Локдаунът може и да бъде удължен със 7 до 10 дни

С между 10-12 г. е намаляла възрастта на боледуващите
20 мар 2021 17:36, Нели Христова
62
Локдаунът може и да бъде удължен със 7 до 10 дни
Снимка: БГНЕС

"В „Александровска“ болница с 30 % са се увеличили пациентите през последните 10 дни, заетостта е около 42 % в интензивните легла, има и 6 интубирани". Това съобщи пред NOVA NEWS проф. Борис Богов, директор на "Александровска" болница.

Според него средно с 10-12 години е намаляла възрастта на боледуващите в сравнение с предната вълна, като сега тя е около 50 г.

"Нямам информация за „френски“ вариант, който не може да бъде хванат с PCR тестове, а ако има, той няма как да е от семейството на коронавирусите, тъй като те са направени така че да хващат белтъчната му обвивка", заяви проф. Богов.

Професорът сподели, че няма хоспитализирани ваксинирани пациенти.

"Имаме двама колеги по-тежко преминали втората игла, имат повече от 3-4 дни температура, а единият е с възпаление на мястото на убождането", обясни той.

По думите му единият е бил с "Moderna", другият с "AstraZeneca".

По негова информация днес е имало отлив на ваксинацията, 93-ма са ваксинирани в "Александровска", 36 от тях са втора доза (РНК ваксини).

Професорът сподели, че отлагането на втора доза не може да има негативен ефект. Но всеки заразен може да бъде здрав заразоносител.

Той смята, че локдаунът ще бъде удължен със 7 до 10 дни и посочи, че се е наложило да се стигне до него заради безконтролното събиране на хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Богов: С между 10-12 г. е намаляла възрастта на боледуващитеМалко неясно твърдение. Вероятно говори за приетите на лечение в Александровска болница. Иначе има публични данни за броя на заразилите се по дати и възрастови групи и като цяло се увеличава дела на най-възрастните и намалява дела на по-младите с изключение на най-младите от 0 до 19 години, чиито дял също намалява. Границата е 60 години - дела на хората над 60 години сред заразилите се се увеличава. Това гарантира по-висока смъртност
24
0
 
13
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Д-р Петър Берон Смятам, че си хванал основното! По време на война/криза народното трябва да се контролира! Много хора стават излишни! Целта е тотален контрол и редукция бавно, но сигурно намаляване на световното население! На рептилите не им трябват много работници! Примера с жабата е много поучителен: Ако пуснеш жаба в гореща вода - ще се мята и ще се напъва да издрапа и да избяга! Ако пуснеш жабата в студена вода и загряваш бавно ще си плува във водата докато се свари!Цяла година водата се загрява бавно! Който разбрал - разбрал, който не е - няма и да разбере!
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек си играе с огъня. Просто не знае какво говори.
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв локдаун тоя май забравя, че не всички са на държавна хранилка и пред глада вируса безсилен, хората ще ги смажат накрая.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички нови милионери за 2020 са лекари.Няма шеф на болница под 150кг,с джип под 100 хилки а парите направо не знаят какво да си ги правя.Ха,познайте кога ще пуснат кокъла К-19?В шестък!
20
3
 
2
 
! Отговори
До Ха ха ха преди 3 години
Е ти на какво се надяваш? И новият парламент ще бъде като стария.И после пак: Локдаун след локдауна, мила моя майно льо!Както се пее в народните песни нали?Всичко е отрепетирано, остава да се изиграе!Изборите са спечелени от ГЕРБ и Партия Патерица!
19
3
 
6
 
! Отговори
уфсъ преди 3 години
Аз вярвам на НОЩ.Аз вярвам на батко Бойко. Той ни води по тучни пасища. Той ни пасе. Без него ние сме загубени. Щом трябва локдаун, ще се примирим и ще го послушаме. За наше добро е.Той се грижи за нас да не се разболеем от страшния "коронавирус" и да не умрем.Ние му вярваме. Страх ни е от чувалите за трупове и хладилните камиони.Много ме е страх да не дойде Торбалан с чувала да ме вземе (в Отвъдния Свят на Мъртвите). Затова се крия под кревата и нося противогаз!
18
0
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 години
Нима има канарчета дето да вярват че ще е само 10 дена локдауна?! Докато не се закълне новия парламент-затворено.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде и тоя взе да спира!Голям мерак,бе!Що не вземете да се изметете?Който го изтърват пред медиите-спира.
16
0
 
15
 
! Отговори
Bзе да ми писва преди 3 години
Ей! Тия насила ще ни накарат да вземем ответни мерки.Знаете ли колко добре ще гори сградата на РЗИ? Отдалечена е от жилищата на хората, а и сега е празна. Никой няма да пострада, но посланието ще е ясно.Разбира се, че не искам да го правя. Само си разсъждавам на глас, но и търпението ми си има граници.
15
0
 
17
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Тия рeптили кaктo ca я пoдкaрaли нoкдaун cлeд лoкдaун и пaк, и пaк прecoлихa мaнджaтa тa чaк гoрчи! Лacтикa издържa нa oпъвaнe "дo" и кaтo гo прecилиш ce къca! И нe знaeш къдe щe ce cкъca и къдe щe изплющи!Хубaвo e изцялo и oтвcякъдe дa кoнтрoлирaш нaрoдoнaceлeниeтo, cлaдкa рaбoтa e! Въпрoca e дoкoгa щe уcтиcкaш c кoнтрoлa и нямa ли дa, а по-точно и кога ще ти излeзe прeз нoca!?
14
0
 
11
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Ама никой не ви вярва ,бе! Нито за ваксинираните,нито за жертвите на вируса!!!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата избра този професор да съобщава новините. Първо беше Мутафчийски, но той излезе умен и се оттегли. Нашата икономика отдавна не издържа на локдаун. Оставка!
12
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Локдаунът може и да бъде удължен със 7 до 10 дни------Файда - Йок!Почти никой не спазва защитните мерки!Народъ си ходи без маски по магазини о офис учреждения или пък използва една маска със седмици, никакви санитайзери.Никой не използва еднократни ръкавици поне в обществения транспорт.Карай бате, в крайна сметка, естествения подбор и АстраБозата шъ решат проблема...
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го продължат и до края на света ако искат. Тъй или иначе мерките важат само за онези които се САМОзадължават да ги спазват. Да му мислят малодушниците и конформистите.
10
1
 
14
 
! Отговори
вай вай вайййй преди 3 години
Изгубеното звено в еволюцията е на фотото!
9
0
 
36
 
! Отговори
Д-р Петър Берон преди 3 години
Нещата тепърва ще загрубяват. В Европа днес се протестира все още мирно, което означава, че умъртвяването на масите все още не е постигнато. Вероятно ще са нужни още някоя друга година за да може всички да бъдат занулени и тогава нещата ще бъдат изпуснати. От там нататък ще видим всичко най-грозно и най-първично, което до преди 2 години бе немислимо за подобно цивилизовано общество. Живеем в свят от изкуствени кризи, предизвиквани от задкулисни герои. Просто идва краят на илюзията вече.
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарю професор, само с толкова ли? Да те питам, другарю професор, ти откъде си изкарваш заплатата?
7
10
 
7
 
! Отговори
Само? преди 3 години
Не 'може', а 'ще' и не с 10 дни, а до май някъде. То друго не може да се очаква, ситуацията просто е кофти
6
1
 
25
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
Очаквано нали Полша, Сърбия и други са по 3 седмици. Просто копираме, нареждането отвънка. Нали от 1 май откриват и летния сезон. До тогава ще е ала-бала да плашат бабичките и бъгавите.