Експерт: Дискусията коя ваксина е по-добра не води до никъде

Според него ваксината на AstraZeneca се прилага успешно на Острова
23 фев 2021 11:22,
28
Експерт: Дискусията коя ваксина е по-добра не води до никъде
Снимка: БГНЕС

За съжаление коя ваксина е по-добра е дискусия, която започва да се води навсякъде. Това е естествената човешка психика. Тук е мястото на експертите и институциите да кажат, че подобна разлика не води до никъде. Мнението от сегашните проучвания показва, че сегашните РНК ваксини са доста по-ефективни от тези на AstraZeneca. Но този медикамент се прилага успешно във Великобритания, където показва доста по-добри от очакваните резултати. Това заяви пред Нова тв завеждащият лабораторията по инфекции на мозъка в Берн д-р Аспарух Илиев.

По думите на експерта засега няма конкретни контраиндикации за използване на отделните ваксини в отделните рискови групи. По отношение на ваксините на AstraZeneca от Острова показват, че тя има доста добра ефективност при по-възрастните хора.

"Съпоставени с другите ваксини, с които сме имунизирани в ранна детска възраст, сегашните медикаменти срещу COVID-19 имат малко по-висока честота на абсолютно безобидни странични реакции. Това са главоболие, температура, втрисане. Те преминават в първите 24 до 48 часа. Могат да бъдат блокирани успешно с "Парацетамол" и "Ибупрофен", посочи експертът.

"По никакъв начин ваксинираните не могат да се заразят с вируса", категоричен е доктор Илиев. Медикаментът внася мъничко парченце от вируса в организма, за да може той да започне да произвежда антитела. Страничните реакции означават, че имунната система реагира адекватно. "Ако няма такива реакции – това също не означава, че тя не работи", посочи той.

По думите му ваксината не пречи на раково болни хора да се имунизират - напротив, тези пациенти попадат в рискова група и трябва да се защият от COVID-19. По отношение на автоимунните заболявания - медикаментът също не е противопоказен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
ДядоСтою преди 3 години
ГОСИН ИКСПЕРТ КАК НЕ СА НАМЕРИ ЕДИН ЕКСПЕРТ ДА КАЖЕ КОКЛКО ДНИ НЕ МЕСЕЦИ ДАВА ИМУНИТЕТ ВСЯКА ВАКСИНА ТОВА Е ТЕМА ТАБУ НИКОИ НЕ КАЗВА ЗАЩО ЛИ??????????
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИЩЪ НИКОЯ ЩОМ ДВЕ ГОДИНИ САМ ЖИВ БЕЗ ВАКСИНА НЕ МИ ПУКА
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
dostatachno e...stom e impotentna vaksinata. ste ima sledvasti eventualno potentni vaksini moje bi kato ostaree oste malko upravitelnoto tialo na firmata...
24
0
 
1
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Пуснете всички ваксини,из*роди!Нека хората сами си изберат!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Притесняват ме основно тези, които всячески се мъчат да закрият дискусии и въпроси по темата. Те са най-опасни.
22
0
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 3 години
Всяка дискусия стига до истината. Но истината почти никога не е удобна. Затова по-лесно е да се затвори устата на някой и стадото да върви мирно -тихо както е удобно на 5-10 човека. Стадото се характеризира с послушание, одобрение и безизборност. То затова върви бавно.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив, дискусията е задължителна, когато говорим за различни ваксини, които масово се прилагат на хората.. Кои са по-добри, по-безопасни, по-ефективни са въпроси, на които задължително трябва да се отговаря еднозначно и ясно след няколко месеца. Хораата трябва свободно да решават какво да правят със себе си въз основа на информирано решение и да имат право на избор на продукт. Спрете да всявате измислените специалисти някакво чувство на вина, че не сме овчедушни и искаме и търсим отговори!
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка дискусия е полезна. Затова дискусиите трябва да се насърчават, а не да се борим срещу тях. Когато се забраняват, окастрят, осмиват, биват показвани като вредни и опасни дискусиите - тогава човек вече трябва да е наистина нащрек - тогава най-често някой се опитва да скрие информация и не са му удобни споделени гледни точки и непасваща му друга информация и неудобни за неговата позиция факти.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възможно ли е да има такава технология технически изпълнима малко парченце от вируса или от неговото РНК,че от сектор като част да бъде инжектирано заедно с някакъв раствор за да се предизвика имунен отговор или да се изгради такъв от предизвикателството,че организма да се замисли,че да произвежда антитела в противовес,което е по-трудното за пренастройване,че възпроизводство по формули,а не е ли по добре да ваксинират вируса щом е наличен за изпитание като начален клиничен стадии
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като намигна с едното око и се отключва колата.Сядам и като намигна с другото пали!Има полза от чипа ей!!!!:))))
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се изкаже някой ваксиниран с двете дози как им действа чипа.Като влезнат в Лидл маркират ли си главите вместо кю ар код?
16
4
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
По добра в какво? Да ни убие по бързо ли? В това всички са идеални. Пък за другото дали действат срещу ковид, не е ясно нищо, никоя не е тествана достатъчно време за да се наблюдава как действа наистина, какви нежелани действия има и тъй нататък.
15
0
 
0
 
! Отговори
Това изненада ли е преди 3 години
Както ваксините!
14
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Аман от експерти. То и по времето на соца ни обясняваха, че дали ще караш Москвич или Мерцедес е без значение, защото и едното и другото е автомобил, но ни принуждаваха да си купуваме Москвичи, Мерцедес не ни даваха. Сега се повтаря същата история.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
рррррр овцее рррррр
12
1
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Хипнотизират ни! Това е обяснението!
11
5
 
3
 
! Отговори
до 8 Анонимен преди 3 години
ти пък нали гори маски... а сега и ръцете не си миеш, защото като ровиш по кофите ще се изцапат, отново, чичо Васил Черепа ви спря издръжката и се чудите какво да правите
10
1
 
10
 
! Отговори
някой преди 3 години
Аааа, води, води, ти недей така!Нали чета листовката от официалния сайт на Европейската Агенция по Лекарствата (European Medicines Agency).Там си е написано колко ефективна е ваксината на AstraZeneca: Ефективността и е точно 60%, докато другата, дето я няма, на Pfizer/BionTech е над 90%.Само че тя се дава само на богопомазани. Или по-точно на гербопомазани!Така че ти недей така, спорът нямало да доведе доникъде, защото много добре знаем докъде ще доведе - до 4-ти април!
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема е,че за файзер вече се изказа някой,че след имунизация не заразяваш други.Обаче за другите ваксини не се знае.И утре както гърците искат имунизационни картони да въведе ЕС,ще кажат:''Ааа щом си с Астра зенека ти заразяваш''Я плати тука един ПСР тест и чакаме, ако си отрицателен влизаш да почиваш,ако не обратно!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те дори нямат достатъчно ваксини, но вече някой им спъва мечтата за успеха на европейските фашисти. Иначе се теглят милиони и потъват в нечии джобове с идеята за светлото бъдеще.