Богдан Кирилов: Личните лекари ще получат и РНК ваксини през април

Към юни ще се осигурени дози за ваксиниране на 2,5 млн. българи
28 мар 2021 12:29, Елка Василева
31
Богдан Кирилов: Личните лекари ще получат и РНК ваксини през април
Снимка: архив, БГНЕС

„Очаквам през април личните лекари да получат и РНК ваксини. В последните дни на март ще получим над 31 000 дози от „Пфайзер“, над 51 000 на „Модерна“, над 150 000 на „АстраЗенека“. През април се очакват общо най-малко 650 000 дози. През втората половина на април очакваме доставки и от „Джонсън и Джонсън“. Това обобщи пред БНР Богдан Кирилов, директор на Изпълнителната агенция по лекарствата и член на ваксинационния щаб.

Още по темата

Той посочи, че е възможно страната ни да получи ускорена доставка от „Пфайзер“ и че постоянно се провеждат разговори с производителя за допълнителни количества, а компаниите постоянно актуализират информацията за доставки.

„При актуализираните графици на доставките се очаква към юни да са осигурени дози за ваксиниране на общо 2,5 млн. българи. Има завишаване на интереса към ваксинирането“.

Той поясни, че страната ни е заявила дози като за 10-милионно население.

Производителите са заложили клинични изпитвания за прилагане на ваксините на деца, уточни Богдан Кирилов и отново припомни, че ваксините не предпазват от заразяване, а от тежко протичане на болестта.

Затова е необходимо и ваксинираните хора да спазват противоепидемичните мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Библия ОткровениеТи си за Нобелова награда баце!Направо доказа, че в предбиблейския период е имало и маски, че и ваксини!То като в древния китайски хороскоп "... ако сънуваш влак..."
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!Трябва да им осигурят и хладилници на -80 градуса, дето няма да стане.Кой ги измисля тези глупости?
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Не прииначавай Света книга.Даже напротив този който отказва ваксиниране е като овчарчето което лъгало ,че идват вълци ,и когато вълците действително дошли никой не му повярвал.Преди десетилетия същите "набожни" люде говореха за баркода на стоките!Е, и какво стана ,живеем си спокойно и с баркода.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Постоянно тръбят за повишаване на интереса към ваксините. Една лъжа май се опитват да я повторят хиляда пъти. Гьобелс гледа от ония сеят и се смее, смее...
4
1
 
3
 
! Отговори
През април значи... преди 3 години
А дано да е Април тази година !
3
6
 
4
 
! Отговори
Библия Откровение преди 3 години
"Маски и ваксини са предвестник на белега на звяра. предупреждението систои:Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си, 10 той и ще да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му: и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и Агнето..."
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще ги съхраняват?
1
3
 
5
 
! Отговори
минаващ преди 3 години
същият каза в интервюто,че в Бг няма одобрено изработване на ваксини.Ау,др Вожд пак нещо се е объркал.

Спонсорирани публикации