0
 
16
 
! Отговори
Вай Вай преди 3 години
Трябваше да им се УСИГУРИ превоз , ЧЕ ще залезе бизнеса им !
39
0
 
29
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Значи, когато крадат дърва, не казват "Ние крадем дърва, глобете ни !"Чак когато са им умрели конете и кучетата, почват да се оплакват ???!!!На това му се вика НАГЛОСТ !!!Лошото е, че има кой да им уйдисва и още по-лошото е, че тези, които им уйдисват , ни управляват !!!
38
0
 
26
 
! Отговори
вай вай вайййй преди 3 години
Хората признават, че са секли незаконно дърва...............и се оплакват!
37
0
 
24
 
! Отговори
ПАТЛАДЖАН преди 3 години
АМИ , ХУБАВО Е ДА СИ ДЪРВОСЕКАЧ , ДА СЕЧЕШ ДЪРЖАВНА ГОРА , ТУК ТАМ И ЧАСТНА . ДА ПРОДАВАШ ДЪРВАТА И ДА ВЗЕМАШ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ И ДА СЕ ОПЛАКВАШ , ЧЕ СА ПОСТЪПИЛИ НЕЧЕСТНО СЪС ТЕБ ! А ТИ , ЗАЩО КРАДЕШ , ЗАЩОТО ТАКА СИ СВИКНАЛ ДА ЖИВЕЕШ ! РАДВАЙ СЕ ,ЧЕ СИ ЖИВ , ЗАЩОТО ДРУГИЯ ПЪТ МОЖЕ ДА СИ ТИ , НА МЯСТОТО НА ЖИВОТНИТЕ !
36
0
 
17
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Също като филм от спагети уестърн.На индианците убили коне и куче
35
0
 
25
 
! Отговори
От маалата преди 3 години
- Не не, ний не крадем, ний си вземаме. Тва не е кражба.- Ми малко додааме тук у гората, да си бирем дърва.- Ако не вземам, аз не мога да изхраня петчленно дете.- Ко дазе ко каза ко?- Кражба колкот може и тва е.- Ний малки диса имами, ко да прайми ний?И накрая - Сичко става паприкаш.
34
0
 
7
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ЖИВ СЪМ АЗ ЖИВ СЪМ ! ТАМ НА БАЛКАНА КРЪВТА КИПИ МИ ВЪВ УСТАТА МИ ПЯНА ЮНАК С ДЪЛБОКА НА ГЪРДИ РАНА ПРЕД ОЧИТЕ МИ ПЕРДЕ ПАДА
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви мерки.За какво? За всеки вирус който пускат.Или защото за този се внушава и кодира използва се за постигане на контрол и подчинение на човечеството и създаване на нов световен ред.В ЛЮБОВТА НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ !!
32
3
 
33
 
! Отговори
истината преди 3 години
Когато няма държава и няма прилагане на закона, хората взимат нещата в свои ръце. Борисов превърна България в дивия запад.
31
24
 
3
 
! Отговори
88% преди 3 години
Човек като прочете коментарите под статията и веднага разбира колко е интелетуалния понтециал на българина.
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно конете са отишли за суджуци и храна за чаветата. трябва да се множи електората. А и вероятно тия коне обикалят по пътищата и създават опасност. Един колега блъсна такъв кон за малко да загине.