Богдан Кирилов: Тест за антитела не е необходим преди ваксина

Какви дози от трите ваксини се очакват през март
40
Богдан Кирилов: Тест за антитела не е необходим преди ваксина
Снимка: БГНЕС

Утре се очаква у нас да пристигне доставка от 21 000 дози от ваксината на "Пфайзер", съобщи директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов пред bTV.

"В България вече има близо 300 000 поставени дози от ваксините. В последните седмици в реалната практика се потвърждават данните,които бяха реализирани в клиничните изпитвания. При близо над 300 млн. поставени дози в световен мащаб, данните показват, че има аналогия с клиничните изпитвания. Тест за антитела не е необходим преди поставянето на ваксината. Експертите казват, че няма проблем дори да е преболедувал съответният човек или да е заразен към момента на поставянето на ваксината. Това няма да доведе до усложнения, имунизирането дори ще помогне. Близо 288 000 са ваксинирани вече в България. Под 3 на хиляда души съобщават за нежелани реакции и те всички са описани в кратката характеристика. Това са най-често болки в областта на приложение, леки грипоподобни симптоми и малко по-висока температура при аденовирусните ваксини. Затова е необходимо медицинските специалисти да предупредят хората, на които ще поставят ваксина, за да не се притесняват. Тези симптоми отшумяват бързо – за около едно денонощие", заяви Кирилов.

През март ще има доставки и от трите разрешени за употреба ваксини.

"Имаме потвърждение на цялото количество на доставките за две от компаниите - от първата РНК ваксина, която получи одобрение, очакваме 105 000 дози. Те са разделени в 5 доставки по 21 000 дози и ще идват всеки понеделник. През март от втората РНК ваксина очакваме 85 000 дози. Успяхме да постигнем увеличение с близо 50 000 дози за месец март. За Оксфордската ваксина очакваме две доставки следващата седмица. Първата ще бъде от 76 800 дози на 9 март, а на 12 март - още 28 800 дози. Ще има допълнителни доставки в рамките на месеца, но още нямаме потвърждение за дози и дата", допълни Кирилов.


40
Още по темата: ваксиниБогдан Кирилов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
13
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРТНО преди 1 месец
Който има антитела НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ВАКСИНА!
33
1
 
19
 
! Отговори
Хаххахахахха преди 1 месец
Тоя колко е зле милия. Да вземе да си сложи от всички видове ваксини по една!
32
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксините съдържат тела щом казват,а какви не казват понеж в определена доза има множество телца по размер как минимум определена част от вируса за да се получи необходимото количество маркирани по показатели спрямо обема на дозата,но тела най-различни в зависимост от къде ги взимат как от/по вид или как ги синтезират,а синтезата е интегрален процес и може да бъде проведен как в естествени така в изкуствени условия с начини на размножаване за количествено възпроизвеждане срещу антителата у човек
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пазете здравето си и се лекувайте ако трябва, но не ходете при проф. Николай Габровски или доц. Зафер Оркун Токташ. И двамата са изключително арогантни, нахакани и некадърни, интересуващи се само от парите ви.
Хора - пазете се
30
3
 
17
 
! Отговори
1-н преди 1 месец
стига лъгал ве
къде са тия ваксини...на кой слагате РНК ваксините, като на възрастните хора бутате бъркоча на астра зенека...съд за вас
29
8
 
0
 
! Отговори
Jordan Jordanov SARS преди 1 месец
Двама доктори са били пресканирани с дигитално холограмно проникващо оръжие предизвикващо остра бронхопневмония .
В сравнение с оръжията снимани през 2003 година по време на провалена от нас диверсия SARS това оръжие е много по жестоко .
Тогава след пресканиране имахме време няколко дни да се самоизлекуваме вкл в горещи минерални басейни без химия.Вижте Varna "константин и Елена " и Чифлика..
28
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ахахахахх абсурдността на кампанията за ваксиниране вече надхвърли всякакви граници.
Хората с антитела да се ваксинирали ей така, за спорта :D
Скоро ще почнат да агитират да се ваксинират и мъртвите.
27
1
 
18
 
! Отговори
15, преди 1 месец
Никакъв "доктор" не си ти. А ако си - срам за гилдията с такова тъ по парче, като теб.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено, че не е нужен такъв.
Той може да ви покаже, че нямате никаква нужда от наливане на тази непроверена като резултати химия, която ще ви изсипят, за да си отчетът поръчаните бройки имунизирани овце.
25
3
 
3
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 1 месец
Тестове на заразени медици дадоха едни и същи данни за едно и също обемно проникващо разболяващо оръжие ползвано срещу тях.Пресканнирани са с цел рекламни убииства на медици по време на нагла медиина рекламна кампания ..
жертвите имат остатъчни увреждания от точно едно и също облъчване..
Терористично оръжие анти медици тип дигитално холограмно дигитализация 4.17 до 19 знак след точката съвпадат данните.Имат анти тела но СА ЗАРАЗНИ отделят зараза със слюнката..
24
0
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 1 месец
от Дрангоча: Кой ще изтегли късата клечка, не се знае. В случая, моят познат изтегли изгорялата И да, и тримата бяха абсолютно здрави и не бяха боледували акоро.
23
1
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 1 месец
До 15.Докторе няаа дъ обиждаш.Кът си доктор не си фанал Мойсей за жезъла.Точно пък селяните фащат най малце коронавирус от по селата са малце ора.И съ дезинфекцираме с ракия ридовно.А ти докторе от кадя са *** и баща ти,баба,дедо ? И ти сигур имаш селска жилка ? Ама съ прайш ба голем гражданя !
22
1
 
16
 
! Отговори
българин преди 1 месец
До: номер 15 (Доктор)

А тогава за какъв дявол е тая яростна кампания в полза на ваксините и плашене че ако не се ваксинираме не знам какво щяло да ни се случи (яко да мрем)???!!!
А? Като е доброволна ваксината млъкнете и оставете всеки сам да си реши!
Или я направете задължителна и край на споровете!!!

Ай ще ви се не видяло макар!!!
21
1
 
13
 
! Отговори
българин преди 1 месец
"Под 3 на хиляда души съобщават за нежелани реакции и те всички са описани в кратката характеристика."

Това са пълни глупости!
От моите познати, колеги, близки, приятели поне десетина човека се ваксинираха, от които само двама нямаха никакви симптоми. Останалите развиха всички симпотми "описани в кратката характеристика", което според мен далеч не е 3 на хиляда, а върви някъде към 80%!!!
В интерес на истината, беше за кратко, средно три четири дни, но пак е гадно.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя Богдан иска месечния приз за най-*** гербер. Остава доста време, но това изказване е силна заявка
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Доктор
Ти си пълен селяндyр!
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смешен Богдан!
17
3
 
9
 
! Отговори
На Коча Дрангоча преди 1 месец
До коча номер 17

Аз познавам дето се ваксинираха и нищо им няма ,за да се ваксинирал трябва да си напълно здрав и да не си боледувал на скоро.
16
2
 
17
 
! Отговори
Коча преди 1 месец
Вече познавам трима , които след ваксината се разболяха. След 5-6 дена. Единият дабе е в болницата. Обяснението , че се са заразили на опашката, не ми се връзва.
15
0
 
11
 
! Отговори
До доктор преди 1 месец
Защо така обиждаш хората? Каква е тази злоба? Селяни, граждани, всички сме хора.