120 лв. за храна за най-бедните пенсионери, те са 392 хил.

Помощта ще бъде давана в пари, а не във ваучери
45
120 лв. за храна за най-бедните пенсионери, те са 392 хил.
Снимка: БГНЕС

Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лева за храна от Агенцията за социално подпомагане през април. Остава и добавка от 50 лева.

Правителството се отказа от намерението си средствата за храна да бъдат под формата на ваучери и те ще бъдат предоставени в пари.

Още по темата
Средствата за храна са предвидени за хората с пенсии между минималната и официалната линия на бедност или от 300 лева и една стотинка до 369 лева.

Става въпрос за близо 392 хиляди души. Списъкът с тези хора ще бъде предоставен на Агенцията за социално подпомагане от НОИ.

Националният секретар на КНСБ Ася Гонева каза за БНР, че синдикатът приветства решението да се осигурят средства за храна и те да се дават в пари, а не под формата на ваучери, тъй като това е щяло да затрудни реализацията им, особено в по-малките населени места.

Относно упреците , че парите за храна са предизборен ход, тя посочи, че важното е, че хората ще получат тези пари, от които имат нужда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: хранаваучери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Чекмеджето пак се опитва да си набави електорат предизборно. Сега ще почнат и едни ремонти на детски площадки, помощи за ромите и т.н. подкупи.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герба за една раздадоха близо 7 милиарда на така наречения бизнес,много пачки бре кой е тоя бизнес ? Та 120 лв нищо работа
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЩерюИ заеми изтеглиха. Защо милите ни неподкупни журналисти не напишат с колко външният дълг на България се увеличи? Нали ЕС ни давал уж 29 милиарда, пък заеми теглим. Помощи раздаваме. И за какво са изхарчени до стотинка.
20
3
 
19
 
! Отговори
Кольо преди 3 години
Близо 400 хиляди с най- ниска пенсия, 2 млн. с маалко по- висока пенсия, 2,5 млн. работещи българи на минимална заплата. - Ама по- зле сме и от бананова република с тоя комунистически манталитет да не се плаща нищо на хората!
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано тия храни дето ги раздават на бедните хора и с тия пенсионерски пари да накарат да ги мъкнат и да си наготвят сами на оня свят управниците но и това им е малко дано си платят нахалството преди да умрат още на тоя свят да си платят за делата.
18
2
 
10
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
До :17-Как да не им обръщам внимание !? То едвам завършило 12 клас/ ако го е завършило/ ,пише на маймуница,ние старците сме завършили университет,ама не Пернишкия или някакъв ,, СВОБОДЕН,, ,а оня- истинския ,при кестените и ,,Дълбок зимник,, ,още го хранят майка му и баща му...
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работещите телкаджии с 900 - 2000 лв заплата, ще имат ли добавка към пенсиите по,, болест,,
16
2
 
11
 
! Отговори
монархокомунист преди 3 години
До Дедо ПенсНе обръщай внимание на тия жълтопаветни джендърчета!Те са безнадежден случай!Ако случайно отиде на село,и му връчат мотиката,той по-скоро ще се обеси отколкото да посади един домат!Като ги гледам тия ми става много терсене,ама това е положението!
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не им даде от ония храни за животни дето от години чрез посредници ги раздава на най бедните хора и те ги разнасят като хамали и се чудя колко ли ток ще изгорят докато ги сготвят и защо на тях не им дадат валчери а ги мъчат така освен че те не са подкрепени в пандемията но отговорността остава ....
14
3
 
28
 
! Отговори
рпг-7 преди 3 години
120 лв. за храна за най-бедните пенсионери, те са 392 хил.--------------392 хиляди са "късметлиите" попаднали в Статистиката!Ами, ""Богатите"" чиято пенсия надхвърля Един или Два лева повече и не попадат в тази статистика???Те колко са???
13
4
 
26
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
До 12: Чакал ги да умрат !!! Що не ги чакаше когато те учеха,хранеха,построиха ти дом?! У вас няма нищо човешко,бе...
12
3
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Мизерна история ! Пак ще слага в чекмеджето ОНОВА нещо...
11
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 6"Ако знаете каква прос.тотия сред пенсионерите и задръстеност, няма да ги защитавате..."Как да не знаем, нали те са основния електорат на БСП, а трябва да си МНОГО просст, за да гласуваш за Корнела, Гечев, Овчаров и останалите.Иначе, аз като ходя на гости при разни по-възрастни роднини само си мълча, за да не коментирам да се ядосвам. Те са БЕЗНАДЕЖДНИ. Чакаме ги да си отидат, за да тръгнат нещата. Докато ги има все ще е така.
10
2
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Бедността на българското население е крещящо голяма. Големият грях на ГЕРБ, е че не дадоха пари на работещите и от ЕС ги питат - Защо? Нали Ви даваме?
9
2
 
11
 
! Отговори
да си дойдем на ... преди 3 години
,... датата !Най-доре е , също ще съвпадне и с ПРАЗНИКА на Лъжата , 01.04.2021 ...Тази дата ще е супер ,нищо че е четвъртък !И в САЩ признаха , че до сега няма ЧЕСТНИ ИЗБОРИ !
8
5
 
17
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
120лв.за храна!? Това не е нищо друго,освен Гавра с мизерията на бедните хора!!! По мое изчисление за скромен разход за храна на месец са необходими малко над 500лв. Направете си и вие изчисление...
7
3
 
13
 
! Отговори
3 то гйл преди 3 години
Заглавието да се чете така"ГЕРБ купиха още 392 хиляди електорални гласа"
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От една страна, това са хора - тъжно е да гладуват!От друга, част от тях не са работили, съответно, внасяли и затова... На тях им направиха наскоро пенсиите 300 лв с по-голямо увеличение от тези, които са внасяли, но взимаха 300-300+. И на тях не стигат. За тях процентът бе много малък. Нечестно.Да се чуди човек кое е по-...Жалка история.
5
12
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Работещите родители са поне пет пъти по-важни от тия. В крайна сметка те им изкарват пенсиите.....Ако знаете каква прос.тотия сред пенсионерите и задръстеност, няма да ги защитавате...
4
5
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Изборите трябва да бъдат пренасочени за 11-ти април.