Собственици на заведения ги продават, фалирали заради мерките

Работещи в заведения, фитнеси и казина протестираха в Русе
20 мар 2021 15:23, Елка Василева
118

Заети в заведения, фитнеси и казина протестираха в Русе. Те се събраха на централния площад пред храм "Света Троица". С мирен протест хората показаха неодобрението си към поредното затваряне на най-засегнатите от кризата браншове, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Около 20% от кафенетата и ресторантите в Русе няма да отворят изобщо. Собствениците им са се отказали от този вид бизнес и вече ги продават.

За продажба са обявени и хотели. Оказва се, че не всички помощи са изплатени от държавата. Голям процент от кандидатствалите изобщо не са одобрени.

Протестиращите не вярват, че след 10 дни изобщо ще могат да отворят.

"Отворихме заведение в "Студентски град" в София, работихме 40 дни и ни затвориха. Ние фалирахме. Заведението го отворихме с кредит", каза един от протестиращите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички са милионери ресторантьори.Никога не съм получил от тях касов бон.Лъжат като дърти ***.Да вземат да работят нещо друго.
58
4
 
21
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
"Какъв човек си ако няма спестявания за някой друг месец.."Браточка, това не трае няколко месеца. Засега е 1 година и 3 месеца. И ще продължи още много дълго. Ти сериозно ли мислиш, че 99% имат спестявания, от които те ще могат да продължат да живеят години наред? И защо си мислиш, че това въобще ще свърши някога? Открито ти казват, че ваксините не са решение и няма да свалят мерките и ограниченията. Освен ако не си крупен крадец в България няма как да продължиш да живееш с това.
57
0
 
15
 
! Отговори
Апартаменти преди 3 години
Офиси и заведения масово ги престояват в апартаменти щото пазара за жилища е още жив.
56
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55Съгласен. На кафене или ресторант не помня от кога съм ходил. Предимно с мои познати и приятели - на гости. При положение че не съм пияч, пушач и лаком *** - няма да ми липсват надценените им менюта. Жалко за фитнесите - но ако продължава така положението се замислям да си направя един по мой вкус вкъщи.
55
0
 
21
 
! Отговори
Ресторантьор преди 3 години
Аууу, вече нямам пари да си купя бензин................за Бентлито.
54
0
 
12
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Нали за това ни морят и психически и физически, защото след като са ограбили всичко, което сме произвели, вече не им трябва е.
53
5
 
8
 
! Отговори
Ноу-хау от Германия преди 3 години
Инвестирайте в ВЕИ -Възобновяеми Еликтро Източници. В БГ трябва да копираме моделът от Западна Европа и Китай. Готвено за дома с доставка,това е малко но пак е достатъчно и е с минимум разходи за електронно меню ,шофьор и малка количка за доставки. Сладкарниците да работят само по поръчки. Могат и да се вземат,коли-щандове. Продават сандвичи,бъргъри,сокове и сладки+ кафе и цигари.Колата идва на паркинга на предприятието точно в почивката на работниците,продава и бяга в съседната фирма. Идея
52
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Колко хора поръчват храна от ресторант на адрес това не ти е Китай"Факт е, че ресторанти от всякакво ниво успяват да имат достатъчно поръчки по този начин. Не само елитните ресторанти, но и обикновенните китайски за бедняци се издържат главно от онлайн поръчки във време на пандемия. Правя такива сайтове и виждам колко много поръчки имат всеки ден.
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
iznasiat bg biznesa v zanzibar i tayland...;-) tam ima rabota, rabota, rabota...;)...
50
3
 
22
 
! Отговори
Света приключва преди 3 години
А на кого ги продават? В ръцете на 0,1%, които управляват и притежават почти всичко глобално. И така драги смехурковци тази криза е предизвикани и ще трае докато те не притежават абсолютно всичко. А след това ще стане интересно, защото ние не сме им нужни вече, но и също няма какво да губим повече. Планетата се управлява от хора, които са стигнали до върха чрез всички въображими престъпления. Честните остават на улицата да умрат от глад или студ. Какъв живот, какви 2 стотинки.
49
6
 
23
 
! Отговори
T преди 3 години
Мачът е свирен на глобално ниво и от нашичките нищо не зависи. Даже тук нещата още са хлабави, понеже сме дребни и незначители, и още не са стигнали до нас да ни обърнат по-сериозно внимание. Много видове бизнеси ще бъдат премахнати, а други ще се появят. Тези от протестите по-добре да се преориентират, защото нещата няма да се подобрят за тях. Както "социализъма" приключи, така и тези сфери (туризъм, ресторантьорство, хотелиерство) заминаха на кино. Колкото и да протестирате няма да се върне.
48
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко за фитнесите, но всичко останало като дискотеки, казина и т.н. да измре дано.
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 49То със всякакъв частен бизнес си така, освен ако не си олигарх на държавна хранилка.
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне още 2 години ще е така.Заведенията тепърва започват да фалират.Ще има още мноооого.А пък за нощните не ми се мисли изобщо.Там 100% фалират.
45
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те кръчмарите лесно ще се преквалифицират в заварчици и монтьори, ама аз в какъв да се преквалифицирам, като съм и заварчик и монтьор и досега се препитавах, като правих навеси, сенници и декоративни огради за кръчмите им?
44
0
 
6
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Да представят исканията си пред протойерей Дирайр Хадавян.
43
3
 
13
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
с кредита се е самофалирал, бизнес план правил ли си е? Не. Ама давай една бира за 1 лев да я продавам за 3. Е не става. Трябва да имаш познания в тази сфера. Колко псевдо бизнесмени преди Ковида фалираха?
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес със заведение и хотел си като на 9.9.1944 с фабрика...
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2009та като пускаха бюлетинките за Тиквата нИ рИвахЪ а сИгЪ рИвЪт....Хак да им е!!много още ще изгорят във всички стопански свери.Кръв ще сИрИетИ прости бъллгараци !!
40
5
 
10
 
! Отговори
Мързелив съм преди 3 години
Кога те ме мързи искам само с надценка да печеля резултатът е фалит. Всяка криза премахва т. Нар тарикати- дето с трикове искат да печелят. Преди Ковида на много вървежно място вСф отвориха скара. Взеха да пробутват развалени кебапчета и я затвориха за няма и месец.