Ангелов: Първи сме по смъртност, защото тестовете у нас са по-малко

Довечера става ясно колко допълнителни ваксини ще получим
234
Ангелов: Първи сме по смъртност, защото тестовете у нас са по-малко
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Имаме повече починали, но не трябва да се сравняваме с други държави, в които тестовете са повече. Така здравният министър Костадин Ангелов коментира информацията, че сме сред първите държави по смъртност в света.

По думите му сравняваме няколко показателя с показатели, които са несравними. Ако тестовете са пропорционални с другите държави, ние няма да сме сред първите места, заяви той в Ямбол, където е на посещение.

Още по темата
Според него здравната система издържа и ще бъде направено необходимото да не сме като държави като Гърция, които се нуждаят от помощ в реанимацията.

Ваксините са безопасни и ефикасни, подчерта министърът.

По думите му след доказване на безопасността на "АстраЗенека" доверието към препарата се завръща.

Министърът отчете, че заболеваемостта сред медиците е по-малка в сравнение с втората вълна и това се дължи на ваксинацията. Ангелов уточни, че новите случаи са сред такива здравни работници, които не са си поставили ваксина.

В Ямболската болница има положителна за COVID-19 родилка и положително новородено. Предполага се, че то може да се е заразило или трансплацентарно или по време на раждането, което е било естествено. Две бременни жени също са с коронавирус.

"Хоспитализираните са повече от втората криза, интензивните са повече от втората криза, но системата удържа. Днес приключва последната среща, където се обсъжда разпределението на допълнителни ваксини, договорени от ЕС. България има готовност да получи 1 млн. дози. Имаме възможност да поръчаме на "Пфайзер" милион и половина. Ние преговаряме на експертно ниво и премиера на високо политическо ниво", съобщи Ангелов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
21
 
! Отговори
Оня преди 3 години
От една страна управлението е супер, от друга пък имаме най - много болници на глава от населението. Изводът е, че материалът е много лош.
176
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
министърът да каже кои толкова негови близки се имунизираха с астрата жена ме или тъщата или баща му нали все дава пример да каже и да покаже да си намери картончета сигурно го може след като не може да осигури тестове това разбрах аз няма тестове скъпи сънародници плащайте умирайте министърът ще ви благослови
175
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Ако искате да се разболеете от рак и да умрете...........айде боцкайте се с Астра Зенека!!!"----Мангъров, пиши си името бе! Не те ли е срам да си пиеш чайчето и да се правиш на анонимен!
174
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо де, нали се скъсвате да крякате по медиите как уж най-добре сте управлявали кризата в целия свят.Между другото Нова Зеландия вече се изчисти от вируса, защото политиците вместо да се правят на интересни, послушаха учените какво точно трябва да се направи и направиха точно това, което им се каза. А това е демокрация. Комунистически Китай даже няма да го коментирам.Само там, където управляват некадърници, вечно някой друг е виновен.
173
5
 
10
 
! Отговори
Желаещ промяна преди 3 години
Сънародници по света! Знаем. че кръвта вода не става и съм уверен че много от вас следят напрекъснато и с тревога експоненциалната разруха на държавата. Един безкрайно малък и почти незабележим пример е излиянието на м-ра на здравеопазването. Докато политиката на страните където се намирате (може би има изключения) виждат изход от сегашната катастрофа повсеместното ваксиниране, у нас се говори че спасението е в тестването. Това е само един фрагмент или едно стъпало в стълбата, която води надолу!
172
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А наш Крадльо се изхвърляше че го давали за пример,ама разбира се ето това е ПРИМЕРЪТ! България първа по смъртност! България последна по тестване! България последна по ваксиниране!
171
0
 
23
 
! Отговори
Защото сте преди 3 години
Некадърни
170
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът се управлява от вероятностни закони, а хората- много често от некадърници.................министъра-професор го доказа!!!Не се справя с кризата..............да подава оставка!!!
169
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Титлите и дипломите не са никаква гаранция против глупостта................министъра професор го доказа!!!Не се справя с кризата.................да подава оставка!!!
168
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако правехме повече тестове, щеше да има повече регистрирани заразени и болни и съответно по-голяма смъртност..............на професора-министър логиката явно не му е най-силната страна!!Не се справя с кризата............да подава оставка!!!
167
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес стана ясно, че и Пфайзер/Бионтех не е добра ваксина............по-добра е от Астра зенека, но и тя не става!!!
166
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искате да се разболеете от рак и да умрете...........айде боцкайте се с Астра Зенека!!!
165
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министъра да си подава оставката........................стана ясно, че нищо не разбира от епидемиология, вирусология, имунология и биохимия!!!Не се справя с кризата!!Да се връща към хирургията, от която си разбира!!!
164
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Бойко откъде ги намира такива некадърници бе! Ама то не става само с лизание
163
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доверието към Астра Зенека не се завръща.............тук министъра или не е наясно, или заблуждава хората да си сложат тая отровна шведско-английска ваксина!!!
162
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко тестове, малко хванати заразени и болни, следователно реално повече заразени и болни................висока смъртност.........следователно министъра не се справя, както и цялото правителство!!!
161
1
 
19
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Ангелофф, мноо си прос - ако бяха повече тестовете щяхме да сме първи с още по-голяма преднина.
160
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Логично е ако има морал трябва веднага да си подаде оставка , и да освободи директорското място в болницата
159
1
 
20
 
! Отговори
Бийко Геноцида преди 3 години
Абе ние сме първи по смъртност в света , този ни плаши , че може да стане като в Гърция.То и като в Сомалия да стане , пак ще е по-добре от сегашното ни положение
158
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нерегистрираните болни с Ковид-19 също умират, както и регистрираните, но не ги регистрират като починали от Ковид-19. Реално смъртността е даже по-висока.