Ограничителните мерки - за цяла България от понеделник за 10 дни

Здравният министър призова ситуацията да не се използва политически
Обновена: 18 мар 2021 10:48 | 18 мар 2021 10:17, Веселина Йорданова
458
Ограничителните мерки - за цяла България от понеделник за 10 дни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължават да се увеличават болните и положителните проби за коронавирус. Това ни мотивира да предприемем ограничителни мерки за цялата страна, които да бъдат въведени от понеделник с продължителност 10 дни, каза здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ.

Мерките включват затваряне на заведенията, освен за доставки по домовете. Местата за хранене в хотелите ще организират изхранване по стаите.

Преустановяват се присъствените учебни занятия, както и тези в обучителни центрове, занимални и др. Същата е ситуацията във ВУЗ-овете, в които ще има малко изключения за практики и изпити. Няма да се посещават и детски градини и ясли.

Затварят моловете, в които ще работят отново само хранителни магазини, банки, доставчици на съобщителни услуги.

Няма да има конгресни мероприятия, обучения, семинари и др. подобни.

Затварят фитнес центровете и залите за групови занимания, всички културни и развлекателни мероприятия се прекратяват. 

Няма да има организирани туристически пътувания или групови събития на открито.

Спират посещенията във всички търговски обекти, предлагащи нехранителни стоки с нетна търговска площ над 300 кв. м. Изключения са обектите, предлагащи хранителни стоки, представляващи магазини тип супермаркет и хипермаркет.

Не се допуска организирането и провеждането на тържества от частен характер - сватби, кръщенета и др., с повече от 15 души.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито се провеждат без публика.

На всички пазари се създава организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от поне 1.5 м.

Министърът апелира ситуацията да не се използва политически.

Целта на мерките е контролът, който имаме върху епидемията, да продължи да бъде ефективен, без да стигаме до всички онези лоши спомени, които имаме от октомври и ноември, каза Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


458
Още по темата: Костадин Ангелов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
0
 
2
 
! Отговори
СМЯНА НА ПОЛИТИКАТА преди 3 години
СМЯНА НА ПОЛИТИКАТА - няма я дневната хроника на новите случаи, починалите, излекуваните и т.н (не само тук, а и в други сайтове). Само как се вижда зависимостта на медийте...
337
3
 
8
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Гледайки всичките коментари, не само тук, аз смятам че правителството трябва да спре всички мерки и хората да видят когато се умира по улиците и няма кой да ти помогне. България от едно от най-интелигентно население се е превърнало в най-глупавото за буквално 20-25 години.Коментарите които чета ... време е за естествен подбор ...
336
3
 
12
 
! Отговори
Лалугеров преди 3 години
Правителството, НОЩ, Кунчев, Мунчев и ботоксовия министър напълно се провалиха в Борбата с пандемията ! Време е да им сритаве тлъстите миризливи *** !!!
335
3
 
11
 
! Отговори
Киро Брейка преди 3 години
Казах ли ви ко ша стане? Ще ви отворят и пак ще ви затворят. Казах ли ви, по-умните изобщо да не отваряте и да си хвърлите ключовете в реката? Фитнеси и молове - казах ли ви да не бързате да се радвате и да си държите ключвете на вратата, защото за 2 седмици ще ви затворят? Казах ви, ама ви ме плюете. Аз съм бил лош. Хехе.Видеото го има в you tube, когато ви казвах какво ще стане. Гледайте го пак и после пак ме плюйте.Ай чао.
334
2
 
2
 
! Отговори
Въпросче преди 3 години
До Анонимен 345:Вие,случайно да не сте със "Синдром на Даун"???Нищо лично,чисто и просто питам за един приятел?!?
333
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя филм го гледахме миналата година, точно по това време. Тогава имаше 10 човека на ден. Оттогава сме с мерките. Една година по-късно, имаме над 4000 на ден. Това говори едно - мерките не работят в полза на здравето на хората.За бизнеса пък да не говорим изобщо. Там е тотал щета всичко.
332
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в другите страни на всеки член от семейството се дава определена сума за достоино живеене при тази ситуация затова там приемат спокойно нещата за разлика от нас при нас вече има хилядци безработни които вече нямат право на парично обещетение защото вече са го изчерпали търсят си работа но но при тази ситуация никой не ги взима просто става ужасно
331
4
 
13
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Забелязвате ли колко е доволен ботокса на снимката... Сега си вика 30 болници ще ми кихнат поне по 300,000 за тия 10 дни, 200,000 ще отидат за чекмеджето, но и за мен ще останата 3 милиончета. Ха ха... а раята да и се такова такованката. Аз за 3 милиона на всеки 10 дена България на хитлеристки концлагер ще я превърна, а тия ми мечтят за избори!
330
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"И като гласуваш за Мангъров гласа ти ще отиде за Бойко щото абв няма да мине 4%"Е то по тая логика - изобщо да не се провеждат избори - онлайн да има една церемония за победата на герб и кервана да си върви
329
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
И да не забравите 5 000 000 трябва да останат,така заръча Ейвис Боулън.
328
17
 
11
 
! Отговори
Заслужавате си го преди 3 години
Какво сте ревнали като *** булки? Във всяка страна затварят и отварят постоянно, не само при нас. С немърливи и неграмотни хора пандемията расте.. Се сте се не наяли и не напили по заведенията. Масово купони и сбирки с хора без елементарно възпитание.
327
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига с този фалшив мухобойко вирус
326
6
 
10
 
! Отговори
Нокаут за тоя преди 3 години
Трябва Нокаут за Б.Борисов и за тоя Ангелов, да бягат към Саудитска Арабия да носят АРАБСКИ маски..Във всяко българсkо село трябва да има прасета, за да бягат НАДАЛЕЧЕ всякакви башибозуци- мюсюлмани- ислямисти.. Тия НЕ ядат свинско.
325
8
 
20
 
! Отговори
20ти март преди 3 години
Събота 20 ти март, 1200ч. пилоните пред НДКПротест срещу мерките и медицинският фашизъм, българският принос към денят за световен протест. Всеки достоен човек трябва да се присъедини. Едва ли има по-важно нещо за вършене в събота. Бъдещето е на карта, ако сте отговорни родители, ще бъдете там. Ако не действаме сега, децата ни ще ни проклинат.
324
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безработните как да си плащат заемите?А тези безработни със заем,ако са на квартира,как да си плащат наема?Долу герП!!!
323
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов, тия постъпления, които имаш в сметката за последна календарна година - ти лично няма да ги харчиш. Ти си вече вкопан.От ковид. Ми тъй е, днеска, ковид и тва е.И на другите им иде реда, *** ти лично - няма да го видиш кой, как, къде и защо. Аре - защо си знаете, ама другото...Не съирай агаж, там не ти трябва.
322
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да затворят закусвалнята кафето отсреща и кебапчийницата . Утрепахме вируса слопатата. Сега пак ще пием кафе около казана за бохлук. Като преди с приятелиХаве Бойко
321
4
 
9
 
! Отговори
У Б И В А Т Н И! преди 3 години
Мафията и ГЕРБ искат да довършат започнатото!
320
2
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
избягвах да надникна тука,защото тая информация вооони от далеч,но.."Сърце юнашко не изтрая"....Та:-Каква е тая безумна ДИВОТИЯ?!:-"ОТВАРЯМЕ".."ЗАТВАРЯМЕ!".."ОТВАРЯМЕ".."ЗАТВАРЯМЕ"...?!..-"За пример на света сме как най-добре се справяме с епидемията"../Тиквун,две седмици преди /..-"Трети сме в света по смъртност от коковида"../"информацията" днес../И май не ви прави впечатление,че ако посетите някоя психиатрия,ще чуете по-смислени бръщолевеници от тия на Боко и неговия Харем....?
319
8
 
2
 
! Отговори
и кво? преди 3 години
До АнонименИ като гласуваш за Манъров гласа ти ще отиде зс Бойко щото абв няма да мине 4%