Ресторантите се приготвят да отворят за първите си клиенти тази година

Собствениците на бизнеси се надяват това да е последното затваряне
28 фев 2021 15:50, Нели Христова
53

След месеци на затворени врати утре ресторантите ще посрещнат първите си клиенти за тази година. Заведенията ще работят на 50% от капацитета си.  Работното време ще е до 23 часа, а предпазните мерки остават същите като преди.

"Ние сме едни от щастливите, които имаме и градина, и тераса и общо взето 2 етажа с много места. Тези 50% вярвам, че ще ни помогнат да се върнем на пазара. За жалост не съм оптимист за колегите, които имат по-малки помещения, нямат градини", коментира собственикът на заведение Николай Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

Много от ресторантьорите се оказаха без достатъчен персонал преди новото отваряне на заведенията. Въпреки трудните месеци и възможността за евентуално трето затваряне, ако заболеваемостта се качи, Диана не иска да сменя работата си.

"Два пъти не можаха да ме накарат и да ме разубедят от избора. Обичам си работата, обичам контакта с хората, това ме прави щастлива. Разтоварвам се с тази работа, обичам си колегите", сподели Диана Бързакова, която работи в бранша.

Надеждите на бранша са това затваряне да е последно и до нови ограничения да не се стига. Вече са направени и резервации за първия работен ден на ресторантите. А ресторантьорите са оптимисти, че хората ще се върнат с усмивка въпреки продължаващата пандемия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
??? преди 3 години
Странна работа. Отменят честването на открито на 3 март на Шипка, а отварят ресторантите на закрито.
48
2
 
2
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Гроздето е кисело.Пълни си багажника с промоции и ходи в Гърция да се снимаш с палмите по Струма.После плюйте по черноморието и колко скъпо и мръсно било.
47
9
 
1
 
! Отговори
от бара преди 3 години
Старо било олиото седяло 1 година, месото се вмирисало, айде айде нищо му няма утре ще излапат всичко на промоция, хората за зажъдняли за ресторантите и се радват че отваряме
46
3
 
10
 
! Отговори
Беновска пипа преди 3 години
Отварят ресторантите, защото идват избори. Няма друга такава държава, която да взима решения за справяне с епидемията, обосновани само с политически аргументи.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шъ пийте кафе, ама друг път!
44
2
 
4
 
! Отговори
мак преди 3 години
Удоволствие ли е да си принуден да се дереш в ухото на събеседника, защото от силната музика нищо не се чува? Кръчмарите да не се оплакват, пак ще имат клиенти, както стана през лятото.
43
1
 
1
 
! Отговори
112 преди 3 години
МИСЛИ!
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хмммммммммммммСтава това, че... няма да отворят.
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На трети март ще работят на 160 процента от капацитета си от сега се знае.
40
3
 
2
 
! Отговори
Грил цър пър преди 3 години
Личи си,че много от Вас си купуват вафли и мюсли от магазина в обедната почивка! За топла витрина чули ли сте? За студена (салати,десерти),която се охлажда постоянно? Ако някъде не са искали да Ви вземат заявка или да Ви опекат на момента нещо на скарста,не е чужд проблем! Хляб,опечен на място? Собствена транжорна? Или си знаете "купени пържоли от Кауфланд"?!
39
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Менюто повсеместно ще е френско - сирене рокфор, пъжола рокфор и т.н. Също така посетителите ще се насладят на отлежала бира, свежи марули от декември и пресно притоплени картофки! Да ви е сладко.
38
6
 
2
 
! Отговори
Ресторантите преди 3 години
И баровете яко си изпатиха с тези мерки, но честно казано толкова често не съм ходила да обядвам в ресторанта, колкото си купувах храна, като ги затвориха. Беше ми много съвестно да си нося обяд от вкъщи.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До вЪЪЪЪЪпросТези дето са сложоли минуси - да им фалира бизнеса завинаги, та дори и *** да са!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
36
1
 
13
 
! Отговори
та значи преди 3 години
Скъпи ресторантьори, мазните магазинерчета ви изядоха бизнеса.
35
1
 
4
 
! Отговори
Алибегов преди 3 години
Всичко е чисто и дезинфекцира но заповядайте да консумирате в нашите образцови заведения (номер 1 в Европа), подкрепете родния бизнес на нас и нашите дадъци се държи България за да има и за вас хляб
34
4
 
3
 
! Отговори
Пушкин преди 3 години
Всички, които сега плюете по крайпътните скари - ще се видим след някой ден там, на място ! Съпругата ще й шарат очичките по някой касиер, мъжа ще гледа намръщено под очила за 25 лв, децата ще си играят с котките и после без да св мият, ще седнат да консумират хранат,която с 300 зора родителите им са поръчали,понеже няма никаква комуникация между тях и децата им! Накрая персонала ще е виновен за лошия ом следобяд ! Хахаха !
33
0
 
17
 
! Отговори
хммммммммммммм преди 3 години
Преди 3 часа минах с кучето около няколко кафенета - пълно мъуртвило.Никой не чисти и не подготвя - какво става???????????????????
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не си мислете, че ''старото'' се връща!!!Най- после се огледайте какво става!!!Магазинери печелят като обслуцвашщи бистро. освен търговската си дейност,А ВИЕ СПИТЕ ДЪЛБОК ЗИМЕН СЪН!
31
4
 
15
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Без ГЕРБ няма да я има тази държава!?Напомняте по всичко на едно други които управляваха тоталитарно 45 години.ГЕРБ имат абсолютно цялата власт вече над 10 години. Ха... Толкова и за демокрацията!Една и съща муцуна премиер, едни и същи във власт и парламент.Видни демократи като Ал Йорданов ходят с памперси в евро парламента и крещят "***, ***...". Ще оправят и туризъм и икономика. Те по един език не можаха да научат, държава управляват.И Занзибар ни заднмина.
30
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Бойко си удържи на думата и даде по хиляда лева на ресторантите (първа линия) ще гласуваме за него 600 хиляди, и ще му осигурим победа и нов успешен мандат. Какво ревете се едно от вас давате пари, Бойко има пара за народа!