Ще внесем ли руската ваксина? Първо ще питаме ЕК

Мнозинството промени искането на левицата и никъде не записа "Спутник V"
361
Ще внесем ли руската ваксина? Първо ще питаме ЕК
Снимка: БГНЕС

Искането на БСП правителството да внесе руската ваксина "Спутник V" не беше прието от парламента. За сметка на това мнозинството редактира предложението и в решението си записа, че кабинетът ще консултира с ЕК осигуряването на ваксини от страни извън Евросъюза и Европейското икономическо пространство.

По време на дебата се чуха взаимни обвинения в лобизъм.

Още по темата

Червената шефка Корнелия Нинова попита ГЕРБ вярно ли е, че един член на семейството на евродепутат от ГЕРБ е пряко свързан с една от фирмите, които произвеждат и внасят една от ваксините срещу коронавируса.

Според нея става дума за пряк лобизъм.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отсече, че не е редно да се говори за лобизъм от страна на левицата, защото има депутати от БСП, които са женени за руски граждани и гражданки.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини БСП, че прехваля собствените си върху върху други и именно социалистите лобирали за една конкретна ваксина.

„С нашето решение ние гарантираме достъп до всички одобрени от европейските регулаторни органи ваксини, ние искаме ваксините да се безопасни и не става въпрос дали ще се харесаме на някой“, отсече тя.

Според Нинова обаче правителството се е провалило във ваксинациония план.

"Плати половин милиард, а ваксини няма. Одобри ваксинационен план с групи, които трябва де ваксинират и го отмени. Определи „зелени коридори“, хората се наредиха на опашки и ги върнаха, защото ваксини няма. Възложиха на личните лекари да направят списъци, те ги направиха, чакат на опашките и ваксини няма, и лекарите връщат, и пациентите се връщат обратно“, коментира соцлидерката.

Тя настоя, че ако се внесе и руската ваксина ще се осигури свободен достъп на хората до имунизация, а това ще гарантира здравето им, ще възстанови икономиката и социалния живот в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ние за газопровода на Путин не ги питахме,сега за ваксината ще ги питаме.Що за *** отщини са това?!
7
11
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 3 години
Имам чувството че стадото е собственост на джуджето само рашка ви е в главите , тук в Германия не се говори за никоя държава, само когато е за почивки....
6
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да внесеш нещо,което го няма,а още повече няма сертификат ??? Русия не е подала иск за сертификация и необходимите документи пред ЕКЛ поради причината,че нямат чисто технологичната възможност да произвеждат достатъчно на брой ваксини,заради липса на оборудвани за тази цел помещения! Недоумявам как е възможно лидер на партия с претенции за управление да засегне тема,която е ясна и на четвъртокласник! Какво не разбира Нинова ???
5
2
 
14
 
! Отговори
Lina преди 3 години
Портиера на пашата винаги е слушал и изпълнявал.
4
3
 
11
 
! Отговори
Лудко преди 3 години
Последен работен ден за тази ***!!!Дано никога не ви видя и чуя повече!Сбогом!
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"попита ГЕРБ вярно ли е, че един член на семейството на евродепутат от ГЕРБ е пряко свързан с една от фирмите, които произвеждат и внасят една от ваксините срещу коронавируса."E па вярно е.
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да умираме ли? Първо ще питаме ЕК.
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да я внесем дори и да е по-добра понеже нашите само ес питат и слушат.