Кафе в студения ден в знак на протест: Заведение отвори за клиенти

Въпреки заповедта и възможните глоби, желаещи не липсват
296

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заведение отвори за кафе днес, въпреки заповедта на здравния министър Костадин Ангелов за национално затваряне.
Още по темата

Работещите в него сервират топлата напитка при спазване на мерките, а отварянето му е в знак на протест, въпреки възможните глоби.

След дълго спиране на работа, заведенията за хранене и развлечения отвориха от 1 март, а само двайсетина дни по-късно отново трябва да останат без клиенти и оборот.

Много собственици се оплакаха, че са инвестирали помощта от държавата в това отваряне и сега на практика остават без доходи и без хоризонт за работа.

Макар че националното затваряне е обявено до 31 март, отсега е ясно, че тези 10 дни едва ли ще стигнат да се преодолее кризисната ситуация с ръста на болните от коронавирус.

Как работи заведението и има ли клиенти днес, вижте в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още по темата: протестзаведения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То от тези нашите кафета са толкова хигиенични, че са за затвярне половината понеже едни чаши не могат да измият както трябва и преди короната редовно лепваха хепатит на хората. Освен това като виждате, че се покачват болните защо отваряте, никой не ви е казал на 1 март задължително отваряне, ама толкова ви е капацитета явно и сега все някой ви е виновен.
42
7
 
20
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Родените да бъдат роби не могат да разберат порива на човека за свобода.
41
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом още не са отърчали да го арестуват, може и да е агент-провокатор на Борисов.
40
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът все още не може да разбере, че демокрация не означава да си разиграваш коня, както на теб ти скимне. В развитите европейски държави има закони и много по-строги мерки, които се спазват. Това поведение на кафеджийката поставя принципен въпрос - Редно ли е всеки да си прави, каквото иска щом му харесва , въпреки законите и правилата ???
39
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 21Да ама в Австрия, за укриване на данъци лежиш в затвора.Тука искаш пари от държавата с обещания, че ще регистрираш целия оборот. ( Не помня кой от кръчмарските герои го беше изтърсил това, още при първите затваряния. Май Алибегов)Освен това, скока (4000+) стана след отварянето на кръчмите, които не спазваха никакви мерки.
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 41И какво ще им вземат? Щом са стигнали до там да правят гражданско неподчинение то ситуацията им е много тежка."Много собственици се оплакаха, че са инвестирали помощта от държавата в това отваряне и сега на практика остават без доходи и без хоризонт за работа."Вярвам им.
37
12
 
7
 
! Отговори
Кожара преди 3 години
И като дойде 4 ти какво ще направите хахаха. БСП или мая ще ми сложите ? Слави или Марешки?? Кой ще ви промени манталитета и тарикатските работи дето вършите? Да се махне тая тиква , че да ви видя следващите 4 гд. кой ще ви е виновен за ниския социален статус!
36
10
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Хора призовавам всички да отидат и знак на подкрепа да правят оборот на такива собственици и заведения,на запад тези които се усмеляват да се опълчат срещу ковид фашизма набират популярност и хората ги подкрепят,това което трябва да разберем е че само всички заедно имаме надежда ,трябва да бъдем едини и да им покажем на предартелите ,че не са желяни и искаме присъдите им за този геноцид и тирания!Всичко идващо от страна на герб да се бойкотира ,саботира и презира!
35
1
 
3
 
! Отговори
до 42 преди 3 години
Няма да му стигнат.
34
9
 
10
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Дано не става, но ако стигнат до болница, да ги питат дали са от заведението - ако са, лечението от вкъщи с чай, аспирин и топло кафе.
33
10
 
21
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Хипохондриците и ковидпсихарите се възмущават. Това е показателно, че кафеджията, осмелил се да наруши Мерките, е ПРАВ
32
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги глобят, ако не ги е срам!
31
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се пратят полицаите биячи да въдворят ред
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало мало някои пак дигат кръвно тука
29
13
 
17
 
! Отговори
Калин преди 3 години
Навъдиха се 1000 трола срещу заведенийцето...егати прогнилото общество
28
8
 
9
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Р0бете надигат глава, но тя ще бъде - отсечена!
27
28
 
25
 
! Отговори
123 преди 3 години
Да им шибнат една яка глоба и после да ходят санитари в Ковид -отделение ,че да видят как действа "измисления и лек "вирус , ама да са в провинцията ,където има една болница на 50 км и няма лекари.Да ги ****наглите и безотговорни пъпа**ци!!!Не може да изпие кафето у дома изкуфялата лелка.
26
15
 
19
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Вируса не пита колко евра се дава . А като ни се напълнят мизерните болници и няма кой да те види ще разбереш . А лечението е скъпо така ,че като отиде някой от махалата в кафето и се зарази ВСИЧКИ ще плащаме братята да оздравеят ! - неприятни факти
25
13
 
21
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Подкрепям напълно!
24
2
 
8
 
! Отговори
А МЕН преди 3 години
*** ИЛИ СЪС ПЕНСИЯ 1400 ЛВ.КАКВО ЩЕ ПРАВИ КАТО ИМА ДВЕДЕЦА ТАТКО МАМА СЪПРУГА ИПЕРСОНАЛ ОТ20 ЧОВЕКА. МАЛКОУВАЖЕНИЕ ТОЛЕРАНТНОСТ КЪМДРУГИТЕ менчо.