Ваксинирани с "АстраЗенека" звънят в Спешното заради паник атаки

Системата е претоварена, мерките били много закъснели
289
Ваксинирани с "АстраЗенека" звънят в Спешното заради паник атаки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За пациенти, ваксинирани с "АстраЗенека", които са с тежки паник атаки, съобщи д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

"Те пристигат с паник атаки, а не са болни, но се страхуват. В повечето случаи ваксината не е причина за разболяване, за загиване, ваксината в цял свят спасява човешки животи. Така че, хората трябва да се ваксинират, но да са тествани преди това, че са здрави", посочи още спешният медик пред БНР.

Още по темата

Според нея НЗОК трябва да преосмисли политиката си и да намери начин чрез клинична пътека да могат да се хоспитализират бързо и пациентите с двустранна бронхопневмония, които са със симптомите на Covid-19 , но са с отрицателен PCR тест, както и отрицателен антигенен тест, защото сега те не могат да се хоспитализират в болница в Covid отделенията, а такива случаи има десетки.

„Ние не можем с часове да хоспитализираме тези пациенти, същият проблем е и при личните лекари, които също не могат да лекуват тези пациенти, които им ги връщат в къщи, а те не могат да се лекуват при домашни условия, защото се нуждаят от венозни антибиотици, те имат дихателна недостатъчност“, поясни още д-р Кателиева.

Тя изтъкна, че в момента има проблем и с приема в интензивните отделения, които са препълнени.

„Там има и пациенти с други заболявания, но лавинообразно растящият брой болни поставя пред проблем интензивните отделения, а тези отделения не могат да се увеличат лесно“, каза лекарят.

Д-р Кателиева изтъкна, че сме закъснели с мерките, те са тотално разхлабени, освен това ваксинацията е спряна, така че дори и да има трети локдаун, ще има две тежки седмици, в които спешната помощ ще се задъхва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
2
 
! Отговори
Тробоза преди 3 години
Тромбоза в мозъчните вени убива доста бързо, нещо неразбирам ... паник атаки ?
140
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джонсън енд Джонсън ще излезе най-добрата май!
139
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 149 от 101"ваксинацията по време на пандемия мотивира вируса да мотира. Това не го казвам аз."Не ми отговорихте на въпроса. Как точно вирусът се "мотивира". За мотивация при вируси не съм чувал, освен това. А като не го казвате вие, защо тогава го повтаряте, без да разбирате, за какво иде реч? Може да сте го чул от Чорбаджиев. Той разпространява подобни схващания напоследък. Доколко са верни, обаче, е друг въпрос. И лично на мен не ми е необходимо вашето мнение, за да се ваксинирам.
138
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз се ваксинира,не съм имал проблеми.Верно ям повече банани последно време и ми се услаждат,*** знам ли от кво да е?
137
2
 
5
 
! Отговори
Митю преди 3 години
Джонсън енд Джонсън мой приятел се ваксинирал зад океана никъв проблем!
136
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 160Направо се бият по улиците за джонсън и джонсън ...Всички флакончета са с едно и също (неясно) съдържание. Етикетчетата са различни, за заблуда на улавите.
135
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кателиева,защо изпълзяхте.Зима е.Ваксина се прави най -малко 10 год.А, има ли кой да осъди Атрата раззинала
134
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МедикАми цифрите са показателни да. Според много професори над 1 млн. човека в Бг са го преболедували. От тях грубо 10 000 са починали (водят ги толкова от Ковид, а реално колко са от Ковид е друг въпрос). И какво излиза - 1% смъртност. Нали си медик, я кажи от обикновения грип колко е смъртността и сега как различавате обикновен грип от Ковид? Какво стана с онзи грип от миналата година, заради който учениците излизаха 2 пъти в грипна ваканция? Да не би да изчезна без ваксина случайно? :)
133
2
 
3
 
! Отговори
Бойха Хрес Спасител преди 3 години
При "Паник Атака" ми звънете спешно на телефончето в жипа! Аз съм Спасител, но и Утешител, защото съм Бох с три лица, но това вие си го знаете, де!;)))
132
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен151Хаха кога съм казал че аз съм дал бе ***? Написах че всичко беше организирано от ВИСОКО. Повече няма да се занимавам да ти обяснявам как ставаха нещата. Само ще ти кажа, че в нашия клас от 18 момчета само 5 ходиха в тая простотия. Змаеш ли какво беше ВКР? Ако знаеш е оттам съм действал на най-високо ниво!
131
4
 
1
 
! Отговори
Хората масово вече преди 3 години
питат за Джонсън енд Джонсън.
130
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро всеки ще познава някой, жертва на ваксините.
129
1
 
8
 
! Отговори
до 149 от 101 преди 3 години
Ами ваксинацията по време на пандемия мотивира вируса да мотира. Това не го казвам аз. Абе ходете там се ваксинирайте и толкова. Кой съм аз да ви обяснявам, че не трябва и кой съм аз, че да ви спира. Кой съм аз да ви обяснявам, че ваксините още са в тестов период или пък че подписвате документчетата там, защото според конституцията ни (чл.29 т.2) трябва ПИСМЕНО да се съгласите, за да може някой да прави медицински експеримент с вас и т.н. Ваксинирайте се и така. Успех!!!
128
3
 
2
 
! Отговори
Джонсън енд Джонсън преди 3 години
Кога...??
127
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми долари са. У искали бе... Що..
126
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да звънят, и да не звънят, пак ще пукнат от тези лешове които си инжектираха.
125
17
 
6
 
! Отговори
Медик преди 3 години
Влез на всеки сайт където има информация за починалите и разболелите се до тук в БГ,раздели двете числа и се получава смъртността?!Какво се пените разните нещастници и некадърници?!Аз се ваксинирах 2 пъти и двата пъти на втория ден се усеща лека реакция като втрисане и леко неразположение.И аз бях на ръба да изпадна в паник атака,но си взех един диазепам и нищо.А ти не си никой да определяш кое е ваксина и кое не!!Все едно да обясняваш на Мерцедес,че това което произвежда не са коли а каруци?!
124
2
 
4
 
! Отговори
Петър преди 3 години
С една дума хаос...!!!
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен143А 88ма на колко е бил бе? Нали оттам тръгнаха като чейнчаджии и той и Черепа
122
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 101" се съмняват, дали ваксините не са причината за новите щамове"Нови щамове е имало и преди ваксините. Освен това, тези хора имат основание да се съмняват, но вие едве ли имате квалификацията да прецените, дали тези съмнения са основателни. Как точно, според вас, ще причинят ваксините образуването на новете щамове, като сте толкова начетен.

Спонсорирани публикации