Най-малкият пациент с британския щаб на COVID-19 на 40 дни

Новият вариант разболя по-често децата от този в Ухан
12
Най-малкият пациент с британския щаб на COVID-19 на 40 дни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ръст на болните от коронавирус деца отчитат здравните власти в последните две седмици. На фона на третата вълна у нас притеснително нарастват случаите на COVID-пневмонии сред малките, които трябва да бъдат лекувани в болница.

Още по темата

„Според мен основната причина е точно британският щам. За него още при разпространението му във Великобритания стана известно, че засяга много по-често децата, отколкото щамът от Ухан”, коментира педиатър и детски ревматолог в болница „Токуда” д-р Калин Лисички пред Нова телевизия.

Той информира, че най-малкото засегнато бебе от този щам е било на 40 дни.

„То се оправи много бързо, за щастие, но колеги съобщават и за още по-малки деца, включително и за новородени. Трябва да отбележим, че макар този щам да засяга децата, той не протича по-тежко, отколкото предишният и децата са пощадени”, разясни педиатърът.

Детският ревматолог обясни, че най-тежкото и неприятно усложнение на коронавируса е мултисистемният възпалителен синдром.

„Едно състояние, което се наблюдава поне две седмици, след като човек се е заразил с COVID-19. Казвам заразил, защото може изобщо да не е боледувал. То протича с висока температура, кожни обриви, зачервени очи, гадене, повръщане, диария. Най-неприятното е, че дава сърдечно засягане”, каза д-р Лисички.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Ако не ги бяха отваряли още от септември както призовах нееднократно, сега щяхме да сме с 10-15 заразени! Ако и идващите даваха тест и при положителен в хотел за тяхна сметка без излизане от стаите!Ама къде ти! В бг е гъч от умни хора - най вече министри, суджици и чекмеджета.Лошото е, че няма никаква отговорност.Министърът си вика, няма проблеми, всичко е под контрол, ама нищо не следи.И какво - взима си парите и си свирука!
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училищата трябва да се затворят! Какво ще се случи, ако децата от 1-4 клас минат на дистанционно за две седмици? После следва ваканцията...И нещата ще се поуспокоят. Здравната система ще бъде запазена от разпадане, умрели на стълбищата няма да има.
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа чакай само да видиш като тръгне да прохожда азербайджанския че като укне ти да видиш само какво ще стане там ще се наложи да си слагат мъже и жени стоманено бельо че той ще се пренася от доло и ще е пъти по опасен никакви погледи ни свалки за друго дума и лаф да не става.
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ако бяхме оставили децата да изкарат безопасния за тях ухански щам, сега нямаше да се тревожим, че боледували от бротанския.
5
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХАХАХАХ СЕДЕМ ЦЯЛО И ПЕТ МИЛЯРДА БАВНО РАЗВИВАЩИ ХОРА НА ПЛАНЕТАТА ТОВА Е ТЪЖНАТА СТАТИСТИКА НЕ. Е ЗА ВЯРВАНЕ НО Е ФАКТ. АМИ ДАВАЙТЕ ОЩЕ ФАКТИ ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ И СПЕРМАТОЗОЙДИТЕ СЪЩО ЩЕ БОЛЕДУВАТ ОТ ТОЗИ ВИРУС НО ПРИ ТЯХ НЯМА ДА ИМА ЗАГОБА НА ОБОНЯНИЕ И КАШЛИЦА САМО ЛЕКА ТЕМПЕРАТУРА И МАЛКО КИХАВИЦА ЗА ТОВА ЧЕ НЯМА ДА ИМА НУЖДА ОТ ХОСПИТАЛИЗИРАНЕ БОЙ ПО МАТКИТЕ ЧЕ БАВНИТЕ НАМАЛЯВАТ ХАХАХАХАХАХХА
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурен бях че е замесен и британският щаб. Те имат много тайни служби. Ето сега официално признание от медиите.
3
2
 
12
 
! Отговори
Гошето преди 3 години
Вирусите официално са средство за водене на война, имат собствени щабове
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало...кога ще дойде Занзибарския щам,тия певци и музиканти получиха по 6 заплати от герб предизборно да почиват там )
1
2
 
15
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 3 години
Само да попитам авторката "британският щаб" час ли е от щаба на НАТО или не? :)