Над 19 000 души се регистрираха за ваксиниране за часове

Системата работи бавно заради претоварване
Обновена: 5 мар 2021 07:17 | 5 мар 2021 07:10, Анисия Иванова
38
Над 19 000 души се регистрираха за ваксиниране за часове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Над 7000 регистрации за ваксиниране срещу коронавируса са направени само за час и половина след задействането на електронния регистър на сайта his.bg - абревиатура на английски език за "здравно-информационна система".

Единният регистър за ваксиниране беше отворен в 17.00 часа вчера, но първият възможен час е на 11 март. Това стана ясно при представянето на платформата, изработена от „Информационно обслужване“.

Още по темата

Към 21:00 часа снощи над 19 000 души вече са се били записали. Някои хора се оплакаха, че системата е забивала. От здравното министерство обясниха, че е била претоварена на моменти заради големия интерес.

Часовете са през 10 минути, тъй като е изчислено, че толкова отнема поставянето на дозата. Хората, на които им предстои реимунизация, не е нужно да се регистрират.

„Всички граждани, които са получили първа игла, ще получат служебна регистрация в системата. В случай, че са посочили мобилен телефон или имейл, те ще получат известие на коя дата са записани”, обясни изпълнителният директор на „Информационно обслужване” Ивайло Филипов.

Може да се стигне и до ситуация, в която сме избрали ваксина, но да получим друга. Ако в момента няма налични дози от този препарат или по преценка на медиците на място.

"Избира се в зависимост от вашето физическо състояние и придружаващи заболявания. Вие може да не сте направили правилната преценка”, коментира здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Според Щаба вината за неефективно работещите „зелени коридори” е изцяло на фирмите, които не доставят навреме препаратите. Въпреки това 250 000 души у нас вече са получили ваксина. На 31 000 е поставена и втора доза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще питате тази ЕК. Та тя е неадекватна, и политически зависима от САЩ. Освен това ЕС води геополитическа война със Русия. ЕС дава ваксини на България колкото да не е без хич. ЕС е користна и егоистична. Длъжни сме да се оправяме сами. Бойко не може ли да разбере това. Явно не може. Колко хора трябва да умрат докато се доставят 10 милиона ваксини за народа? Колко? Да каже Борисов и министъра му! ТРЕТАТА ВЪЛНА Е В РАЗГАРА СИ!!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, нормалните хора да се ваксинираме, а останалите 300-400 хиляди шарана, за които всичко е измама и пропаганда да .... супата. Нормален човек няма да се върже на жалката им пропаганда.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, "ваксинирайте" и останалите 300-400 хиляди шарана и спирайте с тая жалка пропаганда.Нормален човек няма да се върже.
29
2
 
3
 
! Отговори
Министерот преди 3 години
Хахаха, значи още като ме погледнат и ще ми познаят здравословното състояние, та да ми определят най-подходящата ваксина. Докторите да не са врачки, бре. Дигай ръкава, набивам ваксината и освободи място за следващия.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И всички да се ваксинираме, мерките няма да отпаднат. Помнете ми думата. Ще измислят нови щамове и периодично ще затягат, после ще оплават за малко, колкото да си поемем въздух и пак ще затягат. И ще се видим принудени постоянно да се ваксинираме и страхуваме. От новото нормално няма да има отърване.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тржвше да дойде пандемия ,че да разберат,че имало Интернет и сайтове. А КАТ кога ще влязат в 21 век ? Знаем, че сред най глупавите ама... все пак.... кога?
26
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама стига сте обръщали внимание на всякакви кресливи тайфички с особени фабрични дефекти - плоскоземни, антиваксъри и не знам какви си! Нищо не зависи от тях!
25
7
 
4
 
! Отговори
Covid - 19 преди 3 години
30 не се ваксинирай...ще те намеря, дори и Ф пасольството.
24
3
 
15
 
! Отговори
Ваксинирано шимпанзе преди 3 години
Ваксинирайте се бе. К'во рИвете. Бъдете отговорни и освободете производителя от отговорност
23
0
 
4
 
! Отговори
Ако си на Windows преди 3 години
На кой е сайта на здравното министерство, че са го кръстили "his.bg"?:)........напиши "nslookup his.bg", или на Linux "dig his.bg"
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой е сайта на здравното министерство, че са го кръстили "his.bg"?:)
21
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антиваксърите що не се скриете в някоя пещера да се молите на Бог еди кой си и да оставите нас "тъпите и простите" да си живеем живота! Какво ви пречим с това че ще си сложим ваксина?Нали няма да ви я бодем на вас? А и като повечко като нас се ваксинират ще отворят всичко и живота ще стане по-нормален! Или вас ви кефи всичко да е затворено?
20
1
 
3
 
! Отговори
18 преди 3 години
Можеш да избереш пункт максимално близко до теб.Няма да се разкараш понече от до кварталния ресторант.
19
4
 
15
 
! Отговори
А те как ти пречат преди 3 години
Този продукт съдържа генетично модифицирани организми (ГМО)......обясни каскет?
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До21 Успех и честито на печелившите
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16А какво съдържа Пфайзер, Модерна? Интересно ми е!И все пак да не забравяме, че Астрата е произведена в заводите в Европа, а тук ГМО е забранено! В САЩ забранено ли е?
16
7
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Е, и? Да не искаш био-ваксина? Веган-ваксина?***-ваксина?Гей-ваксина?
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре от щаба ще обявят новия кафяв коридор, като не им останат ваксини.
14
1
 
5
 
! Отговори
антиваксър преди 3 години
Щастливци.................завиждам ви благородно.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калпави са ви приятелите драги гербери! Как можахте да оставите Урсула да води преговорите!? Защо ЕМА не наеме допълнително хора за да преглеждат документацията по-бързо?Оказа се че матряла в Брюксел не е много качествен!