Ангелов: Бъдете спокойни, заведенията отварят от 1 март

Няма хаос, има наплив от пациенти, които искат да се ваксинират
Обновена: 23 фев 2021 12:34 | 23 фев 2021 11:00, Веселина Йорданова
194
Ангелов: Бъдете спокойни, заведенията отварят от 1 март
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бъдете спокойни, заведенията отварят от 1 март по настоящата ми заповед.

Това каза здравният министър Костадин Ангелов пред журналисти, след като провери как работят мобилните екипи за ваксиниране в хасковското село Малево.

Още по темата
На въпрос за ръста на дневната заболеваемост, министърът обясни, че здравните власти се ръководят от двуседмичните данни. Те ще бъдат анализирани и обявени на редовния брифинг в четвъртък.

За момента промяна в намеренията за отваряне на ресторантите няма.

Доволен съм, че ваксинацията върви с темпове, които ни харесват, въпреки някои организационни проблеми.

Цяла вечер сме пренасочвали дози към София, обясни още министърът. По думите му всички заместник-министри са в страната, за да организират процеса.

Успяхме да убедим хората, че гласът на науката е по-силен от гласа на псевдоавторитети, които разпространяват лъжи, каза Ангелов.

По думите му няма хаос, а има наплив от желаещи за ваксиниране, на който трябва да се отговори.

Ангелов посочи, че ако темпът на желаещи се запази, България ще се справи с постигането на колективен имунитет до края на лятото.

Министърът обясни, че дори се опитваме да изтеглим доставката на ваксини от "АстраЗенека" дни по-рано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
26
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Това не е наука, другарю Ангелов, а псевдонаука. Няма по-голяма лъжа, заблуда и измама от това, че т. нар. ваксини са изпитани и не водят до сериозни странични ефекти. Естествено, че страничните ефекти няма да се проявят в момента на инжектирането или на следващия ден, а след месеци или години. Но такива със сигурност ще има. Това напрактика не са ваксини, а тестови препарати, които се изследват в движение, а наивниците и зомбитата се превръщат в експериментални мишки.
72
1
 
2
 
! Отговори
до #63 преди 3 години
Кажи кой си ? Путть0 !!!
71
1
 
9
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
Преди да отворите кръчмите си се научете що е то кръчмарски бизнес и има ли тои почва у вас.Научете правилно тази материя,не бързаите ,по плавно и задълбочено за да я асимилирате.А и много важно изхвърлете всичко замразено старо от фризерите ви Започнете на чисто.
70
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Умираме, умираме, отворете заведенията!
69
0
 
5
 
! Отговори
Ганьо техника преди 3 години
Спокойно,до изборите значително ще намалеят болните,а ако ГЕРБ спечели ще изчезнат.Дерзайте стадо
68
3
 
2
 
! Отговори
Баровец преди 3 години
Ох да отворят най-после баровете да отида на бар да изпия един скоч, ох!
67
4
 
1
 
! Отговори
Алис преди 3 години
До БаткоВсеки получава по 2 ваксини през 3 до 8 седмици - така че за 6 милиона човека трябват реално 12 милиона ваксини. Но тези ваксини не държат вечно - те са за няколко месеца, след това наново трябва да се ваксинират всички, ако все още вирусът е жизнен, мутирал и застрашаващ живота ни.
66
0
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
и на 28 Февруари ще има промяна в плана ,извинявайте пак има "скок" на заразаните ,затягаме мерките пак и така до тотално изтощаване на добитъка!
65
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 04.04.2021 г. реално ще се разбере колко е намаляло или увеличило стадото овче от порода "Българска тъпоглава" ! Територия "България" вече не е красив природен рай, а някаква земя от асфалт, срутища, сечища на която и тръни вече не растат, къде ще пасат тия овце не мога да разбера, а може би те са свикнали на глад и кротко полягат в краката на овчар от Банкя, който е с калпак на тиквата си който крие ваакуумът под него...?
64
2
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Каде е БОЛНИЦАТА в Ахтопол .?Отговори бе "Редактора" !!!
63
18
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 години
Болници извън областните центрове не трябва да има. Преди Ахтопол е бил на един ден път от Бургас сега е на час и малко. Никой няма да ви лежи в малка селска болничка и да очаква добра техника и квалифициран персонал.
62
2
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Каде е БОЛНИЦАТА в АХТОПОЛ ???И не ми трий коментарите гербарски ***
61
3
 
22
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
В Ахтопол нява БОЛНИЦА !!!5000 живущи и пенсионери трябва да патуват 20 километра . Това ли ти е управлението некадърник
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Торба с ...
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще разберат неандерталците симатизанти на ГЕРБ, че за умствените способности на управляващите се разбира от това в какво "дередже" се намира народът, а той е НАЙ-БЕДЕН, НАЙ-ГЛАДЕН,НАЙ-НАВЕДЕН И НАЙ-ТЪРПЕЛИВ ! "Страхотна" демокрация и "невиждано"развитие в сравнение със Сомалия ха ха ха ! Култ към личноста по сталински има в България и в това няма нищо чудно, все пак червена мутра ръководи стадото, масажирал ушите на Тато и вардил колите на СИКаджиите преди, а днес слуга на дебела ***....
58
0
 
15
 
! Отговори
Генерал Зима преди 3 години
Тоя ми прилича на един герой от близкото минало, който изрече култовата реплика:Аз съм късоглед и пея в хора!
57
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
valeri, darjavnia visok betonen panelen hotel sliven li prigotvihte za polskite i ispanskite petorazredni i petokachestveni turisti na kniajestvo bulgaria, deto dps go garmiaha, ama ne im stigna baruta da go saboriat kato komunisticheskata zapochnata i nedovarshena autogara i bolnica v tozi nestasten komunisinsticheski casino grad sliven - bazov lager za bg velik komunisticheski asker i ruskoamerikanski melinvest asker?! ;)
56
1
 
11
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: Чоко (номер 10)Чоко, ти описа ситуацията най-точно от всички според мен. Както грипа така и коронавируса мутира и се изменя и имунитетът изчезва и ще се налага нови ваксинации всеки сезон. Може би хубавото тук е, че коронавирусът мутира по-бавно от грипния вирус. Също така след всяка мутация той ще отслабва и накрая няма да е толкова страшен като сега. И по-малко хора ще умират.Просто ще се наложи да свикнем с него.
55
2
 
17
 
! Отговори
Играч на едро 2 преди 3 години
Ще отворят , със сигурност , на 1 Март и ще подложат с това , че Българите "ужким" яко се ваксинират и се бутат по опашките пред ваксинационните пунктове :) ... Дори прогнозирам , че до 10 - 15 дни ще отворят и стадионите , и спортните зали - за спортните прояви. Не целите де... Но примерно 50 процента... Щото и феновете ги натискат здраво ! :) ... Цялата работа си е чиста .......... ПУНТА МАРА !!! ..... :) ;) :)
54
1
 
28
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
А реки,гори,планини,паркове и градинки няма ли да затваряте както миналата година по туй време вие умните глави ги затворихте даже пращахте полиции да ловят бежанците от "мерките"?)))Защо бяха всичките ония изпълнения?Как да ви вярва човек като сте неадекватни лъжци?

Спонсорирани публикации