Слаб интерес и неспазени часове: Как протече ваксинацията днес?

Много хора не искат да се ваксинират с АстраЗенека
20 мар 2021 20:21, Нели Христова
138

При слаб интерес и неспазени часове премина вторият ден след възстановяването на масовата ваксинация с AstraZeneca у нас.

3 месеца след старта на масовата ваксинация Лилия Митева и съпругът ѝ Здравко все още не са се ваксинирали срещу Ковид-19.

Лилия казва, че е работила 30 години като медицинска сестра в "Пирогов". Днес двамата влизат в лечебното заведение, за да получат доза, но се отказват. Ваксинацията там е с AstraZeneca.

"Ние сме възрастни. Той е на 78, аз съм на 76, със сърдечни операции и заболявания. Защо ни излъгаха? Казаха, че ние сме рискова група възрастните хора и ще бъдем ваксинирани с Pfizer още в началото, а те се ваксинираха с Pfizer и за нас няма", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Дози от ваксината на AstraZeneca се поставяха и в столичната болница "Св. Анна". Там желаещи се наредиха още в 8 без 15 сутринта. Интересът обаче остана слаб през деня. И не всички записани за имунизация се явиха.

Според личните лекари е нужно процесът на ваксинация у нас да се забърза и хората да хвърлят предразсъдъците към различните ваксини, защото иначе вирусът ще настъпи с по-голяма сила.

"Вирусът върви страшно бързо и превзема хората, а ваксинацията изостава безнадеждно и за мен вече е ясно, че победител ще е вирусът", коментира д-р Валентин Янев.

Масовата ваксинация е подновена в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще има голям интерес като на хората им харесва да си седят у дома, а тези се опитват да развалят това удоволствие.
37
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този вирус не е по-опасен от хрема, за какъв да се ваксинирам?
36
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министрите се ваксинираха с ФайзерЛекарите и олигарсите със най-добрата = Модерна. (Публична тайна е, че с Модерна се ваксинира само "елита" в България.)А за народа оставиха ваксина със срината репутация Астра/Зенека
35
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЗ вероятно убива по няколко души на хиляда, точно както ковид би убил. Все по-малко отиват, понеже никой не иска да е от тези малко печеливши от АЗ лотарията. Хората не искат АЗ, а простите политици се опитват да я пробутат, понеже я поръчаха в милионни количества. Разкарайте тази долнопробна слуз от пазара, пациентите имат право да избират лекарството си.
34
1
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
В САЩ колко са смъртните случай, за Англия ги каза.Защото за мен е лесно ,да проверя колко хора са умрели в САЩ но са много народ и сумата е доста фрапантна , но повечето няма нищо общо с трите ваксини дори не се знае взели ли са ваксини, просто не ги броят случаите,както англичаните си правят подробна статистика.И е малко дезориентиращо сравнението.
33
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не искат ваксиниране отваряйте полеви болници с хиляди легла, да има кой да им дава вода и *** хляб и кой оцелее, това не може да продължава вечно, не става.
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26 Такъв срок може да има , когато се осигурят необходимите ваксини за цялото население . А и трябва да се знае , дали наистина действат ваксините Ако Израел не се е справил с вируса до 2 месеца , явно нещо куца при ваксините
31
3
 
32
 
! Отговори
Един пор преди 3 години
Избора на ваксината е задължителна стъпка през която минаваш при записването на портала. Данъкоплатеца избира Пфайзер. Данъкоплатеца се явява на маса си и му предлагат Астра Зенека. Данъкоплатеца е нагло излъган и оооо каква изненада - тръгва си...Има ли оше изненадани?
30
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не им ще Астрата
29
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да умрат няколко човека от ваксините, затова пък на милиони нищо няма да им стане
28
2
 
28
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
ЗАЩО ВСИЧКИ ДОКТОРИ И ЧЛЕНОВЕ НА КОМИСИИ ЗА ИЗБИРИТЕ СА ВАКСИНИРАНИ ПФАЙЗЕР А НА НАС ПРОБУТВАТ АСТРА ЗЕНЕКА.
27
3
 
31
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 3 години
НАЛИ БЕШЕ ПО ЖЕЛАНИЕ ??? НАРОДА НЕ ВИ ВЯРВА, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, НЕ ИСКА ДА ГО ИЗПОЛЗВАТ ЗА ОПИТНИ МИШКИ !!!
26
2
 
24
 
! Отговори
Зомби преди 3 години
Слаб интерес и към отразяването на протестите в цяла Европа. Отделно протести в Азия и Израел също.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-рано хората ги разстрелват, а сега ги "астрелват".
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да има срок за доброволно и безплатно ваксиниране, след това се отваря всичко и кой оцелее, ваксини платени в аптеките който иска да си купи.
23
1
 
18
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
В Щатите не е одобрена Астра. Там си имат достатъчно ваксини от Пфайзер и Модерна, а вече и от Янсен.Във Великобритания имунизират предимно с Астра, като има общо "цели" 5 смъртни случая след ваксинация. Им го официално като данни, разрови се, вместо да говориш празни приказки тук.
22
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на Шмайзер да му бутата, никога няма да се ваксна. Просто в никой учебник и протокол няма показания да го направя. Изтекоха едни милиарди, които гърбина да ни е яка, ще плащаме.
21
2
 
22
 
! Отговори
ЖОРО преди 3 години
АЗ СЪМ ЗАПИСАН ЗА ВАКСИНИРАНЕ НО С АСТРА ЗЕНЕКА ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМ, КОГАТО ТОВА ГО НАПРАВЯТ ВСИЧКИ В ПАРЛАМЕНТА И ГИ ДАВАТ ДО ЕДИН ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА.ПРЕД АСТРА ЗЕНЕКА ИЗБИРАМ ВИРОСА ЗАЩОТО ИМАМ ШАНС И ДА ГО ПРЕКАРАМ И ДА НЕ МЕ ХВАНЕ.РАЗБИРА СЕ ИМА ШАНС И ДА НЕ ГО ПРЕКАРАШ, НО И С АСТРА ЗЕНЕКА МОЖЕШ ДА НЕ ОЖИВЕЕШ.
20
6
 
28
 
! Отговори
COVID преди 3 години
Ваксината която има максимум няколко месеца положителен ефект е много по опасна от вероятно най лекият грип които съм преболедувал
19
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В щатите нико не я иска астрата, вероятно я поставят на чернокожи и бедни хора които и да умрат никой няма да се обади. В англия здравеопазване практически няма освен ако не си наистина богат, умрелите от ваксината вероятно просто не ги броят

Спонсорирани публикации