Борисов: На 1 март отваряме ресторантите, от утре пускаме всички ученици в малките населени места

На хората им липсват ресторантите, на нас също ни липсват, каза премиерът
Обновена: 14 фев 2021 10:11 | 14 фев 2021 09:54, Елка Василева
618
Борисов: На 1 март отваряме ресторантите, от утре пускаме всички ученици в малките населени места
Снимка: БГНЕС

На 1 март задължително отваряме ресторантите, а от утре пускаме в малките населени места всички ученици. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в МБАЛ – Исперих.

Борисов се обърна към лекарите в Исперих с благодарност за работата им. „Благодаря за голямата работа, която вършите не само по отношение на COVID-19, но и всички заболявания. Това, което гарантираме с финансовия министър, е до 28 февруари да получите парите си за медиците на първа линия, както и увеличението на заплатите. 50 млн. лв. имаме за болниците, които откриха COVID отделения. Трябва да е дошла и помощта за общинските болници от над половин милион. За първи път финансираме и общинските болници. Това също е направено за болницата. Хората, като дойдат да се лекуват, не ги интересува дали болницата е общинска“, посочи премиерът.

Още по темата

„От утре пускаме в малките населени места всички ученици присъствено. Няма да ги въртим като в големите градове. На 1 март отваряме ресторантите. И 2 - 3 хиляди да са случаите, отваряме ресторантите. Като е казано, да знаят хората. На хората им липсват ресторантите. На нас също ни липсват, но трябва още 15 дни да издържим“, каза премиерът.

„И днес нивата са ни много добри. 26-и сме в Европа и това се дължи на всички, които работят. Дано Господ е с нас и да ни запази. Виждаме в Европа какво е положението. Ние успяваме да държим прилични форми - 26-и по заразяване. Огромни усилия се полагат за това“, допълни той.

Според премиера болницата в Исперих изглежда добре след санирането. Лечебното заведение е получило и ново оборудване.

„Доктор Абдулах Заргар вече е български гражданин. Той има голям принос за българското здравеопазване и за успешното управление на болницата в Исперих. В този казус институциите отново доказаха, че  могат бързо и адекватно да решават проблемите на гражданите. Благодаря и на доктор Заргар за професионализма и отдадеността. Уверен съм, че той ще продължи да бъде все толкова обичан и грижлив лекар“, написа още премиерът в профила си във Facebook.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


618
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
477
0
 
0
 
! Отговори
Историк преди 3 години
Явно за г-н премиера няма щаб, няма министър на здравеопазването. Той решава сам. Добре, че през м.ДЕКЕМВРИ Министъра на здравеопазването не изпълни изпълни неговата заповед "отваряме всичко на 21 декември. Резултатите са налице - от рекордно заразенитенад 4800 на 17.11. и на починалите 221 - на 30.11. сега са на нивата от м.Август 2020 г.-заразени около 500 на ден и починали -50.С новото разпореждане на господина явно се гонят нови "РЕКОРДИ".
476
0
 
0
 
! Отговори
www преди 3 години
"На 1-ви март цяла България светва в червено от Ковид" пише в друга статия...
475
0
 
2
 
! Отговори
все питам : преди 3 години
от Перник съм чичо , ...кога Лиляна Павлова ще върне парите за язовира ?
474
0
 
3
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
Много е стршно , началникът ти да е ПРИМИТИВЕН , и още по-страшно е държавата да има такъв !
473
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кара-вара , кара-вара , и пак при Мангъров , ....относно стадният имунитет !
472
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС се скара яко на Испания за разхлабване на мерките срещу Ковид и от днес в Мадрид заведенията за хранене,ресторантите и баровете се посещават само с QR код на който е отбелязано имаш ли ваксина,здрав ли си или преболедувал Ковид-19,как е постигнато това не ми е ясно,но е затегнато положението,на улицата няма човек без маска,дисциплината е на много високо ниво!Никой явно не се интересува в ЕС от България,щом този разхлабва мерките,значи българите са оставени за изчзване и Тиквата помага за това
471
3
 
8
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
по глупав от вожда нема
470
9
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ако се отвори държавата Борисов е виновен , ако има локдаун пак Борисов е виновен . на това се казва - Ем боли, ем сърби . Я се уточнете най накрая .
469
1
 
2
 
! Отговори
Пост преди 3 години
Искам плюсче! Също и минусче! Няма по-страшно нещо от "двете нули", т.е. безразличието!
468
6
 
6
 
! Отговори
кой го е грижа?! преди 3 години
Луди, по-луди, най-луди Управници!!!Цял свят е затворен и го е грижа как по-бързо да се излезе от тази пандемия,България отново ще надуе чалгите, безработните ще си седят по кафета и ресторантис цигари и бири в ръце и това е ...Честито! Разбирам, защо съм си събрала куфара и от години не живея в този хаос.
467
1
 
20
 
! Отговори
ХАХАХА преди 3 години
ИЗБОРИТЕ ИДВАТ И СЕ ПРАВИ НА ДОБРИЯ ПРЕМИЕР НООООО НИЕ НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ НИЩО И НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ВАС --А МОЖЕ НАРОЧНО ДА ОТВАРЯ И ДА КАЖАТ ЧЕ ИМА МНОГО ЗАРАЗЕНИ И ДА ОТМЕНЯТ ИЛИ ПРОМЕНЯТ НЯКОИ НЕЩА ПО ИЗБОРИТЕ
466
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А друго заглавие гласи - Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19. Та кво излиза - като сме добре заведенията затворени а като се влошим ги отваряме. Или ще ги отварим за седмица-две и после пак кепенците. Тамън да заредят и .........
465
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 507дай на народа иедене и пиене и той нема да мрънка и сумти, дай му да роботи и той нема да получава обезщетения - пък болните и починалите - сухи съчки и после ще се изправи и ще каже - "Е нали вие искахте да отворим всичко - протестирахте, протестирахте и аз Ви послушах."
464
3
 
3
 
! Отговори
УРОД преди 3 години
ДПС И БСП МАШАЛАЛААААСАМО ПИЖЕ И СТАНИШЕВ И ДОГАН ЗА ПЕЕВСКИ ДА НЕ ГОВОРЯДПС И БСП МАШАЛАЛАААВЪЗРОДИТЕЛН ПРОЦЕС
463
5
 
1
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 3 години
АЗ СЪМ ИЗВРАТЕН ,ВЪЗРОДЕН И КОАЛИРАНДПС И БСП МАШАЛААААНЕГРАМОТЕН БЪЛГАРСКИ НЕ ГОВОРЯ НО СЪМ ДЕПОТАТХАК ВИ ГИАУРИДПС И БСП МАШАЛАЛААААААХАХАХААХХАХААХХААХАХАХ
462
1
 
10
 
! Отговори
хах преди 3 години
Алооо, бибитко, бе нали твоите щабни там все ни плашат с нова вълна, нов пик и то тъкмо преди изборите! На теб ти липсвали ресторантите, а оня брадатия плаши ли плаши с пикове разни. Каква е целта бре Бобе?
461
1
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 3 години
ЗА първи път терор от този тип е описан от мен 2003 година срещу граждани на САщ и СИнгапур/вижте ГРИП в САЩ и SARS 2003/Обсебени от масови убиици продължават терора с bad death music /radio teror вкл в заводи за пакетиране на храни . Активират милиарди масови убиици вкл Black and Grey death mass murderers and killers.Открихме Българи развиващи КОВИД прецакани обемно от радио в автомобилите им. Радио терора е увредил тежко обемната им охрана с последвало поемане на ковид мутанти чрез устата..
460
1
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
Ето как са поразили познати с рекламираната зараза:Първо пресканирани тежко от дигитално холограмна видео терористична техника .- увреждания на ЕИЗО /общата охрана вкл на вътрешни органи.- поели чрез мръсни прибори ковид мутанти поели зараза през устата RED Kliller sindrom-Единия в болница развил бронхопневмония /атака от Black death mass murderer .В момента и двамата развиват red killer sindrom без КОВИД мутанти..
459
0
 
10
 
! Отговори
Кръвно му образуват преди 3 години
ВАРНА ПОСРЕЩНА БОКО ТИКВАТА С: ОСТАВКА! КЪДЕ СА ПАРИТЕ? ЩЕ ВЛЕЗЕШ В ЗАТВОРА! /ВИДЕО!/https://afera.bg/%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d0%ba%d0%be-%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81-%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2/++++ИСТИНСКОТО ИНТЕРВЮ С ВАСИЛ БОЖКОВ: БОЙКО ВЗЕ ПАРИТЕ! ПАЧКИТЕ НОСЕХ НАПРАВО В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ. ОХРАНАТА НЕ МЕ СПИРАШЕ! СЕВДА ЕДИН ПЪТ НЕ МИ ОТКАЗА!/ВИДЕО/ ................https://afera.bg/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E-%D1
458
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати противната селяндурска физиономия. Чак ми се доповръща от гледката.