Ще внесем ли руската ваксина? Първо ще питаме ЕК

Мнозинството промени искането на левицата и никъде не записа "Спутник V"
361
Ще внесем ли руската ваксина? Първо ще питаме ЕК
Снимка: БГНЕС

Искането на БСП правителството да внесе руската ваксина "Спутник V" не беше прието от парламента. За сметка на това мнозинството редактира предложението и в решението си записа, че кабинетът ще консултира с ЕК осигуряването на ваксини от страни извън Евросъюза и Европейското икономическо пространство.

По време на дебата се чуха взаимни обвинения в лобизъм.

Още по темата

Червената шефка Корнелия Нинова попита ГЕРБ вярно ли е, че един член на семейството на евродепутат от ГЕРБ е пряко свързан с една от фирмите, които произвеждат и внасят една от ваксините срещу коронавируса.

Според нея става дума за пряк лобизъм.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отсече, че не е редно да се говори за лобизъм от страна на левицата, защото има депутати от БСП, които са женени за руски граждани и гражданки.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини БСП, че прехваля собствените си върху върху други и именно социалистите лобирали за една конкретна ваксина.

„С нашето решение ние гарантираме достъп до всички одобрени от европейските регулаторни органи ваксини, ние искаме ваксините да се безопасни и не става въпрос дали ще се харесаме на някой“, отсече тя.

Според Нинова обаче правителството се е провалило във ваксинациония план.

"Плати половин милиард, а ваксини няма. Одобри ваксинационен план с групи, които трябва де ваксинират и го отмени. Определи „зелени коридори“, хората се наредиха на опашки и ги върнаха, защото ваксини няма. Възложиха на личните лекари да направят списъци, те ги направиха, чакат на опашките и ваксини няма, и лекарите връщат, и пациентите се връщат обратно“, коментира соцлидерката.

Тя настоя, че ако се внесе и руската ваксина ще се осигури свободен достъп на хората до имунизация, а това ще гарантира здравето им, ще възстанови икономиката и социалния живот в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 237 Кои кремълски твърдения съм доказал Написал съм нещо , което съм прочел Или може би очакваш , да запаметявам всичко , което съм прочел . Чета много . Че и линковете да запаметявам Не виждам , какъв ти е проблемът Пускаш в търсачката това , което ме питаш , и ти се появяват отговорите После може да пусне резултата да прочетем не може всичко на готово Не знам какъв ви е проблема - само Кремъл, русофили , не знам си какво , не знам си що
187
5
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Руското ЩЕ цапа и мирише. Още чакаме новата Волга, Су-57, МиГ-35, невидимата ракета, руския робот /с жив човек вътре/. С хайван-ваксината същата работа :))))))))))))))))))))))))))))))))))) Доставиха в Унгария 2 кашона и се посраха от голи хвалби.
186
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Червени глупости! 232 докъде може да стигне болната русофобия
185
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 237Интересно, че за да си докажеш твърденията не можеш, щото не ти плащам, а иначе "доказваш" Кремълските твърдения.Да разбирам, че по същата логика, след като не доказваш твърдения безплатно, значи от Кремъл ти плащат!!!!
184
4
 
8
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
За 50-години , вече всички видяхме , възможностите и ефикасността на руската медицина и лекарства!УБЕДЕНИ СМЕ , ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКА И ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ , НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА СЪЗДАДЕ НЯКАКВА СНОСНА МЕДИЦИНА И ЛЕКАРСТВЕНИ СРЕДСТВА!ДРУГОТО СА--- ПОЛИТИЧЕСКИ НАДУВКИ, ЛОБИЗЪМ И БЪРТВЕЖИ!
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 234 извинявай , ама щом ползваш нет , значи може да намира данни Почни да ми плащаш и ще ти давам , каквито линкове искаш с данни Постарай се малко и ти де Нали не мислиш ,че като отворя нета и ми излизат по списък линкове с отговори на твоите заявки ?
182
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Били сме послушковци на Европа....хохохоАми вие бе ? Господари ли сте на себе си ? Или сте изтръпнали мишоци,наемници на заплата,подлезуркващи на шефовете си? М ? Не е ли същото ? Обвинявате Борисов,че България не е властелин и водеща сила,а в същото време в личен план сте едни мръсни и тъпкани роби без право на глас.Не става така! Не можеш да обвиняваш и да критикуваш от позицията на неудачник и стандартен ***()т.Всички сте такива,до един ! Хич не ми се дуете!Знам ви много добре !
181
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 228 Ох пак тази обсесия Дори ти пречи да мислиш Ти написа ,че е фейк новината , че АЗ ще дават работят заедно с Гамалея Дадох ти пример , че не е така ти пак някакви глупости си съчинилРаботят ли от АЗ и Гамалея заедно - работят
180
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 229"Ако вземем Унгария примерно - разписано си е"Я дай цифрите на доставените от: Пфайзер и Астра Зенека ваксини за Унгария и след това дай и доставките на Спутник за Унгария
179
3
 
8
 
! Отговори
Червени глупости! преди 3 години
НИКОГА И ЗА НИЩО НА СВЕТА , НЯМА ДА СИ ПОСТАВЯ РУСКА ВАКСИНА!НА РУСКАТА МЕДИЦИНА ИЗОБЩО НЕ ВЯРВАМ!НИКОЙ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА МЕ УБЕДИ В ПРОТИВНОТО!
178
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаКакто е казал Павлов, когто си е получавал Нобела:"Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския  човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите"И така. Другарете не разбират какво четат.
177
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 221Ако вземем Унгария примерно - разписано си еСЕга 100 000 , след месец еди колко си А пфайзер , АЗ наблъскаха договорите и там си сие , кога колко бройки ще се доставят Ама изведнъж - " извинети ни , ама ши намалим с 50% доставките за февруари . Ми имами проблеми с количествата "разбираш разликата предполагам Никой не очаква ,че за месец някой ще произведе 10 милиарда ваксини Ама онези не си спазват собствените си разчети
176
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капитализъм има в Африка, Индия, Латинска Америка.В Западна Европа и САЩ има субсидийно-санкционна икономика.Подписват се договори за милиарди със западните фирми, които не могат да ги изпълнят.Санкционират се конкурентите от Китай, Русия и други.Субсидират се западните фирми от държавните и наддържавните фондове за милиарди.Принуждават се всички васални държави на Запада да купуват само западни ваксини и да ги чакат. Забранява се купуването на конкурентни ваксини.
175
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 222"ГЕРБ до вчера ревеше срещу руската ваксина,"ГЕРБ не е ревал срещу руската ваксина.Само болен червен русофил, нарича придържането към правилата и утвърдениет практики "реване".
174
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 218Точно русофилите да говорите за неизпълнение на договри е жалка картинка: още си чакаме 10те ремонтирани МИГ-а, за които сме платили 350 милиона лева преди 6 години, и още не са изпълнени, защото руснаците ни разиграват с лиценза за ремонтите.Те тръгнали да се кахърят за чисто производствени забавяния, и то в ситуацията на ЕКСТРЕМЕН недостиг на ваксини. Русия достави на Унгария 5 хил ваксини. Дано това им реши проблема с ваксините.
173
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 217 какви фейкове ?"Британски и руски учени ще комбинират ваксината на компанията "Астра Зенека" и руската разработка "Спутник Ве", за да установят дали защитата от COVID-19 може да се подобри.Първоначално изпитанията ще се проведат извън Русия и ще включат хора над 18 години. Смесването на две ваксини би могло да доведе до по-добър имунен отговор"
172
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ до вчера ревеше срещу руската ваксина, а днес всички от ГЕРБ са съгласни да внесат руската ваксина.ГЕРБ са фурнаджийски лопати и следват посоката на Вожда си.ГЕРБ са еднолична партия, авторитарна партия.Единствено важно е мнението на Вожда, феновете на Вожда са винаги съгласни.
171
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 211"Извинете ,ама това с чипирането и други глупости си тръгва точно от САЩ"Не. тръгнало от САЩ, и доказателството за това е, че русофилите тук го повтаряхте (а някои от вас все още го повтарят) докато това беше изгодно за Кремъл и трябваше да се сее недоверие към ваксините.Между другото, аз очаквам пак да го засилите това, защото когато Кремъл види, че губи и битката за ваксинацията, ще се опита да я. съботира на Запад чрез троловете си, които да разпространяват такива неща.
170
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 194 неизпълнението на договорите на американските и западните производители накара страните да търсят алтернативи При капитализма е така - подписваш договори за милиарди , ама не ти дреме ,дали може да ги произведеш И се започна - ще ви доставим ваксини , ама след 100 години Първо ще оправим ЮК , САЩ и който плаща повечко за бройка - Израел примерно Останалите - ми чакайте си И така държавите започнаха да се оглеждат за ваксини от други места
169
5
 
1
 
! Отговори
Ех !!! преди 3 години
ДОБРЕ, ЧЕ Е ЕС , ДА ИМА КЪДЕ БГ ЛУЗЕРИТЕ ДА СМЕНЯТ ПАМПЕРСИ, ДА МИЯТ ЧИНИИ И ДА БЕРЪТ ЯГОДКИ ЗА ЖЪЛТИ СТИНКИ :)