Локдаунът може и да бъде удължен със 7 до 10 дни

С между 10-12 г. е намаляла възрастта на боледуващите
20 мар 2021 17:36, Нели Христова
62
Локдаунът може и да бъде удължен със 7 до 10 дни
Снимка: БГНЕС

"В „Александровска“ болница с 30 % са се увеличили пациентите през последните 10 дни, заетостта е около 42 % в интензивните легла, има и 6 интубирани". Това съобщи пред NOVA NEWS проф. Борис Богов, директор на "Александровска" болница.

Според него средно с 10-12 години е намаляла възрастта на боледуващите в сравнение с предната вълна, като сега тя е около 50 г.

"Нямам информация за „френски“ вариант, който не може да бъде хванат с PCR тестове, а ако има, той няма как да е от семейството на коронавирусите, тъй като те са направени така че да хващат белтъчната му обвивка", заяви проф. Богов.

Професорът сподели, че няма хоспитализирани ваксинирани пациенти.

"Имаме двама колеги по-тежко преминали втората игла, имат повече от 3-4 дни температура, а единият е с възпаление на мястото на убождането", обясни той.

По думите му единият е бил с "Moderna", другият с "AstraZeneca".

По негова информация днес е имало отлив на ваксинацията, 93-ма са ваксинирани в "Александровска", 36 от тях са втора доза (РНК ваксини).

Професорът сподели, че отлагането на втора доза не може да има негативен ефект. Но всеки заразен може да бъде здрав заразоносител.

Той смята, че локдаунът ще бъде удължен със 7 до 10 дни и посочи, че се е наложило да се стигне до него заради безконтролното събиране на хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Локдаунът няма да е 10 дни. При този "пожар" ако следваме разума и науката ще е минимум 30 дни. Това с 10-те дни е за успокоение на изнервените търговци, ресторантьори и хотелиери. Ще има още 2-3 удължавания по 10-15 дни. А, и още нещо, училищата трябва да отворят колкото да се проведат НВО и ДЗИ. Който учи, той си учи, тъпанарите няма да затъпеят защото това вече се е случило.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде го изровиха пък този екземпляр?
43
1
 
12
 
! Отговори
Анархист преди 3 години
Идеята е да ни държат разделени и да не комуникираме ... но ако спрат социалките няма как да те облъчват освен с телевизия ... аз доброволно се изкл'чих телевизията, социалките вече не ги ползвам и се чуствам много по добре. Амам като ги гледам след изборите може като в турция да забранят да играем карти, да ловим риба, да си ходим на гости ... знаели човек пък от две бири може на някой да му се иска революция да прави
42
2
 
9
 
! Отговори
Петър Димитров преди 3 години
След 4.4.народа ще затвори вас,*** мръсни
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С чисто Българската дума "Локдаун" поздравявам всички Българи с едномената песен на оркестър Чар.Потърсете я в youtube .
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как е стигнал до тия сметки има ли някаква информация за тези намерения която управляващите не са споделили с раята.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е Локдаун?? Някаква болест като синдрома на Даун ли е?
38
7
 
2
 
! Отговори
гггг преди 3 години
Нормално като държите училища и детски градини отворени да плъзне заразата. Има проучване ,че във фитнес залите от 68 милиона посещения са установени 482 случая.За молове да не говорим.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тшк гръмовно въздуха разпра.
36
0
 
10
 
! Отговори
лоп преди 3 години
По-просто е да кажете:"Изтриваме датата 4 април от календара!"Да ви ***!!!
35
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Казват, че Богов бил много добър нефролог, колега! Доколко вдява от вируси, та и се изхожда компетентно по въпроса е друга бира?!
34
1
 
3
 
! Отговори
копи-пасте преди 3 години
По време на криза каквато е тази много странна криза покрай коронавируса големи маси от хора в глобалния свят стават излишни. В период на тежка икономическа криза масите трябва да се контролират. Ако не се правят кризи ще има световна война, но големите ги е страх от война! Преките и непреките поразии ще са такива, че в следващата война, ако изобщо има такава и е между човеци - оръжията ще са камъни и тояги!
33
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До българинВъпросния ПЦР тест е за анализ на ДНК, колега! Какво РНК, какви фрагменти?!
32
0
 
20
 
! Отговори
.... преди 3 години
Айде, почна се ... И така до Май средата поне, нали! Нагли лъжци, на 04.04 ще Ви го върнеме.
31
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
Ако има вирус, който не се лови от PCR тест, то значи не е никакъв коронавирус.А според нашите родни "професори", няма друг вирус освен коронавируса.И така влизаме в противоречие. Кое от горните две неща е вярно, и кое е лъжа?Моля за пояснение, другари "професори"!!!
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази Мишка Богов е пълен - н.е.к.а.д.ъ.р.н.и.к и много нагъл и арогантен човек. Скоро ние ще ви затворим, не вие нас!
29
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
"Нямам информация за френски вариант, който не може да бъде хванат с PCR тестове, а ако има, той няма как да е от семейството на коронавирусите, тъй като те са направени така че да хващат белтъчната му обвивка", заяви проф. Богов."Проф. Богов явно си мисли, че е Син Божи?Вярно ли е казал това? Ако не - да съди журналистите за използване на името му!PCR тестът е генетичен тест който разпознава фрагменти от РНК на вируса, а не на протеиновата му обвивка! Фалшив доктор!!!
28
5
 
5
 
! Отговори
Шмайзер преди 3 години
Заради 6 интубирани скелета затворихте 1млн. град.
27
0
 
11
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Защо Богов пуска тая новина?Защо не излезе министърът или оня Мутафчийски, че даже и самото Негово Величество Бойко Първи Банкянски?Страх ли ви е вече, а?
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя нямал инфо за френски вариант а ако имало такова нещо не било коронавирус щото според него вездесъщия ПСР щял да го хване. Що не се обади на френските му колеги и не им обясни това негово Велико откритие, поне да се по смеят хората.