Йотова: 148 г. след гибелта на Апостола не изпълняваме заветите му

Вицепрезидентът Илияна Йотова почете паметта на Васил Левски
19 фев 2021 11:00, Анисия Иванова
53
Йотова: 148 г. след гибелта на Апостола не изпълняваме заветите му
Снимка: Президентството

148 години след гибелта на Апостола все още не успяваме да изпълним неговите завети. Често трябва да препрочитаме тефтерчето на Левски и да отговаряме възклицанието „Народе????“ – всеки път различно, в зависимост от времето. Не само на 19 февруари, а винаги, когато преминаваме през това място, трябва да се вглеждаме в образа му и да се съизмерваме с него. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като поднесе цветя пред паметника на Васил Левски в София, съобщиха от Прессекретариата на президента.

Още по темата

„Многото думи за Левски са излишни, неискрени са напудрените речи, недопустимо е сричането от предварително подготвени листчета. Той не го заслужава! Ние, българите, носим Левски в сърцата си и така трябва да възпитаваме децата си. Живеем във време на избор, което изисква важни и смели решения, които ще чертаят пътя на България“, посочи вицепрезидентът.

Йотова е убедена, че достойните и грамотни българи трябва да водят държавата напред, за да бъдем равни с другите европейски народи така, както искаше Апостола на свободата. „Справедливост, равенство и свобода – и днес продължаваме борбата за тях. Трябва да се преборим и за вътрешната си свобода“, изтъкна вицепрезидентът.

„Гледай народната работа повече от всичко друго, повече и от себе си да я уважаваш“ – този идеал трябва да помним. Най-важното послание за мен е: Не трябва да чакаме спасители, а заедно и единни можем да строим по-добра България“, посочи Илияна Йотова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Който ви спаси, той ще ви и пороби, другарко Идиотова!!!Ваш: Львский
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е смешно, дори вече започвам да се дразня, когато прочета политик да каже /бил той Бойко, Радев и тн/, че трябва да сме единни и заедно да се справяме с проблемите - добре, ама нека заедно да си подлелим заплатите, които те вземат, както и благинките, които ползват. Става ли?
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако това е така, каква е причината?
35
0
 
8
 
! Отговори
избрани тролски мъди преди 3 години
Къде беше вчера фигуранта да опетни поредното честване? Да не е в Естония?акви завети, ***, Йотова ? Та нали Фигуранта и ти наредихте на шепа родоотстъпници и хаймани да издигнат бесилки на мястото на бесилото на Левски !!!! Нали ти лично, с Фигуранта , се подиграхте с паметта на Левски !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! За какви завети става дума ??????Другарко Йотова, в кой завет Апостола ни налага да станем васали на Русия? Вие защо изпълнявате това поръчение , а не изпълнявате заветите на Апостола-за чиста и свята Република?!Или и много хубаво като бивша говорителка да станеш вицеп
34
0
 
13
 
! Отговори
asd преди 3 години
Къде беше вчера фигуранта да опетни поредното честване? Да не е в Естония?
33
1
 
13
 
! Отговори
Историк преди 3 години
Какви завети, ***, Йотова ? Та нали Фигуранта и ти наредихте на шепа родоотстъпници и хаймани да издигнат бесилки на мястото на бесилото на Левски !!!! Нали ти лично, с Фигуранта , се подиграхте с паметта на Левски !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! За какви завети става дума ??????
32
0
 
13
 
! Отговори
Трей си другарко преди 3 години
Другарко Йотова, в кой завет Апостола ни налага да станем васали на Русия? Вие защо изпълнявате това поръчение , а не изпълнявате заветите на Апостола-за чиста и свята Република?!Или и много хубаво като бивша говорителка да станеш вицепрезидентша и да и да ръсиш и ти глупости, щот та снимат по тиливизиътъ!И трябва да блеснеш с акъл,ама..не ви се удава нещо..Затова-по-добре си трай-така другите поне няма да разберат,че си ***!
31
0
 
14
 
! Отговори
тази е смешна преди 3 години
а как ги изпълнявахте тия завети до като бяхте на власт ......
30
0
 
12
 
! Отговори
Новина преди 3 години
Днес Йотова се напъва да ръси клишета , защото рано тази сутрин е забелязан Фигуранта , яхнал дрон , да отлита към Северна Корея . Отишъл за обмяна на опит с Ким .
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, изпълнявай ги бе другарко Йотова! С колегата ти гледам ,че нищо не изпълнявате ,само голи шаблонни приказки и нищо съществено не казвате и на правите.
28
0
 
1
 
! Отговори
махараджата преди 3 години
Народе вдигни глава и вярваи че тялото на Левски го няма но душата му е сред нас и ни гледа и ни се чуди и повече тъгува че лошото е натделяло и който разбере кой е не верва вярва на попове като кръстю който макар и да бе дякон още не го правят светец
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Йотова е баш от тия които не изпълняват заветите на Левски. Апостола още приживе се закани че ще реже чепките на русофилите. Ако знае днес колко предателски чепки има за рязане ще се преобърне в гроба.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като станат 158, пак се обадете ...
25
0
 
15
 
! Отговори
Аха преди 3 години
А защо не ги изпълнявате, Йотова ?!! Свикайте най-сетне партиен съвет по тоя въпрос !
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тоя Апостол, бе комунисти..Апостол значи християнин,а вие гонихте Христа.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми като не ги изпълнявате - марш от властта, бе! Хаха! Партийни ****** вменяващи вина.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е как бря - нали резидента подбуждаше към бунтове, а аверите му бесеха плашила на мястото където обесиха Левски
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилите са гнусни типове.Дори децата им се изплюха в лицата им и отидоха в Америка.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата на русофилите в Русия ли са?Какво говорим тогава?
19
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти си от турски произход не можеш да пишеш на български език в сайт за българи.Левски е икона за България и пример.Русия е била и ще бъде фактор в света.Левски е омаскарен отдавна при това не от турци а от българи, особено след Септември 1944 година! Пък отворим ли приказка за плуващите отпадъци в българските реки и езера.....Турция в момента е в много по братски отношения с Русия отколкото България!:))))))))