Математикът Томов: Намираме се в разгара на трета вълна от заразата

Според него тестването за COVID-19 e нестабилно и недостатъчно
24 фев 2021 10:55, Ния Христова
159
Математикът Томов: Намираме се в разгара на трета вълна от заразата
Снимка: БГНЕС
"В момента се намираме в разгара на трета вълна на пандемията и сега имахме така наречената промяна в режима. С данните от последните два дни имаме нов скок, който се дължи на новите мерки за разхлабване – връщането на децата в училище и отварянето на фитнесите. Трябва да има сериозен епидемиологичен анализ колко от тези нови случаи от къде идват, който да се прави от РЗИ". Това заяви в ефира на Нова ТВ математикът и преподавател в Нов български университет Лъчезар Томов.
 
Той е на мнение, че тестването за COVID-19 е доста нестабилно. Броят на направените PCR тестове спада – не се тества достатъчно и не се тестват някои части на населението, свързани с училищната система, поради което се подценява сериозно бройката. 
 
"Като видите 30 или 80 деца, които са заразени в статистиката, това означава, че са карантинирани 80 класа. И тази бройка трябва да се умножи по някакво число – по 3 или по 4. Заради това подценяване в тестването се получава, че със закъснение научаваме какво се случва и епидемията се разпространява по-силно, отколкото показват данните", заяви той.
Още по темата
 
"По моите преценки около милион и половина души би трябвало да са прекарали болестта до сега в сравнение с официалната статистика, което показва доста голяма разлика. Това не трябва да ни успокоява", категоричен е математикът.
 
Според него, ако на 1 март отворят ресторантите и заведенията, има вероятност броят на заразените да се увеличи. 
 
"Всичко зависи от поведението на хората", посочи Томов и допълни: "Ако тези заведения са полупразни, това, което ще се получи е, че няма да има голям принос и те ще са на загуба. Ако са много пълни – ще има много бърза експлозия, ново евентуално затваряне и те ще са на загуба".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютни глупости, трета вълна, пета вълна...Тези докато не избодат всеки с ла**ата на Бил Гейтс, няма да се спрат.Платени клакьори. Пък народът - овцИ, прави всичко квото му се каже.
136
0
 
2
 
! Отговори
не разбирам преди 3 години
защо се тестват толкова много хора, някой задължава ли гитова тестване има смисъл само в началото да се ограничат евентуални огнищаили ако си болен и се чустваш зле да разберат горе долу какво ти етия постоянни тестове не ги разбирам честно за какво се правятпознвам един през ден два си прави тестове питам що бе ми било го страх да не се разболееаз не съм си правил нито един тест до сега
135
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накой търси място под прожекторите. Явно математика няма друго занимание, освен да говори глупости.
134
2
 
12
 
! Отговори
злобар преди 3 години
Медиците вън и на тяхното място да дойдат математици . И си представете следната картинка : Влиза на визитация с бялата престилка математика вади от джоба си тефтерчето смъква от дясното си ухо калема и като го наплюнчи ти тегли есапа !
133
2
 
10
 
! Отговори
И така преди 3 години
Значи опашки пред магазините за детски играчки не може и е проблем, но опашки за ваксинация може, там хората не се заразяват!?
132
2
 
18
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Математикът Томов:"Виждам, че идва пика!"Валери Божинов:" Тогава без коз!"
131
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквито и мерки да взимат, хода на пандемията е неизбежен, няма как да бъде прекъсната или повлияна в настоящия момент. Няма как да се ваксинира цялото население, защото няма достатъчно ваксини, а и ваксинирането не гарантира прекъсване на разпространението на вируса. Просто ваксинираните ще изкарат по леко заболяването или няма да развият симптоми. Това с облекчаване и засилване на мерките е тъпотия, която не води до нищо.
130
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Томов, нещо смислено каза ли? Някакви подмятания, някакви страхове, някакви умножения по някакви числа, някакви причини за нещо, което няма как да се знае... Психясала глава, опитваща се да формализира нещо, което не се поддава на формализация. Не трябвало да се успокояваме. Напротив, Томов, трябва да се успокоим, да изтрезнеем и да изхвърлим от битието си такива чугунени глави като теб.
129
17
 
16
 
! Отговори
лекар преди 3 години
Като почнеш да дишаш тежко следващия път, друга песен ще пееш.
128
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Математик гербераст *** са гръмни
127
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя постоянно се бута дет не му е мястото. То бива желание за изява. Ама!
126
0
 
30
 
! Отговори
Бай Онзи преди 3 години
Сега остава д-р Мутафчийски да почне да доказва теоремите на Талес и Щайнер (примерно) и ще я втасаме съвсем !Явно у нас всеки разбира най-много от работата на другия ! Или щом е калинка - разбира от всичко !
125
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, тея фитнеси са ви голям трън в г*за! Вика му се сезонен грип, а вие го пишете модерния вирус! Щот грипа не носи парици! А децата щом толкова ви пречат ги забранете със закон и да приключваме тая драма! Тези хора вече дори не се усещат когато стават за смях!
124
4
 
31
 
! Отговори
Старият Дъб преди 3 години
Щом математици започнаха да казват дали има вълна или отлив,хевем ти и докторите,хевем ти и Министерството.
123
2
 
25
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
А световната икономическа криза ще удари най-силно държави като нас, които са затънали в дългове и нямат резерви. Ще станем като най-бедните африкански страни.
122
3
 
48
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
=Математикът Томов: Намираме се в разгара на трета вълна от заразата=Мене по ме интерсува какво мисли по въпроса водопроводчика Пешо.
121
2
 
25
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
До 107 ОбективенАбсолютно си прав! Съгласен съм с всяка твоя дума! Циркът ще продължава до установяване на нов световен ред.Това е по волята на тези, които имат претенции да управляват целия свят - Рокфелер, Ротшилд, Морган и др. Те, юдео масоните, талмудистите, искат да предизвикат страшна световна икономическа криза, и най-богатите държави да обеднеят, тогава те ще управляват целия свят без проблеми! Тя, кризата започна - дори в Германия вече говорят, че ще има инфлация!
120
6
 
24
 
! Отговори
ваксинация зараза преди 3 години
Най-вече сегашната гениална програма за масово ваксиниране ще разнесе скоростно заразата след толкова месеци ограничения сега предизвикват експлозия от заразени хора, които вече са болни и заразни още преди да дочакат втори дози те още от първата доза още преди да почне да им действа вече заразени ще го карата на крак по естествен път Пълна безсмислица от редица безсмислени и вредни мерки, ограничения, ваксини и черешката на тортата кулминацията на глупостта начина на провеждане на масова вакс
119
14
 
21
 
! Отговори
баба Вуна Вълната преди 3 години
Ако ще и 12 вълна да е това са пълни фалшификации ,аз от две години ни съм чул ни съм видял това чудо!Ама как ли да го видя ,като е измама!Нещо ,което го няма и е само в кра-туните на хиляди кратунковци няма как да се срещне!Истината боли -царя е гол!Няма зарази н,няма инфекции ,всъщнст най-голямата зараза ,дори вече гангрена е ГЕРБ!Или отрязваме болния крайник с гангрената или умира целия организъм .В случая България .Настана време на избор или България или Герб !
118
6
 
11
 
! Отговори
Белега на Звера преди 3 години
Всички вкупом трябва да се ваксинират.Насладата от ваксините ще се усети във времето,времената и полувремената.Който не вярва да отвори "Откровението на Йоан"-последната книга от Новия завет.

Спонсорирани публикации