Слаб интерес и неспазени часове: Как протече ваксинацията днес?

Много хора не искат да се ваксинират с АстраЗенека
20 мар 2021 20:21, Нели Христова
138

При слаб интерес и неспазени часове премина вторият ден след възстановяването на масовата ваксинация с AstraZeneca у нас.

3 месеца след старта на масовата ваксинация Лилия Митева и съпругът ѝ Здравко все още не са се ваксинирали срещу Ковид-19.

Лилия казва, че е работила 30 години като медицинска сестра в "Пирогов". Днес двамата влизат в лечебното заведение, за да получат доза, но се отказват. Ваксинацията там е с AstraZeneca.

"Ние сме възрастни. Той е на 78, аз съм на 76, със сърдечни операции и заболявания. Защо ни излъгаха? Казаха, че ние сме рискова група възрастните хора и ще бъдем ваксинирани с Pfizer още в началото, а те се ваксинираха с Pfizer и за нас няма", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Дози от ваксината на AstraZeneca се поставяха и в столичната болница "Св. Анна". Там желаещи се наредиха още в 8 без 15 сутринта. Интересът обаче остана слаб през деня. И не всички записани за имунизация се явиха.

Според личните лекари е нужно процесът на ваксинация у нас да се забърза и хората да хвърлят предразсъдъците към различните ваксини, защото иначе вирусът ще настъпи с по-голяма сила.

"Вирусът върви страшно бързо и превзема хората, а ваксинацията изостава безнадеждно и за мен вече е ясно, че победител ще е вирусът", коментира д-р Валентин Янев.

Масовата ваксинация е подновена в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВладиА за Спутник няма какво да кажеш! Защото е изпипана ваксина и досега никъде по света никой не е пострадал от нея. Но ние нямаме достъп до нея, за да си пробутвате английската/ индийска/ недоработена отрова!
57
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ какви са им оплакванията! Сподели ги, защото никой не е чул за тях! Ти си лицемер! Гавриш се с хората, защото имаш интерес от това да се пробута английйската отрова, нали!! Познах ли!!!
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВладиСигурна съм, че не си го изкарал. Просто подмолно са те ваксинирали с Пфайзер или с Модерна. А ние да ходиме да ни васкинират английския ***. Не те ли е срам !!!!
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа . Точно така е. Явно не ни имат за народ, а за опитни свинчета. Все едно им е кой ще оживее и кой ще умре при тази руска рулетка. И все така нагло продължават да ни пробутват тази много съмнителна и недобра ваксина. Това е нагло престъпление спрямо народа ти! За српавнение Израел! Всички се ваксинират с Пфайзер без значение колко струва. Това е да мислиш за доброто на народа си!
54
12
 
8
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Не се ваксинирайте и ***!Важното е троловете да кажат, че ваксините, с изключение на конския Спутник, са лоши. Затова им плащат, за дезинформацията. После ревете, че мама или тати не ги взели в болница, щото нямало места.Ама да знаете, че тези дето ви убеждават, че няма вирус и ваксините са кофти , ПЪРВИ СЕ НАВРЯХА ДА ГИ ЛЕКУВАТ ВЪВ ВМА. Спр. Корнелия Нинова и др.Аз го изкарах, вие му мислете...
53
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНОНИМЕНПрав си. Трябва да ни осигурят сигурност , а не да ни изнудватг да участваме в експеримента с Астра Зенека, една съмнителна и скандална ваксина. Евтиното си е евтино!! Защо я поръчаха. За пример, целия еврейски народ беше ваксиниран с Пфайзер. Това е държавническо мислене и грижа за народа ти! Всичко друго е ЛИЦЕМЕРИЕ!!!
52
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Вирусът върви страшно бързо и превзема хората, а ваксинацията изостава безнадеждно и за мен вече е ясно, че победител ще е вирусът", коментира д-р Валентин Яневпа ли ни страхуват :))
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЖОРОМного си прав! Ако трябва да избираме между тази отровна и недоработена ваксина, по добре да изберем истинския вирус!
50
2
 
21
 
! Отговори
Бахахахха преди 3 години
Вирусът върви страшно бързо и превзема хората... Мммм що за изказване от лекар? Кой кого превзема?От вирус се боледува
49
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39 "Лекарите и олигарсите със най-добрата = Модерна"А, моля ти се! Първо, че няма такова нещо, че Модерна била за елита. Разни преподаватели и подобни се ваксинираха с нея. И второ, не си мислете, че е нещо по-добра или безопасна! Имам познати, които се ваксинираха с Модерна и сега ги е страх да отидат за втората доза след това, което преживяха! Няма добри и безопасни ваксини от наличните в момента.
48
8
 
24
 
! Отговори
Не съм антиваксър преди 3 години
Имам всички ваксини от детството както повечето от вас,ана никога не съм си слагал противогрипна ваксина и не виждам защо да го правя сега!Това,че този ковид е медийно напомпан и някои хора убиват парата покрай него не го прави по-опасе(освен за психиката) !
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато има избор на ваксини, ще има и масова ваксинация, това е ясно.
46
2
 
13
 
! Отговори
Има надежда преди 3 години
Поне ракията,врачките и баячките няма да нанесат такива щети като измислената набързо ваксина(че и не една марка).Няма чак толкова много *** в България!
45
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупави хора.Не желаят да се ваксинират.Лекуват се с ракия и врачки и баячки.Та какво повече да очаквате ?
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушам Борисов тръгнал да се сравнява с премиера на Малта. Голям смях. И сякаш се сърди, че малтиеца е по-успешен от него. Абе ***, в Малта ако решат да направят ски курорт пак ще го управляват по-успешно, отколкото вие управлявате българските.
43
1
 
19
 
! Отговори
до Христо Христов преди 3 години
Абе знае ли някой, дали шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен вече се ваксинира с Астра Зенека или още де ослушва?!----------Баба Урсула се боцна с Phizer!
42
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпреки натиска на политиците в Европа, желаещите да се боцкат с Бозата намалява!Всеки човек има право на избор на ваксина!Нали уж говорим за "демокрация" при това либерална!
41
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялото управление на ГЕРБ изразено в един месец. Корупция и облагодетелстване на тесен кръг. РНК ваксини за своите, АЗ за "простосмъртните". Важното е ваксинацията да върви и кранчето от АЗ да не спира. Най-хубавото е, че този месец свършва с избори.
40
7
 
10
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
КВО СТАНА НАЛИ БЯХТЕ МНОГО СИЛНИ И СМЕЛИ ПЪК ОТ ЕДНА ИГЛА СЕ УПЛАШИХТЕ
39
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който го е страх да ходи да се ваксинира и да не всява паника сред разумните хора

Спонсорирани публикации