Кунчев: От този уикенд сме в масова ваксинация

От понеделник и личните лекари ще поставят ваксини
Обновена: 21 фев 2021 15:35 | 21 фев 2021 15:33, Веселина Йорданова
101
Кунчев: От този уикенд сме в масова ваксинация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Голям е интересът към ваксинацията в Пловдив. Само в Регионалната здравна инспекция са разкрити три кабинета, каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, който обсъди с местните власти организацията около имунизацията.

Още по темата
Доц. Кунчев обяви, че докато има хора пред кабинетите, ваксинирането ще продължава и всеки, който е пожелал, ще бъде обслужен в днешния ден.

"И съм убеден, че със схемата, която имаме за доставки и до края на месеца, а особено през месец март, когато очакваме над 500 000 дози, всеки един с интерес, всеки един желаещ ще може да получи ваксина. Всъщност истината е, че в момента ние влязохме в масовата част на кампанията от този уикенд", коментира той, цитиран от БНР.

От понеделник започват да ваксинират и личните лекари, подчерта доц. Кунчев.

"В петък беше изчистен въпросът за документацията, която те трябва да попълват, така че да няма никаква разлика между нормалните ваксини, които правят по календар, и тези, които са във връзка с кампанията. Същата документация, в същата информационна система, а тя вече автоматично прехвърля данните към Covid системата и разплащането става в края на месеца за всеки, който е изпълнил съответния брой имунизации, уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
ей, Пижо преди 3 години
Астра Зенека не се съхранява при минус 70. Тя се съхранява в обикновен хладилник.
86
2
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Ваксини... Каква е гаранцията, че в тях няма да сложат каквото си поискат? А? Например хормон, предизвикващ безплодие, стерилитет. Или пък хормон, водещ до шизофрения. Както каза един колега - много бързо се появиха тия ваксини! Май че са започнали да ги разработват преди началото на пандемията!
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1984
84
1
 
12
 
! Отговори
Сбъдната мечта !!! преди 3 години
Масова ваксинация, масова клизма мозъчна и анална и масова победа герберасите Това е рай и пълна идилия.
83
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълните джобовете на фармацевтичните гиганти,а за хората един гол голям
82
0
 
15
 
! Отговори
Ильо преди 3 години
Значи да чакаме третата вълна, както навсякъде след старта на масовата ваксинация.
81
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сме от този уикенд в масова ваксинация (защото са поставени едва 4 хиляди дози), а сме в МАСОВ КАЛАБАЛЪК пред няколкото центъра. Важното е, обаче, че го дават по телевизора, правим впечатление, че нещо правим, и поддържаме "огъня" на ковид-истерията.
80
2
 
8
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Ако това е "масовата" ваксинация, да ви ибъ ваксинацията. Тия лични лекари къде ще съхраняват ваксините? Всички ли си имат фризери на по минус 80? Или няма значение, така де - изфирясалите ваксини не са вредни, или по-точно полезни са, колкото и другите.
79
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета, Кунчев: "От този уикенд сме в масова ваксинация".Викам си, я да видя как върви тая масова ваксинация. Отварям им официалния сайт - вчера, събота, в цялата страната са ваксинирани... 4000 души. Брей, с тия грандиозни темпове, ще стигнем стадния имунитет къмто 2025та.Що така, бе, Кунчев? Малко са мераклиите за спасителната ваксина? Или организацията ви е кьопава?
78
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главния държавен инспектор, какво точно работи? Какво инспектира и на кого е началник. Щото нали е главен. Значи има и по малки от него. оз май го сложиха и измислиха професията на главен държавен инспектор, за да всява страх и паника, да казва колко зле е всичко, да се ваксинираме и какво ли още не. Взема едни пари отнякъде си, само да бръщолеви секви глупости. СЛожиха го и - говори им там, плаши ги.Няма такава професия или поне аз не знам да има. Ако има - кой беше предишния на тази позиция?
77
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя противен клоун днес удари дъното заявявайки, че едва ли не някакви невидими сили се опитвали да попречат на фантазиите му за масова ваксинация.Това само показва колко незапознат е с обществените нагласи към целия му план.
76
1
 
20
 
! Отговори
Вальо джибрата преди 3 години
Тоя на снимката и останалите дето агитират и вият на yмряло - тия са безскрупулни хора. Как спят вечер не ги знам. Как може ти, съзнателно да натискаш хора да правят нещо, което не искат? Що за *** трябва да си, да знаеш че това което правиш не е правилно, но всяески да го налагаш? Да психясваш хората - всекидневно. И виждаш че хората са негативно настроени, обаче ти най-нагло всеки ден продължаваш и продължаваш, да ги убеждаваш в нещо, което ти самият знаеш че е лъжа и не е правилно.
75
1
 
21
 
! Отговори
Пешо от Люлин преди 3 години
Боко ваксинира ли се? Джонсън-ваксинира ли се? Някой от кралското семейство-ваксинира ли се? Бабката от джърманито-ваксинира ли се? Макарона от франция-ваксинира ли се? Радев-ваксинира ли се? Някой депутат-ваксинира ли се? Само ботокса и плешагата се боцнаха с витамин С, колкото за парлама и почнаха да ни увещават нас. Ми тоя, дет създаде ваксината на фазера - той що не се е ваксинирал все още, м?Аааай ша ви таковам и схемите умрeли. Няа са ваксинирам, ай да видим ко ше стане.
74
1
 
19
 
! Отговори
факт 2 преди 3 години
Имунизация е когато се изгражда някакъв вид имунитет, предполага се дълготрайно. А ваксинация е когато те боцкат и не знаеш какво да очакваш ... Нещо като изнасилвация..
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да видим тази работа:)) Кунчев ако дойде лично, може но не обещавам да се боцна, по скоро един шут по задните части :))
72
2
 
11
 
! Отговори
факт преди 3 години
И този ще бъде ваксиниран с олово като другите... Еднократно и завинаги ще бъдат пломбирани ...
71
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как точно джипито ще ваксинира с пфайзър, сигурно има фризер на -50 в олюскания кабинет? Или просто е така да си говориме глупости в стил боко тиквата?
70
1
 
12
 
! Отговори
Гопщик преди 3 години
долу-коментиралия е прав.Да очакваме ли бусове на Leki ескортирани от 4-5 полицейски автомобила, пред всяка болница във всеки град? И как личния лекар ще ваксинира 80 годишна баба от Зайчино Ореше? Кат ни бабата може да иде при него, ни той може да осигури в селскиякабинет фризер с ваксина, а? В тях ще отиде сигурно, нали? Ква масова ваксинация говорят тези хора - нямам никаква идея. Тия не знаят на кой свят се намират. Тоз марсоход, дето го пуснаха на Марс - той по-умен от всички в НОЩ...
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия вярват ли си като говорят такива неща??? Ква масова ваксинация? Под масова ваксинация, аз разбирам по 50-100 хиляди на ден. Те ваксинират по 1500 човека на ден и масова ваксинация било. И кво ше поставят личните лекари бе? Вие мислите ли че във всеки кабинет, има фризер където да се съхраняват ваксините? А бе вие кви неща говорите бе? В началото медиите гръмко обявяват че пристигат ваксини. Полизия ги пази, А-У, пък ся - на ви тез ваксини. Ся що не се пазят и ескортират? А бе кви ги творите?
68
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази масова ваксинация ми напомня за масовата приватизация.Кьорфишеци.