Мина времето, когато AstraZeneca беше най-удачна за масова ваксинация

Джипитата имат готовност да поставят и РНК ваксини, увери д-р Брънзалов
22 мар 2021 22:50, Анисия Иванова
53

Определено имаме готовност да поставяме и РНК ваксини, увери зам.-председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Николай Брънзалов в студиото на "Денят ON AIR".

Той представи анкета, проведена между 607 общопрактикуващи лекари - 15% от всички, при която 78,9% от тях заявяват, че са готови да поставят и РНК ваксини.

И припомни, че в началото на пандемията е имало среща на здравното министерство с всички общопрактикуващи лекари, на която било решено, че AstraZeneca ще бъде най-удачна за провеждането на масова ваксинация у нас. Според д-р Брънзалов обаче "това време беше много отдавна".

"Това беше времето, когато се търсеха фризери, които трябваше да съхраняват ваксината на Pfizer. Като се имаше предвид кратките срокове, в които трябваше да бъдат заявени тези ваксини, ние (Български лекарски съюз - бел. ред.) заявихме, че AstraZeneca ще бъде най-удачна за нас", обясни събеседникът на Ганиела Ангелова.

Според д-р Брънзалов масовата ваксинация е възпрепятствана от недостиг на ваксини - включително и на AstraZeneca. Обаче вече се наблюдава отлив на желаещи да се ваксинират след спирането на оксфордската ваксина.

"Нищо по-лошо не може да се случи на една ваксина от това тя да бъде спряна - дори и за два дена. И за два часа да бъде спряна, тя естествено поражда съмнения от страна на пациентите, защото все пак ще трябва да бъдат подложени на тази ваксинация", коментира д-р Брънзалов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Лекарят критикува схемите за ваксинация и "зелените коридори", като според него приоритетно трябва да бъде ваксинирана най-нуждаещата се част от населението - възрастните и хората с придружаващи заболявания.

"Готови сме да го направим. Да, след тази много неприятна ситуация (с AstraZeneca) е факт, че имаме проблем - имаме отдръпване. Надявам се, че в бъдеще ще се появят повече желаещи. Трябва да се защитаваме по някакъв начин", посочи зам.-председателят на БЛС.

И подчерта, че България е достатъчно подготвена да предостави медицинска помощ - има 50 хил., от които 7-8 хил. са запълнени. Голяма част от персонала пък вече е ваксинирана или е преболедувала вируса. Но според д-р Брънзалов в същия момент има голям проблем - нарастваща заболеваемост.

Той е категоричен, че този момент трябва да бъде решаван от всички нас - като спазваме дистанция и мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
0
 
! Отговори
Геноцид преди 3 години
РНК ваксината е първата която масово се влива. Не стига че е неиследвана за дълготрайни странични ефекти но е и пълна с антифриз!Да етилингликола по народному се нарича антифриз а за човека е отровен. Плюс това ти променя генома тоест всеки ваксиниран с Пфайзер става ГМО човек за добро или лошо. Астрата може да е по неефектевна, да образува тромби но е естествен маймунски продукт.Хубаво би било да е с човешки аденавирус като Спутник, но и маймунски става нали от тях сме произлезли - братчеди сме
41
1
 
1
 
! Отговори
Мистър Фрейков преди 3 години
Няколко думи за нашите корени: преди на нашия род казваха "Фейковите", демек фалшивите. Но с това свикнахме. А след време сигурно прекалихме с лъжите и ни нарекоха "Фрейковите". Аз съм "Малкият Фрейк" а бати Бойко е "Големият Фрейк" а някои му викат "баш Фрейк". И така шъ си умрем: Малък Фрейк" , "Голям (Бюлюк) Фрейк"
40
1
 
1
 
! Отговори
Мистър Фрейков преди 3 години
А кога ще имаме собствени ваксини против всички щамове? И изобщо против всички болести? Затова аз призовавам и куцо, кьораво, сакато да гласува за за братовчед ми Бойко Борисов Фрейков! Той ще инвестира в производството на всички видове ваксини, които ще ползваме както тука, така и в задгробния ни живот.
39
2
 
1
 
! Отговори
Анинимен преди 3 години
Стига глупости от антиваксърите, щели ваксините да доведат до рак. Обработените меса ( луканки и салам, шунки ) увеличават шанса от рак с 28%, консумацията на алкохол дори в разумни количества със 4% а цигарите с 10 до 15%. На БГ диета ,цигари, алкохол, луканки и липса на спорт, рак-а не е възможен, той е гарантиран. Който не иска рак, да спортува 5 пъти в сед, да е на килата от 12клас и да не пие, пуши и да се храни добре, знаете ли колко са това... под 3% от Българите.
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е добре де, *** то и да искате да се ваксинирате ваксини няма бе...схванете то най после.+Глупости. Засега има ваксини. Аз се ваксинирах с Астрата, жена ми също се ваксинира. Малко по-висока температура за ден-два и всичко отшумя.И в същото време гледам как антиваксърите вият и плашат народонаселението.
37
1
 
3
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Е добре де, *** то и да искате да се ваксинирате ваксини няма бе...схванете то най после.
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този тюлен с очила лъже като вожда си от Банкя!
35
2
 
5
 
! Отговори
Един пор преди 3 години
Овой ваксиниран ли е и ако ДА, с коя ваксина...не ми отговаряйте, склонен съм да допусна...
34
1
 
14
 
! Отговори
Тангра преди 3 години
Лъжец.Къде са тия легла като връщат хората да се лекуват вкъщи.
33
23
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От вирусчето умират само старите и калпавите.
32
9
 
7
 
! Отговори
Умен преди 3 години
В България до изборите ще починат от Ковид до 1500 човека. От ваксинацията в целия свят са умрели 10 човека. Българите, които избират Борисов за водач ще преболедуват всичките и така ще постигнат имунитет като овче стадо. Жертвите на този подход ще са 50 000 човека общо.
31
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От всички познати ваксини, за мене най-удачни са ракийката и червеното винце без да се прекалява, защото още от Парацела се знае, че само дозата разграничава отровата от лекарството.
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирачите по рака са недоучили плагиати! Чели недочели и недоразбрали правят генерални заключения!
29
5
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 32 преди 3 години
Да, Унгария е държава...............освен това Виктор Орбан е голям политик!!Той изгони хората на Сорос, забрани техните НПО-та............дори затвори университета на Сорос в Будапеща!!Все едно в България да затворим университета на Сорос в София.............НБУ!!!
28
2
 
2
 
! Отговори
до 32 преди 3 години
Според мен най-добри и най-безопасни са протеиновите ваксини!!
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скандалът с АЗ показа, че на управляващите в ЕС им дреме единствено за тяхната политическа кариера. Изключение прави Унгария, която се оказа единствената свободомислеща страна и допусна на своя глава китайска, руска и индийска ваксини без да се допитва до мнението на ЕМА.
26
3
 
7
 
! Отговори
дo 32 преди 3 години
обратна транскриптаза...........ензим, който записва генетична информация от РНК на ДНК!!Благодарение на тоя ензим вирусите с РНК се вграждат в ДНК-то на клетките ни и може да ни разболеят от рак!!Освен това се говори за извънярдени процеси в клетката.............РНК и ДНК има не само в ядрото............но това са сложни теми!
25
2
 
5
 
! Отговори
до 32 преди 3 години
Никой не знае какво точно става в клетката............в тая област работят заедно биохимици, генетици, имунолози, вирусолози и т.н.Човек има само ДНК.........това е ясно, но има механизми за пренасяне на генетична информация от РНК на ДНК...........много онкогенни вируси(които водят до рак) и съдържат РНК така се вграждат в клетката и възпроизвеждат своя генетичен материал!
24
4
 
6
 
! Отговори
дo 32 преди 3 години
Обяснявам как.........в клетката има ензими , които могат да пренасят генетична информация от РНК на ДНК.........ензимът се нарича обратна трансриптаза.........скоро гледах едно интервю с жена-професор от САЩ, работила в център за изследване на рака.......ъя подробно обясни тия неща, но тя и хората като нея са неудобни на фармацевтичната мафия....затова е съкратена от работа и заплашвана!!
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До за ваксинитеИмам един въпрос към вас - как РНК ваксина променя ДНК-то ви. И вие откога имате РНК. Явно има нов вид хора. Разработените векторни ваксини - Астара, Джонсън, Спутник са нереплициращи, т.е. не създават вирусни частици. Те не съдържат антивирусен антиген. При РНК ваксините не се интегрира в човешката клетка. Китайскта е инактивирана вирусна ваксина и съдържа понредени вируси, които не могат да се размножават. Протеиновите - Novavax, Sanofi, имат части от протеиновия вирус.