Математик: Смъртността ще скочи с до 4 пъти, време е за локдаун

Без мерки неминуемо ще се стигне до затварянето на държавата, смята Петър Велков
Обновена: 10 мар 2021 10:54 | 10 мар 2021 10:50, Ния Христова
345
Математик: Смъртността ще скочи с до 4 пъти, време е за локдаун
Снимка: БГНЕС
"В рамките на месец и половина хоспитализираните могат да достигнат 9 хиляди души. Рекордът до този момент бе едва 7200 на 13 декември. Това се случи две седмици след решението за локдаун. През април месец ще минем и16 хиляди смъртни случаи. Следващите седмици смъртността ще скочи с до 4 пъти", заяви в ефира на Нова тв математикът Петър Велков.
 
Според него броят на хоспитализираните у нас също буди притеснение. Те са вече 6 хиляди.
 
"Хората стигат до интензивните легла около 3 пъти по-бързо през последните 17 дни. Леталитетът също расте", добавя математикът.
Още по темата
 
"При този вариант на вируса шансът за хоспитализация е с 60% по-висок. Всички данни показват, че пораженията върху икономиките биха били по-големи, ако не се вземат навременни медицински мерки", заяви Петър Велков.
 
"Основният капитал на икономиката са хората. Проучванията показват, че около 10% от заболелите прекарват "long COVID-19", което означава, че имат дългосрочни последствия от заразата", добавя специалистът.
 
Според него трябва да се вземат мерките, които бяха приложени през ноември месец. "Тук можем да стигнем и до цифри, които виждаме в Чехия. В рамките до края на месеца ще стигнем сериозни нива на заболеваемост. Ако мерките не се вземат скоро, неминуемо ще се стигне до затварянето на държавата. Въпросът е да го направим сега, за да можем после да отворим с по-малки щети".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТРЯБВА ТАТЕ ДА УЧИШ МАТЕМАТИКА, АЗ КАТО НЕ УЧИХ МАТЕМАТИКА НА ВРЕМЕТО ПОГЛЕДНИ МЕ СЕГА КЪДЕ РАБОТЯ
215
5
 
15
 
! Отговори
Математик Витанов преди 3 години
След няколко безсънни денонощия на сложни изчисления на интегрални уравнения от 7-*** степен достигнах до извода че единственият вариант никога да не се разболеете през живота си от нещо или да не умрете накрая е никога да не сте се раждали. Същото важи и за Ковид.
214
7
 
12
 
! Отговори
Tiger преди 3 години
Математиците дръпнаха толкова много напред, че вчеха вече да се изказват вместо лекарите. Що за наглост.
213
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"А математиците нямат нищо общо със специалистите вирусолози и епидемиолози.."А стига, бе! Епидемиите с художествена литература ли се изследват? Вместо математически модели, художествени епитети и хиперболи ли се ползват?
212
8
 
5
 
! Отговори
Имало едно време преди 3 години
Тоя да му късат дипломата.
211
1
 
11
 
! Отговори
Оф преди 3 години
Дайте му го този локдаун на Пепито - той реве за него вече цяла година. Явно са му спрели парите от комисиите и трябва "експертно" да заработи нещо....
210
2
 
5
 
! Отговори
До Бау 220, преди 3 години
Толкомва оповестиха тук че ти е платата. Официално даже. Щом го пише у вестника и у Днес бг-то - така е!
209
2
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 218 преди 3 години
"Как така един ресторантьор дава оценка на компетентността на един математик?! "Ти това къде го видя - че ресторантьор дава оценка на математик?А математиците нямат нищо общо със специалистите вирусолози и епидемиолози.. Това е така. Но като по-зле платени за по-малко пари ги наемат да говорят глупости и да плашат гаргите.
208
3
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До До Бауза 1200 няма да се хвана :( Пък и щях да пиша анонимно като другите, за да мога да се правя, че сме стотици :D Аз не споря с математици. Знам си възможностите.
207
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така един ресторантьор дава оценка на компетентността на един математик?! Като са толкова умни тия кръчмари, що не работят за НАСА или за някоя ИТ компания ами с ресторанти се занимават?
206
1
 
8
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
Голям под се лее за едни 1200 лв., голямо нещо.И то - без никакъв резултат. Но така е то, като не са предвидили качествен подбор на изпълнителите.
205
4
 
16
 
! Отговори
До Разумен човек, преди 3 години
То финансовите вреди са огромни, но още по-големи са щетите, които тия световни мафийоти нанесоха и продължават да нанасят на човешката психика. Особено на децата у нас, които вече година не учат нормално.
204
1
 
12
 
! Отговори
lewskar преди 3 години
Затваряй всичко , и всички на магистралите там не се заразяваш , копане му е майката!Айде Рафито -още малко и фалит " оди пеш" , ама на миналите избори спонсорира щаба на Фандъкова, а сега плачеш. Ей ,а старите хора дето само от "отбелязка" разбират , пускахте , пускахте за новият любимец сега с мизерните 50лв ще издържате безработните си деца , които ви гледаха. *** Народ =Бедна Държава , само Айшето е добре покрай короната и си вдигнаха помощите по две
203
4
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Баувсе съм платен, а вие ... не :D
202
6
 
22
 
! Отговори
Разумен човек преди 3 години
Затварянето е бягство от проблема и от отговорност, само за да кажат, че са предприели някакви си мерки управниците. Реалността е съвсем друга най-важното:1. НЯМА ЛЕЧЕНИЕ приемат хората да лежат само и ги тъпчат с антибиотици, които не лекуват вируса2. НЯМА ваксина с траен имунитет новите съмнителни ваксини са безсмислени и вредни3 Вредите от мерките са много по-тежки финансовиНай-важният ПРИНЦИП КАТО НЕ МОЖЕШ ДА ПОМОГНЕШ ПОНЕ НЕ ВРЕДИ. Няма НИКАКЪВ СМИСЪЛ ПОВЕЧЕ ОТ МЕРКИ И ЗАТВРАНИЯ
201
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия кръчмари още преди една година бяха пред фалит. Още не са фалирали и нямат намерение. Ама пак реват, че ето тоя път вече ще фалират. Някой вярва ли на тия простотии?
200
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така, пак плаши народа, да затворят всичко и по-малко хора да гласуват . Само ГЕРБ и ДПс ще имат полза от това, така се прави политика, но ние не сме балами. Има скок, да но нека да помислим реално - 4 пъти да скочи смъртността, т.е. 500 души на ден - пълен абсурд са този щам. Малко реални неща смятайте и говорете
199
1
 
13
 
! Отговори
200 преди 3 години
"Кръчмарите, кръчмарите и хотелиерите трябва да бъдат запрени!"На мен, мило хипофобче, кръчмарите не ми пречат. Ако ме е хванала параноята, като теб - няма да ходя на кръчма. Но вие, вие сте сте опасни за целия свят. Затова трябва да ви запрат. Заради собствените ви психични отклонения искате да страдаме всички останали нормални хора.
198
2
 
14
 
! Отговори
Много ясно преди 3 години
Ако трябва и 100 пъти ще скочи! Само и само да се усвоят заветните 50 милиарда евро които Меркел е обещала на Бойко.
197
2
 
22
 
! Отговори
Естествено преди 3 години
Че той няма интерес да свърши тази драма .Защото ще му спрат тлъстите заплати и допълнителни парични средства от НОЩ !Нека да докаже че не е така ?