Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен

Срещаме се с най-ожесточената вълна
20 мар 2021 21:00, Нели Христова
307
Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен
Снимка: БГНЕС

Затварянето за 10 дни може да не е достатъчно. Такова мнение изрази пред NOVA главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Очакваме да видим реакцията на тези мерки. Може да се окажат недостатъчни тези 10 дни. Много се надявам да не е така. Надявам се да видим вече, ако не пречупване на кривата, то поне задържане на стойностите”, обясни доц. Кунчев.

По думите му в момента няма какво друго да се направи освен затварянето.

„Освен да ваксинираме, да лекуваме тези, които се нуждаят, и да ограничаваме контактите, нямаме други инструменти”, каза доц. Кунчев.

Той изрази надежда, че до края на годината ще се появят лекарства, които успешно да лекуват COVID-19.

„Виждате какво се случва и с ваксините. Въпреки огромното ни желание, не се изпълняват договорите, забавянето се отрази до степен почти да спре имунизационния процес. Много се надявам, че всичко това ще се навакса”, коментира доц. Кунчев.

Здравните власти очакват и четвъртата разрешена ваксина, която се поставя само веднъж, което ще ускори процеса по имунизация.

„Няма фирма, която да не оряза количествата. Това обърка целия процес. Но каквото дойде в България се разпределя”, обясни доц. Кунчев. По думите му през април се очакват 580 00 дози ваксини, като с това ще се приключи с първите 3 фази.

„Срещаме се с една от най-ожесточените вълни, тя ще е 3-4 седмици. В средата на април ще започнат да падат случаите, ако не се появят много различни варианти”, смята главният държавен здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
41
 
! Отговори
Джиджи Биджи преди 3 години
Сценария е ясен на всички вече. Затваряне, отпускане, отваряне, затваряне. Измисляне на нови щамове. Манипулация на цифри. Заигравка с ваксини. Фалит на малък и среден бизнес и изкупуването му от 0,1% олигарсията за жълти стотинки. Я дайте някоя нова манипулация вече, че тази се изтърка.
11
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбраха ли тези ***, че локдаунът не помага? Колко пъти още трябва да ни затворят, за да се уверят? Мангъров им го каза на тези аматьори - локдаунът не работи и в мига, в който се преустанови броят на болните скача. Това, което правят е безполезно. Дано да дойде ново правителство, което да ги уволни, а после съди за некадърност.
10
3
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Трайте бе !Скоро...ще има топло море.
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе днеска нямаше ли протести? Тоя мух льо защо си говори така спокойно?
8
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че като откриха СПИН го нямаше Кунчев, още щяхме да носим презервативи
7
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я изкарай войската по улиците и никой да не мърда!
6
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да ръсите вируса с тези ваксини така няма да спре тази вълна никога. Редица ваксинирани се разболяват сериозно веднага след ваксината.
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Викам до към 5 април да е локдауна. Няма планува и съществени мероприятия до тогава. После въвеждам член 1 от БКП и наследницата им Герб управлява до като тиквата започне да се усира като Цола Драгойчева
4
9
 
7
 
! Отговори
az преди 3 години
Има ли дебиляци дето са мислили, че като осраниха толкова нещата за 10 дена ще могат да се оправят? Га ядохте кифтета не ривахте. А сега?
3
3
 
16
 
! Отговори
А дано, ама надали преди 3 години
Надай се, Куме, на пияни женки...
2
17
 
7
 
! Отговори
Хулигана преди 3 години
Кунчев, мачкай плебса, мачкай! Зас!лужава си го!
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бях сигурен!