Ново при мерките: С маска на пазар, някои фитнеси ще работят

На този фон продължава затягането на ограниченията в редица градове
12 мар 2021 23:40, Красимир Ангелов
14

Обрат с новите по-строги противоепидемични мерки, влезли в сила вчера в някои градове. След протести, в Благоевград и Плевен отмениха затварянето на молове и фитнеси.

Ден след затварянето на фитнесите и моловете в Благоевград, те отново отварят врати. А решението беше взето след протестните действия на бранша вчера.

"Беше взето решение за намаляване и ползване на залите на 50% от капацитета, спазване на отстоянията, засилена дезинфекция и спазване на всичките противоепидемични мерки такива, каквито са разписани", каза областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Още по темата
"Нашият бранш напълно ни удовлетворява след направената среща и след разумния диалог и направените и от двете страни компромиси, ние сме доволни от взетото решение от г-н Михайлов и от ръководните органи", заяви собственикът на фитнес зали Методи Митовски.

На този фон продължава затягането на мерките в редица градове в страната. Областният кризисен щаб в Силистра реши от от днес за две седмици да се затегнат мерките. Сред най-разочарованите в крайдунавския град са собствениците на фитнес клубовете.

"Специално тук, в малкия град, в Силистра в залата нямаме нито един болен човек. Тук тренират само здрави хора. Мисля, че гледат от големите държави и градове, където фитнесите са по два, три до пет декара и където се събират по 1000 човека накуп. Тук при нас тренират 50-100 човека, разпределени при 14-часовия ден. Дори да ни затворят, мерките ще бъдат много неефективни и няма да постигнат нищо", обясни собственикът на фитнес зала Христо Томов.

Заради въведените по-строки Ковид мерки - в Шумен протест на собствениците на фитнеси. Те поискаха незабавно отменяне на въведеното от днес затваряне.

"Това е решението, аз го поддържам и няма да ви лъжа, гласувах за затваряне, защото съм убеден, че хората не трябва да се събират", заяви областният управител на Шумен проф. Стефан Желев.

От днес в София град и София област става задължително носенето на маски на територията на пазари и тържища. Провеждат се и множество проверки от Столичния инспекторат за спазване на мерките.

"Ако търговец не спазва мярка и го установим, ние го наказваме. Миналата година сме прекратили 3 договора за хора, които отказаха да спазват или системно не спазваха мерките. Те вече имат изградени навици и си дават сметка, че трябва да защитят както своя бизнес, така и съществуването на пазара, от който се препитават", подчерта директорът на пазара Драгомир Димитров.

Мерките са в сила до 26 март. Над 2500 са направените проверки от Столичния инспекторат до момента, те продължават.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
7
 
! Отговори
Мъдрец преди 3 години
Има решение за това кой да работи и кой да затвори - болниците обявяват , че затварят ( локдаун) и никакво приемане на болни ! Който е болен - директно да ходи и да лежи във фитнеса или в мола !!! Ето това е найефективното решение ! Също така и всички комунисти - на гробището ! Само те уверяват , че няма вирус .
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писна ми да слизам за някакви фитнеси с квартални батки. Пишман бизнеси. Всеки ден умират 100 човека ...не знам дали осъзнавате, колко е много това. И тея реват за глупавите си зали. Толкова разочарование в тая държава. Сега точно се виждат, истинското лице на хората. Хората които ги е грижа само за собствения ***. Същоте тези по цял ден плюят политиците, че с какво сте по различни? Освен че сте по глупави от политиците.
10
3
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Голям парадокс са тези мерки .... Според мен рискът от заразяване от нещо си е най-голям в големите вериги хранителни магазини.Ама тях не смеят да ги затворят,защото са на мастити хора!
9
1
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Това със залежаването го обясни на тези , които залежават вече на 2метра под земята от Коронката!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно от най м ало умните решения на НОЩниците, всички с маски само на тези които се изказват на публични събирания, конгреси, дискусии... е разрешено да пръскат слюнка свободно, без маска. Логика.
7
4
 
18
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Всичко при БорисоФФ е половинчато,само кражбите му са в пълен размер !!!
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От другата седмица и с презервативи, директно надянати от сутрин до вечер.
5
3
 
3
 
! Отговори
Ага са корстиш преди 3 години
Студена ли е баницата?
4
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди да си помислите за маски и короната дет избива много хора, за мерките дет ви ги натякват всеки ден - вижте откъде идва всичко. Балтов, мутафа, кунчето, ангелката.. пък за математичетата да не говорим. Всеки призовава - дистанция, маски...Във всички студиа - водещите как седят, тоя дет призовава как седи? Без маска и без дистанция. Ама на вас ви говорят, спазвайте, че страшно, ей. А те самите ни дистанция, ни маски, ни нищо. Само за мерки говорят а те не ги спазват. Пандемия ли? А бой де?
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Coronafreestylers. ,Mask down mask up. Yoooo !!! 117% от болните трябва да се ваксинират проти британския щам. Да живей !
2
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заповедите станаха повече от заразените, пандемия от заповеди.
1
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудно по какъв метод се изчислява 50% заетост във фитнеса. Иначе не трябва да се затварят, хората трябва да спортуват, иначе заседяването води до заболявания.

Спонсорирани публикации