За ваксиниране на персонала настояват от туристическия бранш

Ще се иска отпадане на PCR теста за имунизирани туристи
24 фев 2021 08:32, Елка Василева
38
За ваксиниране на персонала настояват от туристическия бранш
Снимка: архив, БГНЕС

Здравният министър професор Костадин Ангелов ще се срещне днес с представителите на туристическия бизнес във връзка с ваксинирането на персонала преди предстоящия летен сезон.

Кога и как секторът ще рестартира своята дейност е най-важната тема за представителите на туристическия бизнес. Ваксинацията на персонала е една от стъпките за това, каза пред БНР Павлина Иванова, председател на обединение „Бъдеще за туризма“.

„Това ще е важно за служителите в офиса, за екскурзоводите, за шофьорите на трансферните автобуси, за всички, които са в досег с туристите, и е много важно, за да бъдем безопасна дестинация, да бъдем ваксинирани“, каза Иванова.

Туроператорите ще настояват за влизащите в страната български и чуждестранни туристи, които имат ваксинационен сертификат, да отпадне изискването за PCR тест.

Също така да бъде коригирана ценовата политика на тестовете в страната и по границите, които на места са доста завишени, каза още Иванова. „Следващото нещо, което искаме, е предвидимост на заповедите и някаква прецизност. С една заповед в последния момент това означава, че всички потребители си губят парите“, посочи тя.

Представителите на бизнеса ще настояват за изработването на правила, чрез които да станат възможни автобусните екскурзии, както и да се възстанови конгресният туризъм.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Сценка преди 3 години
Нарежда се персонала с черни обувки. И един от филм на Чарли Чаплин,, се навежда взема вакса и им лъска обувките :)
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И подкараха народа да го ваксинират, както ваксинират ветеринарни лекари бройлерите в пилчарника!
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това каква връзка има с другата статия по темата, от преди половин час, където пише "Имунизираните също да бъдат подлагани на карантина"??Просто изнудване на всички възможни нива, за пласиране на безполезните, неработещи, експериментални псевдоваксини. Понеже са поръчани милиарди от тях.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирането става с одобрени за целта ваксини, а не с инжектирането на препарати в експериментална фаза. Айде духасково.
1
3
 
12
 
! Отговори
Дора преди 3 години
Ама нали всеки вече може да се ваксинира свободно. Тия специална покана ли чакат?