Столични болници се включват в масовата имунизация

Желаещите да носят лична карта, няма ограничение на възрастта
Обновена: 20 фев 2021 23:01 | 20 фев 2021 22:49, Анисия Иванова
42
Столични болници се включват в масовата имунизация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Болница "Царица Йоанна" ИСУЛ също се включва в кампанията по масова ваксинация срещу Covid-19, съобщава пресцентърът на здравното заведение. Имунизацията с препарата на "Астра - Зенека" започва в неделя от 9 часа във фоайето на кабинетите до Спешно отделение. Желаещите трябва да носят лична карта, няма ограничение на възрастта, уточняват от болницата.

Три общински болници в София също се включват в извършването на масовата имунизация. От 10 часа ваксинации ще се извършват в Първа, Втора и Пета МБАЛ.

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ има разкрит кабинет за поставяне на ваксини срещу COVID-19. Той се намира на двора на болницата, в специален фургон, където досега се правеха PCR тестовете. По изключение утре кабинетът ще работи от 10:00 до 17:00 часа. От понеделник работното му време ще бъде от 9:00 до 17:00, вкл. събота и неделя. Предварително записване не е необходимо. Ваксинирането е с ваксината на AstraZeneca. Очаква се в болницата да пристигнат тези дни и от останалите ваксини.

Частната ДКЦ „Софиямед“ също се включва в инициативата за осигуряването на „зелени коридори“ за ваксинация срещу COVID-19, целяща увеличаване на темпа за ваксиниране във всички фази, включително 4 фаза, съгласно националния ваксинационен план, съобщиха от болницата.
 
От утре в Кабинета за ваксинация срещу COVID-19 на ДКЦ „Софиямед“ всеки, който иска да бъде ваксиниран, ще може да го направи от 9:30 ч. до 14:30 ч. без предварително записване. Ваксинациите ще се осъщесвяват в Кабинет №13, ет.1 на ДКЦ „Софиямед“ - БЛОК 1, бул.“Г.М.Димитров“ 16 с доставената от РЗИ партида ваксини на Astra Zeneka/Oxford.
 
По-рано днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов съобщи, че рязко се е увеличил броят на желаещите да получат ваксинация срещу Covid-19.

В неделя започва и масовото ваксиниране в Пернишко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фриц Хабер-германски евреин изобретил Циклон Б-Газът, с който убивали по 3000 евреи наведнъж в газовата камера, след което други евреи концлагеристи прекарвали телата на умрелите до крематориума за да се превърне всяко тяло в 680г пепел.Изобщо не вярвам на човешката природа особено на луди учени и шапкари,Обаче мога да си представя как се е стигнало до тук.
6
12
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
до 1По твоята тъпa логика - всеки изкарал ковид е вече ... стерилен :D
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не в болница къде да се имунизират хората в пожарната може би?
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво безплодие няма да има - ходи да се прегледаш! Важно ли е, че си активист на БСП?
3
9
 
15
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Ционистите казаха:Ще останат 500 000 000 души ! Това е ! Явно няма да е директна смърт,а предизвикване безплодие у жените и постепенно ограничаване на населението...
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Каква стерилизация, какви пет лева.
1
14
 
18
 
! Отговори
Селю преди 3 години
Ваксините създават антитела срещу шипчето на Сарс-Ков-2. Интересно е че това шипче съдържа белтъка Синцитин-1 който участва при изграждането на плацента при жените. Очаква се, че тялото ще развие антитела и срещу Синцитин, което разбира се ще доведе до безплодие при жените. Мъжете да не се радват, Синцитин има и в спермоулина. Честито на ваксинираните. Доктор Фаучи от САЩ си го каза в едно интервю, че ще стерилизират 70% от световната популация. Който иска да не вярва в конспирации.