Борисов ядосан: Плащахме съвестно, а сега ваксините се бавят!

Евролидерите обсъждали да има "зелен" паспорт за преболедували и ваксинирани
Обновена: 25 фев 2021 13:18 | 25 фев 2021 10:05, Веселина Йорданова
469
Борисов ядосан: Плащахме съвестно, а сега ваксините се бавят!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов реагира остро на забавянето на ваксините от производителите.

Договорите се изготвяха и преговорите се водеха от ЕК, ние бяхме надлежни платци, плащахме това, което комисията ни каже, заяви премиерът.

Когато трябва най-големите компании да си спазват договорите, се мотаят. Мислим, че договорът е свещено нещо и надлежно плащахме, каза Борисов и допълни, че сега със забавянето процесът се поставя под риск.

Премиерът обяви и че с европейски лидери са обсъждали да се направи електронен "зелен" паспорт за тези, които са преболедували коронавируса, с антитела или с документа, че са ваксинирани, да не се налага да си правят тестове и да бъдат поставяни под карантина. Тази тема министър-председателят ще обсъди на предстоящата видеоконференция на Европейския съвет.

Готов съм и самолета да изпращаме ваксини да идват по-рано, но спорим дали технологията ще бъде спазена както в ТИР-а. Така ще спестяваме по два дни. А с това темпо два дни са 40 хил. души, разясни Борисов.

По думите му днес у нас са дошли 12 хил. дози от ваксината на Модерна, а производителят е обещал снощи писмено, че ще спази договореностите за март за над 80 хил. дози.

Не е честно, даже е недопустимо, ако някой даде повече пари, да му дадат повече ваксини, коментира още Борисов, според когото ЕК трябва стриктно да следи това. Има и съд, ако трябва да ни се върнат парите, които инвестирахме, за да си произведат тези световни компании ваксините, подчерта премиерът.

По думите му вчера са поставени над 21 хил. дози, което показва, че имаме достатъчен капацитет, когато има ваксини те да се слагат.

 

 


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
1
 
0
 
! Отговори
Евреи 12 преди 1 месец
да не ви я затвори Бог
432
1
 
1
 
! Отговори
голяма работа преди 1 месец
гледайте Бог да не ви е ядосан
431
1
 
1
 
! Отговори
Бог е Праведен преди 1 месец
Бог прощава грехове,не себеправедни всички сме грешни от Адам искаме или не искаме Бог ни дава Своята праведност Господ е наша праведност нашата праведност е *** дреха в Божиите Очи продължавайте с клевети и обвинения,които не са от Бог помагайте на дявола глупаци такива грешни глупаци
430
1
 
0
 
! Отговори
Божествен ред преди 1 месец
какъв е реда на Бог под Бог Главата на всичко е мъжа е под Главата Христос и ако има жена жената е под главата на мъжа си под Главата на Христос ако не сте семейни вашата Глава е Христос,иначе сте под дявола разбрахте ли
429
2
 
0
 
! Отговори
не бъркотия преди 1 месец
постави в ред живота си и Бог ще благославя
428
2
 
0
 
! Отговори
Исая 6 преди 1 месец
Исая 6 окултни медии,окултни хора Бог не е чародей Бог ви е проблема на Мен Бог не ми е проблем,а Изход
427
2
 
0
 
! Отговори
бля бля преди 1 месец
когато обръщаме гръб на Бог даваме място на дявола вие си избирате на кой господар да служите и кой да се покланяте няма сива зона или си с Бог или си против Бог по-добре да сте на страната на Бог,иначе сте губещи,но ние не искаме да сме религиозни,ами не сте ли окултни вече чародеи бау
426
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе и голям мошеник да си,се искат качества.Питайте щерката на чиляка от ДС,дрогарката Сибанкя- Цв.Бориславова.Не се става лесно милиардер.Първо осигуряваш прокуратурата да не те пипа и действаш.
425
2
 
0
 
! Отговори
Себе Си преди 1 месец
в съгласие с Бог сте в единство с Бог и сте благословени толкова е просто,но хора не откликват на Бог те сами са си бог,ядосвайте се на себе си всеки се нуждае от милостта на Бог някои трябва да молят Бог за милост дето избиват Божиите пророци
424
0
 
2
 
! Отговори
Финансист преди 1 месец
Методиев Борисов да се ядосва на назначените от него трима глупаци от НОЩ. Като не са глупави, защо броят на ваксинираните се увеличава пропорционално на броя на заразените. Честито на министър председателя, който си губи портфейлите Владислав Горанов и Кирил Ананиев. Той си избира и си ги сменя. Никой не му е виновен, че фалира държавата и, както и НОИ. Между впрочем, вече няма пари за пенсии.
423
0
 
3
 
! Отговори
Боко.... , преди 1 месец
Ти пари без договор ли си давал ?
Неустойки няма ли ?
Я се качи на джипа и оди да им свирнеш да дават ваксините !
422
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тоя се прави на Д.Тръмп-управлява държавата от фейсбук.Затова ще последва съдбата на оня.
421
0
 
4
 
! Отговори
Достатъчно вече преди 1 месец
Какъв хъс, каква борба за справедливост. Малииии. Абе сер се мино, от месец и нещо се знае за това, и вие го знаете. Вижте си изявленията, че ги има и черно на бяло. Какво сега се правиш на ощипана госпожица. Толкова ли психяса или театър след театър на тема другите са виновни. Аман от тебе
420
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докога ще държите тая статия?Достатъчно ни отвратихте.
419
1
 
4
 
! Отговори
Хахха преди 1 месец
дали са ви намордници маски,но вие говорите ли говорите глупости озаптете си устата с намордник маска
418
0
 
7
 
! Отговори
Проотивник преди 1 месец
Ако днес дойдеш, както се говори , в Костинброд, ще го посрещнем, както подобава- с цветя, със хляб и сол, а може и с нещо друго!
417
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** много добре знаеше че ваксини за нас нема
но оня ден пришпори системата зелени коридори ,там глупости, и са кой ми *** в гащите .
416
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека обясни защо вдигна здравните осигуровки точно по време на криза.
415
1
 
9
 
! Отговори
и ние преди 1 месец
плащаме осигуровки но като влезем в болница -плащаме отново,какво като сте платили
414
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съвестно с нашите пари. Много лесно се харчат народни пари, нали Боко? Не те е срам!