Рекорден скок на даренията за битката с COVID-19

Двоен ръст и на новините за дарения в медиите по време на пандемията
17 мар 2021 02:15, Красимир Ангелов
10

43 млн. лв. са дарени за битката с Ковид-19 в България само от март до юни 2020 г. Те надхвърлят 43% от общия обем дарения за цялата 2019 г.. Това показват анализите на Българския дарителски форум (БДФ).

"Екстремната в глобален план ситуация с вируса и последствията от него станаха причина за своеобразен рекорд в дарителската активност. От пролетта до края на изминалата година се разгърна изключителен дарителски ентусиазъм, организираха се множество кампании и партньорства, с които дарителите буквално заляха страната в опит да отговорят на кризата и да компенсират пропуските на държавните институции. Само през април, сравнено с края на март, даренията скочиха над шест пъти – от 5 до близо 34 милиона лева", посочват от организацията.

Експертите наблюдават и двоен ръст на новините, свързани с дарения в медиите в периода на пандемията.

През 2019г. те са били малко под 50 хил., докато през миналата година те са доближили 106 хил.

Темата коментирахме в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR с изпълнителния директор на БДФ Красимира Величкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
8 не говори глупости. Че дават малко пари на медиците и айде, другите от не ковид отделенията са си на мизерни те заплати.
7
2
 
3
 
! Отговори
БРЦК преди 3 години
Отново ще напиша тази комедия от грешки няма да приключи докато всичко е свързано с ПАРИ . По 1000 лв. Към заплата увеличение ва клинични пътеки . Сега други болести няма пътеката за Ковида е 7800лв. И за какво толкова . Лекарите станаха ТЪРГОВЦИ А ТАЗИ ЛЪЖА СЕ ПРОДАВА СКЪПО . И ЗА ТРУП ОТ КОВИДА СЕ ПЛАЩА НА БОЛНИЦАТА.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББНещо бъркаш, какво общо имат управляващияте? Дарителството е доброволен акт и никой не е призовавал да се прави. А, ако твърдиш, че се краде обвиняваш лекарското съсловие, защото то разполага с този финансов ресурс. Европейските пари си вървят и достатъчно покриват нуждите. Друг е въпроса, че има много хора, които си носят кауза в себе си и даряват. Нищо лошо, благородно и е спонтанно. Системата бързо овладя процесите и не се е налагало някой да проси. Дарителството е в душата ни.
5
1
 
7
 
! Отговори
До Гоце преди 3 години
хаха.........................много си зле.................БСП са крали, да ,няма спор.................но ГЕРБ крадат 100 пъти повече, тия са факири да крадат.................ако има Нобелова награда за кражби, тия няма да имат конкуреция..........крадливите гербери!!!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само аз ли мисля, че тия дарения ще се крадат.............яко ще се краде!!!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дарявайте за спирт и ръкавици, в същото време пенсионери ровят из кофите
2
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
това е цинизъм,неспособността на политиците ни и управленците ни грабители и крадци...ние не сме народ от просяци в каквито се опитвате да ни превръщате от 30 г.къде са парите от данъците и осигуровките които плащаме...къде са европейските пари...къде са заемите които взехте...до кога ще плащаме бизнесите на приятелите ви бизнесмени не произвеждащи нищо и не плащащи данъци?в чиито фирми наливате парите ни и тези на ес данъкоплатците?...дарения...порнография...с животи...престъпления!
1
4
 
7
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Със сигурност са отишли в чекмеджето...