Ваксинирани с "АстраЗенека" звънят в Спешното заради паник атаки

Системата е претоварена, мерките били много закъснели
289
Ваксинирани с "АстраЗенека" звънят в Спешното заради паник атаки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За пациенти, ваксинирани с "АстраЗенека", които са с тежки паник атаки, съобщи д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

"Те пристигат с паник атаки, а не са болни, но се страхуват. В повечето случаи ваксината не е причина за разболяване, за загиване, ваксината в цял свят спасява човешки животи. Така че, хората трябва да се ваксинират, но да са тествани преди това, че са здрави", посочи още спешният медик пред БНР.

Още по темата

Според нея НЗОК трябва да преосмисли политиката си и да намери начин чрез клинична пътека да могат да се хоспитализират бързо и пациентите с двустранна бронхопневмония, които са със симптомите на Covid-19 , но са с отрицателен PCR тест, както и отрицателен антигенен тест, защото сега те не могат да се хоспитализират в болница в Covid отделенията, а такива случаи има десетки.

„Ние не можем с часове да хоспитализираме тези пациенти, същият проблем е и при личните лекари, които също не могат да лекуват тези пациенти, които им ги връщат в къщи, а те не могат да се лекуват при домашни условия, защото се нуждаят от венозни антибиотици, те имат дихателна недостатъчност“, поясни още д-р Кателиева.

Тя изтъкна, че в момента има проблем и с приема в интензивните отделения, които са препълнени.

„Там има и пациенти с други заболявания, но лавинообразно растящият брой болни поставя пред проблем интензивните отделения, а тези отделения не могат да се увеличат лесно“, каза лекарят.

Д-р Кателиева изтъкна, че сме закъснели с мерките, те са тотално разхлабени, освен това ваксинацията е спряна, така че дори и да има трети локдаун, ще има две тежки седмици, в които спешната помощ ще се задъхва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да звънят в банкя
100
2
 
8
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
КОМУНИСТИ ПРОТИВ АСТРАЗЕНЕКА ХАХА СЕРИЯ ПОРЕДНА.-------------Западно европейските държави, които прекратиха ваксиниранено с " ОпелАстра" и те ли са комунисти, бе, ДБЛ?
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ще е, след като побъркаха хората с инфо за умрели от ваксините
98
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе тези, които се бяха наредили на т.нар. "зелени коридори", по принцип са си хипохондрици, параноици и паникьори!
97
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама какво очакват ваксиниралите се ????На листовката на priorix за морбили си пише като рядка реакция :"синдром на Гилен-Баре (парализа на мускулите, която се развиваот долу нагоре и се стига до парализа на дихателните мускули"Та какво остава за съвсем нова ваксина, да няма реакции ли ?
96
1
 
14
 
! Отговори
Да...., преди 3 години
Така, така... Бавно, но сигурно, народът полудява. Продължавайте сутрин, обед и вечер да говорите за умрели, за болни само от Ковид, за ваксини, за затваряне на страната, за ограничения, за маски, шлемове, НОЩ, МОЩ и какво ли още не, сякаш нищо друго не съществува в този живот, освен Ковид и така, докато всички психясат.
95
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евтаназия за тези невротици трябва, не ваксинация! И ще пооправим генофонда.
94
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 109Шефката на приятелката на племенника ти? Ти сериозно ли?
93
4
 
5
 
! Отговори
До @@@@ преди 3 години
Ти предпочиташ вместо да те плашат да те успокоят и ако наистина има опасност да не се притесняваш? Много интересна логика. Дай да мислим позитивно. На цигарите също трябва да пише "Не се притеснявайте, не причиняват рак", за да са спокойни хората и да не се плашат.
92
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОМУНИСТИ ПРОТИВ АСТРАЗЕНЕКА ХАХА СЕРИЯ ПОРЕДНА.
91
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен100Не бе пич, долари на Магурата имаше колкото искаш. Живеех на 2 преки оттам.
90
0
 
7
 
! Отговори
Ник преди 3 години
Аз нямам лоши спомени, въпреки че бях на тежка служба. Дори обратното, а когато се разговорим с други приятели само смешните моменти излизат като спомени. Такава беше системата и трябваше да се служи, дали е редно? Миналото не може да се промени!Дали трябва казарма днес? Не знам, но мисля, че е невъзможно да бъде въведена наборна служба, когато няма никаква база, офицерски и сержантски състав, който да обучава редниците. Няма как да стане!
89
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приятелката на племеника ми, 27 г. мед. сестра в интензивното, се ваксинира с "АстраБозата"!6 дена отпадналост, гадене, мускулни болки и 3-4 дена температура!Дори не си и помисля за втора доза.Шефката й, 38 г. жена, беше с абсолютно същите симптоми.ПС-------Никога не съм бил антиваксър, но в случая с с тази ваксина има нещо недоработено!
88
1
 
13
 
! Отговори
Пешо Бригадира 80 преди 3 години
Цифрите едно време ги напомпваха изкуствено (грипа изчезна и другите болести за 1 година) , но сега като ви набоцкаха с АДЕНОВИРУС ОТ ШИМПАНЗЕ + ГМО организми в спринцовката и ще се чудите защо цяла България ще светне !!!
87
4
 
8
 
! Отговори
@@@@ преди 3 години
Как няма да звънят и да нямат паник атаки? От дни се пишат само страхотии и негативни неща за ваксините и тези, които са се ваксинирали е нормално да се притесняват. Такива като мен вече са се отказали, поне за момента да са ваксинират и всичко това е благодарение на пресата. Вместо да се успокояват хората им се поднася информация в черни краски.
86
3
 
8
 
! Отговори
ние сме с вас преди 3 години
нормално защото сега всяка болка боцване леко изтръпване или нещо по тялото и мислят че това е от запушване от тромб и тоя тромб всеки момент ще стигне сърцето или мозъка и ще гушнат букета. предполагам нещо такова си мислят ваксинираните, но какво да се прави никой не ги е карал, каза им мангъра изчакайте не ставайте опитни мишки.
85
3
 
7
 
! Отговори
До 95 преди 3 години
Чакай, има време и за останалите ваксинирани. Тепърва ще видим ефекта на супер ваксините
84
0
 
7
 
! Отговори
до 88 преди 3 години
Не е единствената евтина ваксина забрави Руската .Така че не ги забравяй и тях.Както и да е , създаването на психоза е нормално нещо при търговки войни и дори стана вече задължителен елемент на добрия маркетинг.
83
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До един по-долу, който обижда коментиращите - Как няма да се подиграваме, след като всички нови щамове тръгват от държавите, в които са тествани ваксините - Англия, Южна Америка, Бразилия и САЩ. Дори хора занимавали се десетки години с правене на ваксини и сериозно образовани (Geert Vanden Bossche) се съмняват, дали ваксините не са причината за новите щамове, а опитните мишлета се чудят как по-бързо да се набодат с нещо... Даже на опашки се редят... хаха ... Хайде живи и здрави!
82
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали попълват декларации за информирано съгласие при ваксиниране ! - защо се оплакват сега , имат мозък и трябва да могат да мислят.Ако някой им каже да скочат от някой виадукт , ще скочат и после ще търсят виновен.