Ваксинирани с "АстраЗенека" звънят в Спешното заради паник атаки

Системата е претоварена, мерките били много закъснели
289
Ваксинирани с "АстраЗенека" звънят в Спешното заради паник атаки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За пациенти, ваксинирани с "АстраЗенека", които са с тежки паник атаки, съобщи д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

"Те пристигат с паник атаки, а не са болни, но се страхуват. В повечето случаи ваксината не е причина за разболяване, за загиване, ваксината в цял свят спасява човешки животи. Така че, хората трябва да се ваксинират, но да са тествани преди това, че са здрави", посочи още спешният медик пред БНР.

Още по темата

Според нея НЗОК трябва да преосмисли политиката си и да намери начин чрез клинична пътека да могат да се хоспитализират бързо и пациентите с двустранна бронхопневмония, които са със симптомите на Covid-19 , но са с отрицателен PCR тест, както и отрицателен антигенен тест, защото сега те не могат да се хоспитализират в болница в Covid отделенията, а такива случаи има десетки.

„Ние не можем с часове да хоспитализираме тези пациенти, същият проблем е и при личните лекари, които също не могат да лекуват тези пациенти, които им ги връщат в къщи, а те не могат да се лекуват при домашни условия, защото се нуждаят от венозни антибиотици, те имат дихателна недостатъчност“, поясни още д-р Кателиева.

Тя изтъкна, че в момента има проблем и с приема в интензивните отделения, които са препълнени.

„Там има и пациенти с други заболявания, но лавинообразно растящият брой болни поставя пред проблем интензивните отделения, а тези отделения не могат да се увеличат лесно“, каза лекарят.

Д-р Кателиева изтъкна, че сме закъснели с мерките, те са тотално разхлабени, освен това ваксинацията е спряна, така че дори и да има трети локдаун, ще има две тежки седмици, в които спешната помощ ще се задъхва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
3
 
! Отговори
До шия преди 3 години
от герберастия до шия вече!Сто пъти кАзахме искаме Джонсън енд Джонсън!!!Тарикат мъж не ме мош да прекарате бе ей аланколу!
40
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен40Е какво ми се правиш на мъж??? Умните и хитрите изобщо не ходихме в т. нар. казарма, а докато ти си се въргалял в калта, аз съм си пил уискито в бара и съм клатил готините каки. Нали знаеш, кой как се уреди!
39
7
 
12
 
! Отговори
Нане преди 3 години
герберастията получава паник атаки...Смелите избиратели на гроб примират от страх от една ваксинка...))
38
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 40 ходенето в казарма е най -голямата глупост на света.Иначе волевата тренировка и подготовка себераздаване всеки един младеж ,който спортува или ходи в зала е наясно какво е!Казармата е простотия!
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирам нежни, нежниЖендари от София.
36
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново в шлаката. За пореден път либералната ни демокрация губи по точки и то с много. Умрели от тромоза 15 -20 от 6 милиона ваксинирани и оу трагедия. Така ще удължим агонията наречена Ковид 19 с поне 6 месеца, когато Израел, Китай и Путинова Русия ще са забравили. Просто в тия страни и САЩ такива случеи се крият, хората се принуждават на ваксинация по един или друг начин и резултатите са налице. Къде ще му излезе края?
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега дофтурята и нощниците да пуснат една статистика колко от болните са ваксинирани, че из Фейца се носи мълва за над 90%. Мисирките бързо бързо да опровергават фалшивата новина, че ще вземат васксинираните да напълнят болниците с паник тромбози
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в учебниците по психични заболявания вече има нов раздел- ВАКСЪР ХИПОХОНДРИК .Много тежък сидром лекува се медимантозно при Балтов
33
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очертава се абсолютна катастрофа в София, паниката е пълна, хората не знаят какво да правят затова звънят не е ли ясно? Защо не се въведоха още вчера пълни жестоки мерки а се чака събота??? Какво точно чакаме ,къде е орллигофрена Борисов??? Тая държава има ли премиер???
32
1
 
18
 
! Отговори
Лекарите преди 3 години
Не се ваксинират масово, а само тук там някое показно да видим колко е "хубаво". И не са паник атаки, че а хипертонични кризи и гърчове.
31
4
 
4
 
! Отговори
43 преди 3 години
Лъже те твоя комшия не е давал никви 10лв.
30
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 33Глупости не ми дрънкай мазник!Ти май си от връзкарчетата дето не си служил както трябва а?!Не са ти загрявали врата да ти се завие свят на балалайката май?!Марш на скок 42 километра с пълно бойно снаряжение как ти звучи?Отделно газ,чорапи ръкавици!Атом от ляво,атом от дясно търчиш залягаш луд ставаш.Окопи единични копаеш после зариваш,после пак копаеш.Бавно било времето,такаа лии???!!!Не ти е пийнат соса на теб!
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе кой ги е карал насила да се ваксинират?Ваксината е доброволна, всеки който има мозък (и го използва) решава какво да прави!
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После никой да не се чуди защо само 10-15% от лекарите са си сложили ваксина. И джипитата тихичко казват абе я вземинизакай
27
5
 
19
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
Няма представа колко си прав! И съм го виждал с очите си! Сестра ми преди много години получи паник-атака. Тогава още и викаха невроза. Пълен блокаж! Нашите ошашкани викат бърза помощ. Влиза лекарката, една ячка такава, попогледна сестра ми и като и отвъртя един шамар ама чак изкънтя! Паник атаката моментално бе излекувана! Това се случи пред очите ми!
26
2
 
17
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Що бе? Нали Кунчето и Кантара им казаха, че нема страшно? Не им ли вярват?
25
9
 
21
 
! Отговори
Херо преди 3 години
мдааааааааа сега ваксърите няма да могат да спят от стрес и денонощно ще ги вълнува само два въпроса . -Защо съм толкова тъ-п/а/ и се ваксинирах - Дали аз няма да съм следващия/тата/ !На печелевшите -честито .Хаирлия да е и не забравяйте сега е модерно да си евролиберален дже-ндър супергой с маска ,който се боцка постоянно ,може и по дупета-та та за бонус от Мустафа!
24
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паник атака се лекува с шамар!Ако не стане с един,още един!И ще стане!
23
4
 
36
 
! Отговори
Топлофикационер преди 3 години
Нищо де, вземете си бумагата дето сте подписали при ваксинирането, и прочетете Общите Условия - и ще се успокоите
22
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека!Пак да си сложат ваксина като им е приятно!!