За ваксиниране на персонала настояват от туристическия бранш

Ще се иска отпадане на PCR теста за имунизирани туристи
24 фев 2021 08:32, Елка Василева
38
За ваксиниране на персонала настояват от туристическия бранш
Снимка: архив, БГНЕС

Здравният министър професор Костадин Ангелов ще се срещне днес с представителите на туристическия бизнес във връзка с ваксинирането на персонала преди предстоящия летен сезон.

Кога и как секторът ще рестартира своята дейност е най-важната тема за представителите на туристическия бизнес. Ваксинацията на персонала е една от стъпките за това, каза пред БНР Павлина Иванова, председател на обединение „Бъдеще за туризма“.

„Това ще е важно за служителите в офиса, за екскурзоводите, за шофьорите на трансферните автобуси, за всички, които са в досег с туристите, и е много важно, за да бъдем безопасна дестинация, да бъдем ваксинирани“, каза Иванова.

Туроператорите ще настояват за влизащите в страната български и чуждестранни туристи, които имат ваксинационен сертификат, да отпадне изискването за PCR тест.

Също така да бъде коригирана ценовата политика на тестовете в страната и по границите, които на места са доста завишени, каза още Иванова. „Следващото нещо, което искаме, е предвидимост на заповедите и някаква прецизност. С една заповед в последния момент това означава, че всички потребители си губят парите“, посочи тя.

Представителите на бизнеса ще настояват за изработването на правила, чрез които да станат възможни автобусните екскурзии, както и да се възстанови конгресният туризъм.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Пак до "програм преди 3 години
Яко те тресат комплексите, щом се пишеш програмист без връзка с темата.Такива като тебе под път и над път.Познавам двама програмисти и никой не се хвали. Единият е зет ми и не е в България.ДрЕмането в нЕкой КОЛцентър не те прави програмист. В предния пост слязох на нивото ти, за да ме разбереш. А сега да ти кажа напълно сериозно, че там, където ходя, те не можеш и сода да си поръчаш. Пък щом не можеш да задържиш нормална жена, поръчвай си какъвто па..р..цал искаш. За 5 лева все ще се навие някоя
24
1
 
1
 
! Отговори
Кифлова преди 3 години
Докато нема Версаче ваксина, не се давам да ме боцкат!
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички програмисте са пидали. Това се знае.
22
0
 
1
 
! Отговори
Пак до програмиста преди 3 години
Аз където ходя, ти не можеш да ме поръчаш. Ясно?
21
1
 
1
 
! Отговори
До Програмиста преди 3 години
Аз пък не бих влязла в хотел, дето ваксинирани разнасят вируса. Дори и пари да ми дават.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки рабовладелец да си ваксинира робите и стоката.
19
0
 
1
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Т. нар. персонал са български граждани и като такива притежават правото да откажат ваксина, която не е задължителна.Тия довчера реваха, че ги мачкат, днес решиха сами да размахат сопата.
18
1
 
4
 
! Отговори
Много умно преди 3 години
Тия и без това търсят квалифициран персонал под дърво и камък, ама сега ще останат и без квалифициран.
17
2
 
3
 
! Отговори
Додо преди 3 години
До Чебурашка: гледай по-малко телевизия и новини. Уплашен си, а това не е добре! Никой няма да те накара насила да направиш нищо, сатанистите винаги си оставят т.нар. карма-изход. Ти, сам трябва да се наденeш, сам да си купиш билета (т.е. да се надупчиш), а повечето хора действат хаотично и непремерено когато са под стрес и страх. Успокой се и прекарвай повече време навън. Ковид не е чак толкова страшен, когато се пазиш, има и други страшни неща в живота. Насилствено ваксиниране няма да има.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да си починем от туристическия бранш.Достатъчно е да имаш :палатка.храна,ракия и ако ти е необходимо добра компания.
15
1
 
7
 
! Отговори
Додо преди 3 години
До Чебурашка: Пич, вдигни си панталона. Никой не защитавам, нито вземам политическа страна. И Бойко, и Мунч0 са в един отбор. Бойко дефакто назначи летеца и май пак ще го назначи за още един мандат. В цялата работа с ваксината непоносимото е това, че куцо, кьораво и сакато дават медицински съвети и като стожери на Истината ни убеждават, че ваксината е моралното добро. На фона на печалната реалност, този номер не минава, защото е съшит с бели конци.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми да се ваксинират кои ги е спреш на опашката пред Пирогов и готово да не сте принцове некакви на крак да ви идваме.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Настояват ? Я си е... майката. "НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ И ДОБРОВОЛНИ." Или греша нещо... Защото и закони свързани с дискриминацията има.
12
2
 
13
 
! Отговори
Балконтурист преди 3 години
Отпишете го и този сезон, както и следващите няколко.
11
3
 
13
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Разбрахте ли сега, за да могат мутренските хотели на Митю Очите и Сие по Черноморието да правят пачки, този мутирал 0лигофрен - министъра на Бойко ще задължава всичко живо да се напълни с ГМО - препарата на Бил Гейтс и останалите сатанисти. Това е не само абсолютно скандално, но и незаконно, защото е в разрез с конституцията! Никой няма право да форсира медицински експерименти върху вас! Знайте правата си!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ам който иска да се реди ве. Кви са тея празни приказки
9
0
 
13
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Туристи ще има.Като кажат "ама българи били"...Ще се научат да ценят всеки един клиент.Алчните и простите платиле висок наем, знаят, че печалба няма да видят.Миналия сезон беше спокоен, даже отказваха резервации през определено време.
8
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никак не ме кефи това принуждаване на хората да се ваксинират за да работят. Това си е нарушение на личния избор и човешки права.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
nov vid offshorno dvijenie na monopolni capitali v sveta...s ujkim vaksini...a to nai-obiknoveni...fake news
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
koeto e bez pari...ne struva...ako vaksinata ima stoinost, tia ste struva pari na potrebitelite ot svetovnia pazar...kakto diamantite, zlatoto, zinka, olovoto...stom e bez pari, ne struva, ne e cenna vaksinata...a e obiknoven eksperiment za eu diktatura na proletariata s nov vid monopol i diktatura na pazara...kakto s eksperiment go primamiha v eu ujkim zaradi choveshki prava, svoboda na dvijenie na stoki i hora...choveshkite prava za informacia v bg sa gilotinirani ot bg doktoria i zhurnalia.

Спонсорирани публикации