Ангелов: Първи сме по смъртност, защото тестовете у нас са по-малко

Довечера става ясно колко допълнителни ваксини ще получим
234
Ангелов: Първи сме по смъртност, защото тестовете у нас са по-малко
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Имаме повече починали, но не трябва да се сравняваме с други държави, в които тестовете са повече. Така здравният министър Костадин Ангелов коментира информацията, че сме сред първите държави по смъртност в света.

По думите му сравняваме няколко показателя с показатели, които са несравними. Ако тестовете са пропорционални с другите държави, ние няма да сме сред първите места, заяви той в Ямбол, където е на посещение.

Още по темата
Според него здравната система издържа и ще бъде направено необходимото да не сме като държави като Гърция, които се нуждаят от помощ в реанимацията.

Ваксините са безопасни и ефикасни, подчерта министърът.

По думите му след доказване на безопасността на "АстраЗенека" доверието към препарата се завръща.

Министърът отчете, че заболеваемостта сред медиците е по-малка в сравнение с втората вълна и това се дължи на ваксинацията. Ангелов уточни, че новите случаи са сред такива здравни работници, които не са си поставили ваксина.

В Ямболската болница има положителна за COVID-19 родилка и положително новородено. Предполага се, че то може да се е заразило или трансплацентарно или по време на раждането, което е било естествено. Две бременни жени също са с коронавирус.

"Хоспитализираните са повече от втората криза, интензивните са повече от втората криза, но системата удържа. Днес приключва последната среща, където се обсъжда разпределението на допълнителни ваксини, договорени от ЕС. България има готовност да получи 1 млн. дози. Имаме възможност да поръчаме на "Пфайзер" милион и половина. Ние преговаряме на експертно ниво и премиера на високо политическо ниво", съобщи Ангелов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
3
 
31
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Ако ГЕРБ спечели отново и състави правителство, ще избухне въстание.
156
3
 
23
 
! Отговори
Петър преди 3 години
На 4ти трябва да ги изритаме от власт тези убийци. Готови са на всичко само за да се задържат.
155
2
 
18
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 3 години
Срам за гилдията е този п......с. Трябва да се правят рио-графии на пациентите и специалист да оредели къде и как да се лекуват, а не да затварят хората в къщи наслуки да се лекуват по телефона. Това е най-голямото престъпление на НОЩ и ГЕРБ и ПОЗОР и ЗАВОР!!!
154
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първи сме по смъртност, защото здравната ни система е като сергия на пазара, на която над 80% от населението не може да си позволи да пазарува. Пациентите са клинични пътеки, а не хора. Лекарите- търговци. Човекът не съществува. Пълен крах.
153
2
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
СПОРЕД ГЕРБЕРУХИТЕ *** В СТАТИЯТА 100 ПЪТИ Е СПОМЕНАТ ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРИЯ , МАЯ МАНОЛОВА И .....ХЕЙ , ПЕКИНЧЕТА , ЧЕТЕТЕ !!!
152
1
 
20
 
! Отговори
Ама как бе преди 3 години
Нали другите се учат от вас (по-точно от вашия мутренски гьонсуратлък). А кажете сега, кое носи повече вреди - отварянето на кръчмите или затварянето. Нека хората да *** за кефа на няколко тулупа.
151
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некадърниците от ГЕРБ са свикнали само да се оплакват и все друг да им е виновен.Недоразумението от Банкя само преди няколко дена каза, че ЕС ни давал за пример как сме се справяли изведнъж сме първи по смъртност.До къде се докарахме един полуграмотен примитив да ни управлява!
150
2
 
17
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Първи сме по смъртност, защото това правителство трябва да си ходи. Хората мрът, а тези си мечтаят за четвърти мандат. Да ядат изпражнеията в селски клозет.
149
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първи сме по смъртност - заради вас първи сме по бедност - пак заради вас
148
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов чете какво не се знае може да чете колко ще получи като ни затрие като нация всичките мерки до сега затаряме отваряме пък пик пък плато а хората си отиват точно заради мерките Ви дали спи спокойно като си гледа провала
147
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алибегов иска да отворят ресторантите да правят хората помен на починалите от Ковид в ресторантите му.
146
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излязъл Ангелов и казал излагаме се, защото сме се изложили. Кой организира тестването, Аланкоу? При българската действителност колко хора ще дадат по 120лв на калпак за тестване от сонствения си джоб?
145
4
 
17
 
! Отговори
Не се преди 3 години
подлъгвайте всичко се крие. Тоя е поставен да насажда страх за да може да се ваксинирате или да си дадете съгласието за експерименти. Последствията се замазват.
144
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да така е вече една година гледаме геноцида и си траеме докога .Време е всички престилки с които ББ си избърсва лицето зада може пак да се държи като Тато да се изметат начело с него такъв геноцид не е имало по времето на комунизма въпреки лагерите които не одобрявам Сега лагери няма директно ви убиват
143
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първи сме по смъртност, защото сте некадърни. 10 години на автопилот, нито една реформа. Само магистрали и то защото 40% отиват при батко,а ЕС дава пари и ни натиска да строим.
142
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ония дето разправяше, че сме се справяли най добре - къде се крие ? от лятото не смее да се покаже в София
141
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по -малко тестове както казва по-голяма смъртност ами въведете повече тестове и да видим тогава дали смъртността се обуславя от тестовете Голямо умозаключение от професор а какво остава за тези които не са професори
140
13
 
7
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Ми прав е, колкото и да не съм му фен. Хората се изследват, чак когато нещата станат сериозни. При леки симптоми всеки предпочита да не влиза в карантина, не се изследва и се лекува по телефона от личния лекар.На един изследвал се болен има още двадесет заразени, но не желаещи тест. Лекарите не могат да ги задължат, нито пък са длъжни да докладват. По-съвестните излизат в болничен за да не заразяват колегите си поне.
139
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да говори министъра - нямат оправдание за провала си
138
2
 
22
 
! Отговори
до 143 преди 3 години
В България почти никой не се тества . Половината ми познати си караха ковида дома без тестове. Че и ходиха насам натам да си вършат работа из София.Онея от John Hopkins разчитата на реални статистики , а Българските са толкова далеч от реалността , колкото българите от Европа.