Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен

Срещаме се с най-ожесточената вълна
20 мар 2021 21:00, Нели Христова
307
Доц. Ангел Кунчев: Локдаунът от 10 дни може да не е достатъчен
Снимка: БГНЕС

Затварянето за 10 дни може да не е достатъчно. Такова мнение изрази пред NOVA главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Очакваме да видим реакцията на тези мерки. Може да се окажат недостатъчни тези 10 дни. Много се надявам да не е така. Надявам се да видим вече, ако не пречупване на кривата, то поне задържане на стойностите”, обясни доц. Кунчев.

По думите му в момента няма какво друго да се направи освен затварянето.

„Освен да ваксинираме, да лекуваме тези, които се нуждаят, и да ограничаваме контактите, нямаме други инструменти”, каза доц. Кунчев.

Той изрази надежда, че до края на годината ще се появят лекарства, които успешно да лекуват COVID-19.

„Виждате какво се случва и с ваксините. Въпреки огромното ни желание, не се изпълняват договорите, забавянето се отрази до степен почти да спре имунизационния процес. Много се надявам, че всичко това ще се навакса”, коментира доц. Кунчев.

Здравните власти очакват и четвъртата разрешена ваксина, която се поставя само веднъж, което ще ускори процеса по имунизация.

„Няма фирма, която да не оряза количествата. Това обърка целия процес. Но каквото дойде в България се разпределя”, обясни доц. Кунчев. По думите му през април се очакват 580 00 дози ваксини, като с това ще се приключи с първите 3 фази.

„Срещаме се с една от най-ожесточените вълни, тя ще е 3-4 седмици. В средата на април ще започнат да падат случаите, ако не се появят много различни варианти”, смята главният държавен здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
1
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Кунчев си взима редовно заплатата що да мисли за - гладните с кредити
231
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В хосписите във Варна никакви мерки, кой влиза на свиждания, кой излиза никакъв контрол. Да въведат строги мерки, да се правят редовно тестове, плащат се не малки суми!!!
230
1
 
7
 
! Отговори
Де преди 3 години
Десет секунди ще са нужни да посинееш, когато ти метнат въжето около врата. Рано, или късно господарите ти ще си избършат задните части с теб и другите слуги.
229
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той локдаунът още не почнал, те вече ни облъчват, че ще ни е малко.Или ни имат за безобидни ***, които всичко ще преглътнат, или ние сме си безобидни ***, които всичко преглъщаме.Ще стане ясно на 04.04.
228
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Локдаунът от 10 дни нямало да бъде достатъчен.Абе не беше ли тоя същия, дето само преди дни, в началото на месеца, пееше наляво и надясно, че у нас нямало никакъв смисъл от мерки, защото хората не ги приемали и не ги спазвали?Как 10 дни няма да са достатъчни за мерки, които няма смисъл да се налагат?!?Лъжат-мажат-лъжат за намазаното и мажат върху поредното лъгано... и така, вече цяла година.Докога?!?
227
1
 
6
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Измамници
226
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Деамааму не ви и е срам всички да слушате мнението на орда ***, които цял живот са работили и живяли за кутия цигари и 2 литра бира вечер? Цял живот блее на минимална заплата, защото вместо да се развива то постоянно реве, колко зле било и си избира виновни за това и онова. Не ви ли е срам да се водите по акъла на разни коментиращи в днес.бг и други "АНОНИМНИ" авторитети, които на живо не се различават от скотове? На тия от "народа" им нямам доверие и кучето ми да гледат.
225
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде стига с тия вашите данъци, че сте смешни колкото мижавите парички, които изкарвате и още по-мижавичките, които давате на държавата, без да укриете. Не заслужавате дори лечение, като се разболеете и се влошите, ама пуста Хипократова клетва. Единствената причина, поради която искам да паднат и мерки, и локдаун е да ви оставят да се разболеете и да не ви лекуват после, както си заслужавате.
224
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво намек за спиране на изборите ли ,миналата година в много държави имаше избори ,да не вършат глупости герба
223
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бая му се е усладил политическия живот, как пък един слаб и атлетичен няма горе, всичките са яко охранени. Шишо ще ми говори за здраве...
222
3
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Целта на щаба е да станем мишки, криещи се в дупките си. Да сме залежали и първия път като ни духне вятъра навън да се разболеем и да се вдига още бройката, за да може диктатурата им да продължи.
221
1
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Хора, не разбрахте ли - ако сте в активна възраст, вероятността да се разболеете тежко от ковид е минимална. Фокусирайте се върху това естествено да подсилите имунитета си - не се залежавайте, ако работите хоум офис, тренирайте, запазете позитивно настроение.
220
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя лyд ли е или нас прави на лyди???Какви антивирусни лекарства са измислили учените та така бодряшки да изразява увереност, че до есента щяло било да има лекарство срещу коронавирус???Тамифлу е противогрипно лекарство, но то помага само в първите часове от проявата на симптомите. Като се репликира вируса достатъчно - файда йок!Лекарство за СПИН измислиха ли?Сега уж имало вече, ама още не са го доказали!
219
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така.Да не говорим за възможната свръх реакция на имунния отговор при ваксинация по време на епидемии.
218
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангеле, ще се появяват нови и нови мутации на вируса именно благодарение на ваксината и ти ако си учил достатъчно би трябвало да го знаеш това! Съответно, не само 10 дни няма да са достатъчни, а още 10, после още 10 и така до безкрай!Значи или си т.ъ.п или умишлено правиш безобразия!Ваксини срещу грип се поставят когато се очаква грипна вълна, а не в разгара на вълната! И това си го пише в листовките!
217
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво чакаш да ти кажат лекарите?Лекарите създадоха истерията, после почнаха да размахват ръце, че били претоварени и обвиниха хората в безотговорност.
216
1
 
16
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
"Затварянето за 10 дни може да не е достатъчно"? А министър Ангелов преди седмица-две все още повтаряше "Всичко е под контрол" и "Имаме план". Нека да каже сега какво е под контрол и какъв план има. Как да си планират работата тези хора от бизнеса, който ту го отваряте, ту го затваряте.
215
3
 
23
 
! Отговори
Ясновидец е, ясно преди 3 години
Чудя се, ако изборите бяха на 24 април, примерно, кога ли щеше да бъде тази поредна вълна? Дали щеше и тя да се измести? Риторичен ми е въпросът, знам отговора.
214
2
 
16
 
! Отговори
Бай Кор преди 3 години
Хората са казали: "Вържи попа, да е мирно селото"...в момента р обратното
213
4
 
32
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Тези гадове се крият от народната любов и само лъжат!! Дайте да се вдигнем и да ги изгорим на клада!