Хора без втора доза? Заради такива, които не дошли в "своя" ден

Здравните власти: Няколко дни разлика не са проблем!
70
Хора без втора доза? Заради такива, които не дошли в "своя" ден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няколко дни разлика в поставянето на втора доза не се отразява на имунния отговор. В това беше категоричен главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев на редовния брифинг на МЗ.

По думите му точен ден се дава, за да се знае колко са хората, които трябва да бъдат имунизирани и да не се хвърлят ваксини.

Още по темата
При тази липса ще е престъпление да хвърляме дози, ако някой не дойде навреме, подчерта Кунчев.

Затова здравните власти призоваха хората да се явяват, когато им е определено.

Проф. Асен Балтов обясни, че най-много хора с отложена доза са в "Пирогов" - малко над 30 души.

Това е станало, защото една група са били определени за втора доза на 18-19 февруари, а са се появили два-три дни по-късно и са направили по думите му огромни опашки пред ваксинационния пункт от рано сутринта.

Балтов каза, че е преценено, че е по-добре ваксини да бъдат направени. Така определените за деня са били отложени също.

Проблемът е следният - обаждаме се на всеки индивидуално и го молим да дойде на съответната дата, за да бъде ваксиниран, но никой от обратната страна не се обажда да каже, че е възпрепятстван или е болен или няма да дойде, каза той.

Шефът на "Пирогов" обясни и че след като се даде размразена от минус 70, флаконът от този тип ваксина трябва да се постави в рамките на пет денонощия или той трябва да бъде бракуван.

Закъснелите няма да останат без втора доза, всичките ще бъдат направени, увери той.

На брифинга стана ясно, че все пак такива случаи са единици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Ей голямо мрънкане настана голяма работа. Когато си заявил, че ще отидеш някъде, а не го направиш защото имаш причина то имай ангажимента да се обадиш на този, който ще те чака и да му съобщиш. План се прави напред и спрямо някакви допуски от време. Когато хората не си спазват ангажиментите става Бъркоч.... Отделно някой писал да ваксинират толкова колкото имат за 2 дози... има време между дозите, а през това време има планирани доставки... тия с плана ли са виновни или тези дето не доставят????
34
1
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Пенсионерска жалба : Рано станах отзарана коридор зелен да хвана. Тез зелени коридори кой ли така ни ги стори ? С коридорите зелени пак настанаха промени. Тез управници игриви ги превьрнаха в сиви. Автор: Георги Илиев Митев. Потьрпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък мислех, че опашките от чакащи, които показаха преди няколко дни са за ваксина. Явно не са, що изхвърлят дозите на неявилите се.
32
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
HekaдъPHици!!! Все хората са им виновни. Аз пък не съм виновен, вие сте виновни! Къде е върховенството на закона сега? Защо не питате вашите западни господари защо не спазват договорите за доставка? Нали липсата на върховенство на закона при нас, а не при тях, е причина все още да не сме в Шенген. Защо не покажете на целия свят, че и те са същата смотаHa работа като нас?!
31
1
 
22
 
! Отговори
СПОКО! преди 3 години
"Пфайзер" е все по-вероятно да бъде достатъчно ефективен дори при прилагането само на една доза, сочи проучване."Даже скоро проучванията ще сочат че е достатъчно да си помирисал ваксина или да си стоял половин час до ваксиниран!
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Здравните власти: Няколко дни разлика не са проблем!"Ама разбира се, те производителите ей така ориентировъчно си ги пишат нещата в инструкциите. А вие ще измислите всичко за да оправдаете некадърността си с която предизвикахте този хаос само за по-малко от седмица. Просто не е истина колко се лъже...
29
2
 
19
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
Така е, и на баце винаги са му виновни ОНИЯ ПРЕДИШНИТЕ!
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от Зенека да връщат милионите,и веднага да,купят руска ваксина ,и всичко ще си дойде на мястото ,как може да се дават милиони за това което си купил а на практика нищо
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял НОЩ
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахха на цялата бутафорна държава пак хората са виновни и никой друг. Некадърни ли сте, кви сте, няма ли списък да се види кой кога е отишъл и за какво. Оправдават си цирка с хората, които са наплашени като деца, на които постоянно йм се карат.
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Няколко дни разлика в поставянето на втора доза не се отразява на имунния отговор. В това беше категоричен главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев на редовния брифинг на МЗ."Кунчев е хипер маниак. Той е правил опити и знае. Знае по-добре от производителя за:- няма никакви странични ефекти- всички ваксини са еднакво добри- нямало проблеми да се ваксинират и групи, изрично упоменати да не се ваксиниратА сега вече и:- няма проблем да отлагаме втората доза.Капацитет!
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На брифинга стана ясно, че все пак такива случаи са единици------За какво тогава изобщо ги споменавате?За да се правите на интересни ли?
23
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирането трябва да е задължитено!
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Юруш на зеления коридор, кой превари - за него е ваксината
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 16Някакъв рандъм бот ще ми обеснява какво да правя
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой се оплакал, министърът обяснява - коментарите са тоя пак си търси оправдание. Може и така да е, нека първо да се изяснят фактите. За съжаление на брифингите просто се хвърлят политически напатки и това е. Сравнете с по-развитите държави, не е така.
19
9
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Оплакваш ли се ?А ти защо говориш ?Всяка съпричастност с темата увеличава тежестта й !Еми говори се ! Това е на дневн ред ! Това е настоящето !За какво да се говори ?За снимките на НАСА от Марс ?Ми недей чете бе !
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като не са дошли що се занимавате с тях?Отписвайте ги и толкоз!Като има мераклии на тях!
17
3
 
15
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
Не трябваше ли да се ваксинират толкова хора, така че да имат и за втората доза. Защо ги юркате, след като знаете че доставките не са особено редовни.
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тия т.Умбаци които не са се погрижили за собственото си здраве, се опитват да обедят хората, че се грижат за тяхното